IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週五 3月 29, 2024 12:20 pm

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 13 篇文章 ] 
發表人 內容
文章發表於 : 週三 1月 05, 2011 5:00 am 
離線
全職睇場
頭像

我成日發 gmail 出去時, 都會出一個問題, 就係個 email 留係個 outbox 而發唔出去!

成日見到紅色 "sending ............ " 但就死都唔出! 再 resend, 又唔出!

我已經因為呢個問題, 換過好多部 android 手機, 但部部都有同一個問題!

但我試過, 如果由 3G 轉行 WiFi, 或者熄左個 data 再開番, 就會即時發到出去!

咁即是 Gmail 問題? Android 問題? 3HK 問題?

但我用 iPhone 就從未試過有呢個問題! 但我打死都唔會用 "師奶機" !! 最多唔用 gmail 轉裝 yahoo mail!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 1月 05, 2011 8:20 am 
離線
高級玩家
頭像

Kenny Li 寫:
我成日發 gmail 出去時, 都會出一個問題, 就係個 email 留係個 outbox 而發唔出去!

成日見到紅色 "sending ............ " 但就死都唔出! 再 resend, 又唔出!

我已經因為呢個問題, 換過好多部 android 手機, 但部部都有同一個問題!

但我試過, 如果由 3G 轉行 WiFi, 或者熄左個 data 再開番, 就會即時發到出去!

咁即是 Gmail 問題? Android 問題? 3HK 問題?

但我用 iPhone 就從未試過有呢個問題! 但我打死都唔會用 "師奶機" !! 最多唔用 gmail 轉裝 yahoo mail!

我之前用3仔, 同現在用PCCW都一直無問題. 我是用GMail APP的. 你是用mail APP?

騙徒與受害人是一伙的 (如果沒有受害人嘅自欺欺人,騙徒很少有機會成功。)

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 1月 05, 2011 9:34 am 
離線
版主
頭像

我無問題 :twisted:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 1月 05, 2011 4:34 pm 
離線
全職睇場
頭像

kadoorie 寫:
我之前用3仔, 同現在用PCCW都一直無問題. 我是用GMail APP的. 你是用mail APP?

我用原生果個 gmail.app!

我因為呢個問題, 都唔知換過幾部部 Android 手機!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 1月 06, 2011 6:40 am 
離線
全職睇場
頭像

原來真係 Android 個 gmail APP 有問題:

http://www.google.com/support/forum/p/G ... e16a&hl=en

http://mobile.jack-frost.co.uk/android_ ... ending.php

呢個方法我上過啦! 下下要清晒再 load 過, 好很麻煩!

好心 gmail 做少少野啦!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 1月 06, 2011 9:06 pm 
離線
資深玩家
頭像

Kenny Li 寫:
原來真係 Android 個 gmail APP 有問題:

http://www.google.com/support/forum/p/G ... e16a&hl=en

http://mobile.jack-frost.co.uk/android_ ... ending.php

呢個方法我上過啦! 下下要清晒再 load 過, 好很麻煩!

好心 gmail 做少少野啦!

SMS 問題都未 Fix,Gmail 有問題?等下啦!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 1月 06, 2011 10:39 pm 
離線
新手入場

i think this is android problem
because i use p1i no problem in the past
now i use the milestone and i7500 also i have this problem
i also want to have the method to solve

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 1月 06, 2011 10:41 pm 
離線
全職睇場
頭像

simonlam 寫:
i think this is android problem
because i use p1i no problem in the past
now i use the milestone and i7500 also i have this problem
i also want to have the method to solve

You can solve it ......... temporary ..........

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 1月 07, 2011 11:20 am 
離線
高級玩家
頭像

我pulse,5700,ms,xt701,i897,人仔+smv, sms 同 email 都未試過有問題喎......

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 1月 07, 2011 3:57 pm 
離線
版主
頭像

你好勁呀

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 1月 08, 2011 4:03 am 
離線
全職睇場
頭像

bb49986 寫:
我pulse,5700,ms,xt701,i897,人仔+smv, sms 同 email 都未試過有問題喎......

Google 認左衰, 唔關台事, 係個 gmail.app 有問題!

好睇你有幾多 email ......... 我有時幾日唔衰一次, 但衰開就一日衰幾野!

再加上你有時出出入入 lift, 由無 network 轉番做有 network 又會出番!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 1月 08, 2011 11:27 pm 
離線
新手入場

thx kenny
may be i will change to iphone4

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 13 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 2 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案