IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週四 3月 28, 2024 4:24 pm

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 7 篇文章 ] 
發表人 內容
 文章主題 : 小事一問(PSP)~唔該
文章發表於 : 週一 5月 29, 2006 3:00 am 
離線
新手入場

我想問下大家psp D野!
我想問乜野ver玩到翻版?
乜野ver玩唔到翻版?
會唔會有ver玩到翻版玩唔到正版 or 相反?
乜野ver係最好嫁?
我唔識嫁~唔該大家!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 5月 31, 2006 6:15 am 
離線
新手入場

玩翻版要用 1.50
但係你亦都可以用 2.0 downgrade 到 1.50, 不過程序同有乜唔好我就唔知.

如果你用 1.50, 你通常都唔會玩正版新 game, 因為新 game 全部都會幫你自動 upgrade 你個 firmware. 新機 (依家通常都係 2.60 firmware) 就玩唔到翻版.

邊個 version 好就見仁見智, 如果你唔肯洗錢買 game, 就梗係買 1.50 啦, 不過 1.50 比較貴, 同埋難搵. 如果你肯花錢買 game, 或者等唔切人地出完美版翻版 game, 買新 version 啦. (有 d 老翻新 game 都會 hang 機, 或者 save 唔到)

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 5月 31, 2006 5:14 pm 
離線
新手入場

etcrisis 寫:
玩翻版要用 1.50
但係你亦都可以用 2.0 downgrade 到 1.50, 不過程序同有乜唔好我就唔知.

如果你用 1.50, 你通常都唔會玩正版新 game, 因為新 game 全部都會幫你自動 upgrade 你個 firmware. 新機 (依家通常都係 2.60 firmware) 就玩唔到翻版.

邊個 version 好就見仁見智, 如果你唔肯洗錢買 game, 就梗係買 1.50 啦, 不過 1.50 比較貴, 同埋難搵. 如果你肯花錢買 game, 或者等唔切人地出完美版翻版 game, 買新 version 啦. (有 d 老翻新 game 都會 hang 機, 或者 save 唔到)

即係1.50就玩到翻版,玩唔到正版新game! 新game就冇翻版?
但1.50以上新機就玩唔到翻版, 玩到正版新game!

冇一部可以兩者都玩到?

唔該你^^

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 5月 31, 2006 11:32 pm 
離線
資深玩家
頭像

chicken0912 寫:
etcrisis 寫:
玩翻版要用 1.50

即係1.50就玩到翻版,玩唔到正版新game! 新game就冇翻版?

冇一部可以兩者都玩到?

唔該你^^

developer 機有機會得 :lol: :lol: :lol:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 6月 08, 2006 7:41 pm 
離線
新手入場

~_~ 阿俊 寫:
chicken0912 寫:
etcrisis 寫:
玩翻版要用 1.50

冇一部可以兩者都玩到?

唔該你^^

developer 機有機會得 :lol: :lol: :lol:

你意思係將1.50升級到以上ver?

唔該~

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 8月 15, 2006 7:26 pm 
離線
新手入場

我想問點樣入game落psp度 (1.5v)
有d咩要dl啊?
有d咩要買啊?

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 7 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 3 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章