IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週五 3月 29, 2024 9:30 am

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 20 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁
發表人 內容
文章發表於 : 週三 2月 23, 2011 9:13 am 
離線
新手入場

我用odin1.52root+lagfix(SpeedMod_K13a),去到Zimage的時候停止了
停在挖礦畫面,一直無法動作,USB線拔掉結果畫面出現.....手機---!----電腦的圖案
請問有沒有方法救機

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 2月 23, 2011 12:34 pm 
離線
高級玩家
頭像

車太鉉 寫:
我用odin1.52root+lagfix(SpeedMod_K13a),去到Zimage的時候停止了
停在挖礦畫面,一直無法動作,USB線拔掉結果畫面出現.....手機---!----電腦的圖案
請問有沒有方法救機

咁唔算變磚.....

3鍵入唔入到挖煤?
如果唔得試下拎走舊電-->音量下+home+power--->入電
(xda有人講用風筒吹1分鐘先再禁combo key.... :-o :-o )
如果都係唔得就用jig,我可以用301k電阻幫你試下。只要唔係黑磚就應該救到,有需要你就pm我
唔收錢,不過時間地點我唔就你,遲到唔等 :lol:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 2月 23, 2011 12:52 pm 
離線
新手入場
頭像

bb49986 寫:
車太鉉 寫:
請問有沒有方法救機

咁唔算變磚.....

3鍵入唔入到挖煤?
如果唔得試下拎走舊電-->音量下+home+power--->入電
(xda有人講用風筒吹1分鐘先再禁combo key.... :-o :-o )
如果都係唔得就用jig,我可以用301k電阻幫你試下。只要唔係黑磚就應該救到,有需要你就pm我

路過見到你甘好幫助網友真係好感動!讚 (:Y) (:Y) (:Y)

IMA宗旨:人人為我,我為人人!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 2月 23, 2011 2:08 pm 
離線
高級玩家
頭像

hp9500 寫:
bb49986 寫:
車太鉉 寫:
請問有沒有方法救機

咁唔算變磚.....

3鍵入唔入到挖煤?

路過見到你甘好幫助網友真係好感動!讚 (:Y) (:Y) (:Y)

IMA宗旨:人人為我,我為人人!

有乜所謂丫,舉手之勞,簡單野姐 :lol: :lol: :lol:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 2月 23, 2011 5:11 pm 
離線
新手入場

謝謝bb49986兄的熱心幫忙, 我已經攞左去SAMSUNG攪
但我想知道點解會去到Zimage寫入既時候就停左
是因為部機原生個Kernal既問題?太新???
我都唔想以後有人再好似我咁奶野

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 2月 23, 2011 6:31 pm 
離線
高級玩家
頭像

車太鉉 寫:
謝謝bb49986兄的熱心幫忙, 我已經攞左去SAMSUNG攪

唔駛客氣,我乜都無做過 :lol:

你個情況我唔知點解喎,因為可以有好多原因
電腦driver問題,底版usb port 0既問題,有software同odin撞,無跟足指示刷,等等等......

我上次黑磚(直頭部機著都唔著,無畫面)就係刷perception唔記得落返stock所以死。黑磚要刷jtag :(( :(( :((

如過唔係黑磚的話,下次你可以3粒100kohm 電阻,串埋一齊,然後用它錶度度,只要係301kohm 正負1%範圍之內就得。跟住搵一個male 0既micro usb頭,拆開個頭佢,然後用串resistors short左 pin4 同 5。 搞掂之後一插落機3秒就會係download mode

如果唔識soldering 0既就撬埋三粒電阻做一串,搵膠紙做shielding,2隻腳屈直佢隊落部機個usb度,只要2隻腳掂到部機個usb pin4 5就得。
不過記得串電阻個2隻腳唔好痴埋一齊,同自己隻手唔好直接掂到個串電阻,因為人體會令個阻值改變。

唔想自己整0既,epc有ching有得賣,28蚊一粒。啊苦都有,都係同一個人整0既。
我之前都同佢入左一粒,做工非常精美,靚過我自己整好多 :twisted: :twisted: :twisted:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 2月 23, 2011 8:37 pm 
離線
版主
頭像

好勁呀

我邊識呀,我最多叫佢上行咬佢

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 2月 23, 2011 9:38 pm 
離線
新手入場
頭像

bb49986 寫:
車太鉉 寫:

電腦driver問題,底版usb port 0既問題,有software同odin撞,無跟足指示刷,等等等......

我上次黑磚(直頭部機著都唔著,無畫面)就係刷perception唔記得落返stock所以死。黑磚要刷jtag :(( :(( :((

如過唔係黑磚的話,下次你可以3粒100kohm 電阻,串埋一齊,然後用它錶度度,只要係301kohm 正負1%範圍之內就得。跟住搵一個male 0既micro usb頭,拆開個頭佢,然後用串resistors short左 pin4 同 5。 搞掂之後一插落機3秒就會係download mode

如果唔識soldering 0既就撬埋三粒電阻做一串,搵膠紙做shielding,2隻腳屈直佢隊落部機個usb度,只要2隻腳掂到部機個usb pin4 5就得。
不過記得串電阻個2隻腳唔好痴埋一齊,同自己隻手唔好直接掂到個串電阻,因為人體會令個阻值改變。

唔想自己整0既,epc有ching有得賣,28蚊一粒。啊苦都有,都係同一個人整0既。
我之前都同佢入左一粒,做工非常精美,靚過我自己整好多 :twisted: :twisted: :twisted:

C兄,
你個FAX機幾多號NO.?
我想FAX個手指公比你.

讚!!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 2月 23, 2011 11:17 pm 
離線
高級玩家
頭像

政 寫:
好勁呀

勁乜春丫,咪玩啦
我咪又係照抄xda。xda大把教學thread,youtube片都幾十條 :oops: :oops:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 3月 30, 2011 8:09 am 
離線
新手入場
頭像

bb49986 寫:
車太鉉 寫:

請問香港那裹可以擦jtag?謝謝

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 3月 30, 2011 8:35 am 
離線
資深玩家
頭像

bb49986 寫:
政 寫:
好勁呀

勁乜春丫,咪玩啦
我咪又係照抄xda。xda大把教學thread,youtube片都幾十條 :oops: :oops:

乜你近来咁靓女相???

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 3月 30, 2011 12:53 pm 
離線
高級玩家
頭像

kennyhkbn 寫:
bb49986 寫:
車太鉉 寫:

無.....
我個時係總部問過,根本無人知我講乜

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 3月 30, 2011 12:54 pm 
離線
高級玩家
頭像

Les Chan 寫:
bb49986 寫:
政 寫:
好勁呀

勁乜春丫,咪玩啦

乜你近来咁靓女相???

$就無多,女相就大把 :-D

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 3月 30, 2011 1:19 pm 
離線
新手入場
頭像

bb49986 寫:
kennyhkbn 寫:
bb49986 寫:
車太鉉 寫:

無.....

請問後來點攪呢?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 3月 30, 2011 8:18 pm 
離線
資深玩家
頭像

bb49986 寫:
無.....

大哥,你唔好玩啦... 以你功力唔係要去問總部呀化?

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 20 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 15 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :