IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週三 4月 24, 2024 3:09 am

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 16 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁
發表人 內容
文章發表於 : 週四 1月 27, 2011 8:45 am 
離線
資深玩家
頭像

請問各位, 有沒有blackberry os網站介紹呢? blackberry有沒有的hack的呢?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 1月 28, 2011 4:14 pm 
離線
資深玩家
頭像

https://www.blackberry.com/Downloads/en ... 2DBB8F27B6

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 1月 31, 2011 7:54 am 
離線
資深玩家
頭像

manleehkg 寫:
https://www.blackberry.com/Downloads/entry.do?code=EEFC9E10EBDC4A2333B42B2DBB8F27B6

Many Thanks~ :eek:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 2月 01, 2011 1:01 am 
離線
高級玩家
頭像

WEBSITE 有好多丫....
CRACKBERRY
BERRYCN

HACK?雜交ROM??

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 2月 01, 2011 2:28 am 
離線
資深玩家
頭像

bb49986 寫:
CRACKBERRY
BERRYCN

乜 BlackBerry 有雜交 ROM 架咩?

:? :? :? :? :?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 2月 01, 2011 8:04 am 
離線
資深玩家
頭像

呢個係官方網站,你話呢道會有乜野roms呢?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 2月 01, 2011 9:14 am 
離線
資深玩家
頭像

IMA Reporter 寫:
bb49986 寫:
CRACKBERRY
BERRYCN

乜 BlackBerry 有雜交 ROM 架咩?

:? :? :? :? :?

雜交 ROM 是什麼的呢? :roll:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 2月 01, 2011 9:59 am 
離線
版主
頭像

BB 改rom 有咩用

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 2月 01, 2011 10:29 am 
離線
高級玩家
頭像

我以為HEHE 兄 問有無hack 嘅意思係問雜交rom 姐 (=^^=)
btw, bb 玩雜交唔係新鮮事

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 2月 01, 2011 2:25 pm 
離線
資深玩家
頭像

bb49986 寫:

我以為HEHE 兄 問有無hack 嘅意思係問雜交rom 姐 (=^^=)

雜交ROM係咪指可以將blackberry機o/s hack呢?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 2月 01, 2011 8:30 pm 
離線
高級玩家
頭像

Hehe999 寫:
bb49986 寫:

雜交ROM係咪指可以將blackberry機o/s hack呢?

我比較愚昧,唔係好明 hack 嘅意思

雜交其實就係比如我部BB 原裝只能升4.5, 但係其他model 有4.6, 咁我將其他model 4.6個rom 其中一部份我想要嘅野抽出嚟,擺返落去4.5個rom度,改vendor, 打包刷機。

以前最常雜交就係用水貨英文機加中文輸入

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 2月 02, 2011 5:07 am 
離線
資深玩家
頭像

bb49986 寫:

雜交其實就係比如我部BB 原裝只能升4.5, 但係其他model 有4.6, 咁我將其他model 4.6個rom 其中一部份我想要嘅野抽出嚟,擺返落去4.5個rom度,改vendor, 打包刷機。

依家 D 機應該唔使咁玩…

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 2月 02, 2011 8:37 am 
離線
資深玩家
頭像

bb49986 寫:

宜家d bb機有咩唔同呢?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 2月 03, 2011 6:03 am 
離線
資深玩家
頭像

Hehe999 寫:
bb49986 寫:

不如你講下點解你想 Hack BlackBerry?以我所知,以前既 BlackBerry 因為中文 Support 非常差,所以先至會有雜交 ROM;但係自從 Bold 9000 開始,中文 Support 呢個問題已經完全解決,亦都睇唔到再有雜交 ROM 既需要。

:wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 2月 03, 2011 5:32 pm 
離線
資深玩家
頭像

Hehe999 寫:
bb49986 寫:

不如你講下點解你想 Hack BlackBerry?以我所知,以前既 BlackBerry 因為中文 Support 非常差,所以先至會有雜交 ROM;但係自從 Bold 9000 開始,中文 Support 呢個問題已經完全解決,亦都睇唔到再有雜交 ROM 既需要。

:wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

其實我不是想hack機, 只是想知道bb o/s有沒有好似android咁有咁多apps, 而如題所問hack機亦是想知道如果買行機的話, 部機會唔會被lock而要hack左佢先可以用自己download的apps :roll:

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 16 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 15 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :