IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週五 3月 29, 2024 1:08 am

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 20 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12
發表人 內容
 文章主題 :
文章發表於 : 週一 4月 10, 2006 11:18 pm 
離線
新手入場
頭像

superfun 寫:
你諗住影咩多 ?
影人可以買 Canon, 景 Nikon 會 sharp D.
不過識後期製作兩樣都無所謂.
Canon 350D
Nikon D70S or D50

估唔到而家仲有人會講呢個論點~
而家睇下你買呢兩間廠既什麼檔次既機身架ja
好似canon黎講
佢既5d同埋30d 影出黎都好唔同既風格
大家得閒交流下
www.fotop.net/hoyin1985

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 4月 20, 2006 8:07 am 
離線
新手入場

dream_aj 寫:
五千蚊果D款OK 嗎???

CANON??? 咩牌子好D?? PAN記?

Nikon D50 :D
dcfever $5180 仲送 1g sd

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 4月 27, 2006 3:12 pm 
離線
高級玩家
頭像

playboy2005 寫:
jameschofan 寫:
dream_aj 寫:

可以買二手玩下先啦...
nikon d 相就sharp 少少 d70,d70s都ok架
canon d相就柔dd 300d就比較玩具
想玩新野的就4/3系統....將會好多鏡頭出
仲有一樣野...鏡頭方面唔同牌子唔同接環...妳要諗諗用邊隻啦...

個人比較鐘意NIKON ! :-P
至於PANASONIC 小弟一向抵制PANASONIC,所以唔會考慮! :P

我都系.支持日本右派同軍國主義一定要支持Nikon

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 4月 27, 2006 3:21 pm 
離線
資深玩家

Ferrari902sh 寫:
playboy2005 寫:
jameschofan 寫:
dream_aj 寫:

可以買二手玩下先啦...
nikon d 相就sharp 少少 d70,d70s都ok架
canon d相就柔dd 300d就比較玩具
想玩新野的就4/3系統....將會好多鏡頭出
仲有一樣野...鏡頭方面唔同牌子唔同接環...妳要諗諗用邊隻啦...

個人比較鐘意NIKON ! :-P
至於PANASONIC 小弟一向抵制PANASONIC,所以唔會考慮! :P

我都系.支持日本右派同軍國主義一定要支持Nikon

請......請問有咩關係呢...... :? :? :?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 7月 10, 2006 12:13 am 
離線
版主

Seems the price are going DOWN in these few months.

Pentax *ist DSLR kit set, only $3990 in Mong Kok (萬成/永成). THe 18-55 kit lens is significantly better then the Canon kit lens, so the price is really attractive.

I am not a Pentax user, so I can't offer any opinion about the camera in detail, but a DSLR kit at below $4K, I think this is a irresistable offer at today price for new comers who want to go into DSLR and without any Canon or Nikon lens at home.

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 20 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 7 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :