IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週四 3月 28, 2024 9:32 pm

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 20 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁
發表人 內容
文章發表於 : 週一 3月 13, 2006 11:58 am 
離線
資深玩家
頭像

五千蚊果D款OK 嗎???

CANON??? 咩牌子好D?? PAN記?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 3月 13, 2006 12:05 pm 
離線
資深玩家
頭像

dream_aj 寫:

五千蚊??? 好似難d喎 !! 徐非 2nd hand la !

我用緊 NIKON D50, kit 最平都要6K !

CANON 重貴 !

Pan 記??? Pentax 好似有部幾底 !

panasonic 就 好似唔覺有DSLR ??

最後由 playboy2005 於 週一 3月 13, 2006 12:09 pm 編輯,總共編輯了 1 次。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 3月 13, 2006 12:08 pm 
離線
新手入場
頭像

dream_aj 寫:

可以買二手玩下先啦...
nikon d 相就sharp 少少 d70,d70s都ok架
canon d相就柔dd 300d就比較玩具
想玩新野的就4/3系統....將會好多鏡頭出
仲有一樣野...鏡頭方面唔同牌子唔同接環...妳要諗諗用邊隻啦...

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 3月 13, 2006 12:08 pm 
離線
新手入場
頭像

playboy2005 寫:
dream_aj 寫:

五千蚊??? 好似難d喎 !! 徐非 2nd hand la !

CANON 重貴 !

Pan 記??? Pantax 好似有部幾底 !

panasonic就 好似唔覺有DSLR ??

有....4/3系統(LACIA款的機身)

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 3月 13, 2006 12:12 pm 
離線
資深玩家
頭像

jameschofan 寫:
dream_aj 寫:

nikon d 相就sharp 少少 d70,d70s都ok架
仲有一樣野...鏡頭方面唔同牌子唔同接環...妳要諗諗用邊隻啦...

個人比較鐘意NIKON ! :-P
至於PANASONIC 小弟一向抵制PANASONIC,所以唔會考慮! :P

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 3月 13, 2006 12:19 pm 
離線
新手入場
頭像

dream_aj 寫:

個人比較鐘意NIKON ! :-P
至於PANASONIC 小弟一向抵制PANASONIC,所以唔會考慮! :P

oh....我都係比較鐘意NIKON因為D相出黎真係實淨好多....

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 3月 13, 2006 12:52 pm 
離線
資深玩家
頭像

NIKON.... :oops:

最平要六千???

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 3月 24, 2006 2:34 am 
離線
新手入場

你諗住影咩多 ?
影人可以買 Canon, 景 Nikon 會 sharp D.
不過識後期製作兩樣都無所謂.
Canon 350D
Nikon D70S or D50

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 3月 24, 2006 1:33 pm 
離線
新手入場
頭像

dream_aj 寫:

CANON 重貴 !

LUMIX 首部 D-SLR 展示 , 採用同樣 Olympus 的4/3系統 , 與Olympus 共同研發的 Live Mos , 同是2.5"的LCD顯示屏作Live preview, 當然 Lumix DMC L1 採用 Leica D VARIO-ELMART 14-50mm F2.8-3.5 防震鏡, 還可共用Olympus 的4/3 E系鏡頭 , :D

您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 3月 24, 2006 2:06 pm 
離線
資深玩家
頭像

fz7 好唔好呢?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 3月 24, 2006 2:29 pm 
離線
新手入場
頭像

dream_aj 寫:
fz7 好唔好呢?

:-o 但係妳唔係想買dslr咩???e部唔係黎架wor.....

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 3月 24, 2006 4:20 pm 
離線
新手入場
頭像

dream_aj 寫:
fz7 好唔好呢?

buy Fz 30 or 20 la is good :-D

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 3月 24, 2006 4:26 pm 
離線
資深玩家
頭像

dream_aj 寫:
fz7 好唔好呢?

:-o 但係妳唔係想買dslr咩???e部唔係黎架wor.....
我d朋友話呢部好...

好似三千頭。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 4月 10, 2006 11:15 pm 
離線
新手入場
頭像

dream_aj 寫:

CANON 重貴 !

出啦咩.......
我用緊d50同d200,發覺同廠既機影出黎都好唔同既風格
d50 因為預你直出相片,唔駛改都可以好靚
d200你要自己手動set d colour ,如果唔係就好素色

5千蚊而家買d50都買到, 建議 買d50 body加支 50mm 1.8啦,有排你玩, 唔想玩定焦就買支18-70mm啦, 不過可以會超出預算
唔太建議買 18-55mm啦, 光圈全開質素唔係太好, 而且有明顯暗角

重有個建議,搵2手d70 lo,好多人放kit set tim

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 4月 10, 2006 11:18 pm 
離線
新手入場
頭像

superfun 寫:
你諗住影咩多 ?
影人可以買 Canon, 景 Nikon 會 sharp D.
不過識後期製作兩樣都無所謂.
Canon 350D
Nikon D70S or D50

估唔到而家仲有人會講呢個論點~
而家睇下你買呢兩間廠既什麼檔次既機身架ja
好似canon黎講
佢既5d同埋30d 影出黎都好唔同既風格
大家得閒交流下
www.fotop.net/hoyin1985

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 20 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 8 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :