IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週三 4月 24, 2024 7:14 am

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 12 篇文章 ] 
發表人 內容
 文章主題 : X10 MINI PRO 2.3
文章發表於 : 週一 3月 28, 2011 2:30 am 
離線
版主
頭像

http://www.mobile01.com/topicdetail.php ... 3&r=5&p=16

最衰係拍片同連線問題 ! 唔係一定KO佢 :lol:

回頂端
 個人資料  

文章主題 : Re: X10 MINI PRO 2.3
文章發表於 : 週一 3月 28, 2011 3:47 am 
離線
全職睇場
頭像

政 寫:
http://www.mobile01.com/topicdetail.php?f=569&t=2022493&r=5&p=16

玩下就可以 ............

信我 ........... 所有 Android 機, 從未有一個 modded firmware 是 stable 而可以正常咁用!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 4月 08, 2011 10:00 pm 
離線
新手入場

Kenny Li 寫:
政 寫:
http://www.mobile01.com/topicdetail.php?f=569&t=2022493&r=5&p=16

信我 ........... 所有 Android 機, 從未有一個 modded firmware 是 stable 而可以正常咁用!

我Nexus One + CM玩得好開心喎...

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 4月 09, 2011 1:51 am 
離線
資深玩家
頭像

dmch 寫:
Kenny Li 寫:
政 寫:

我Nexus One + CM玩得好開心喎...

DHD + CM 都好開心。

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 4月 09, 2011 2:58 am 
離線
高級玩家
頭像

Kenny Li 寫:
政 寫:

有d感0既事 ??
我咁耐以黎得xt701係用stock.....不過佢日日hang喎

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 4月 09, 2011 3:19 am 
離線
全職睇場
頭像

bb49986 寫:
Kenny Li 寫:
政 寫:

有d感0既事 ??
我咁耐以黎得xt701係用stock.....不過佢日日hang喎

XT701 會 hang 係 Mot 記雞! 我都有部 XT701, 而佢既功能係坐! 因為根本用唔到!

我做 software 十幾年, 你地知唔知一個 programmer 幾錢一個月? 寫一個 program, 就以一部手機行 android 既 integration 為例, 要幾多個 programmer? 要幾耐時間? 幾多硬件 + 軟件去配合?

由 stock firmware 加加減減一兩個 APP 咪好地地! 要落手落腳, 由 2.1 mod 到 2.3 就唔好講笑啦!

由 kennel 到 modem, 再去 core firmware, 另加 file system, 真是改兩改就好得過 stock 成個 team?

識行識走唔代表個 firmware 無事! "On error resume next " 跳過咪過骨! 你用家知咩? 單係 memory leak 已經玩死人啦!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 4月 09, 2011 3:54 am 
離線
資深玩家
頭像

Kenny Li 寫:
XT701 會 hang 係 Mot 記雞! 我都有部 XT701, 而佢既功能係坐! 因為根本用唔到!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 4月 09, 2011 4:09 am 
離線
全職睇場
頭像

IMA Reporter 寫:
Kenny Li 寫:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

好笑咩? Mot 記做既手機, 根本就唔打算俾人用, 只俾人坐!

公平少少咁講 ....... 唔只 XT701 ....... 我好多手機都齋坐未用過! 例如 Nokia E61i, SE P1i, HTC Magic 等等等等, 都係一日 (24 小時計) 都未用過!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 4月 09, 2011 11:25 pm 
離線
高級玩家
頭像

Kenny Li 寫:

我做 software 十幾年, 你地知唔知一個 programmer 幾錢一個月? 寫一個 program, 就以一部手機行 android 既 integration 為例, 要幾多個 programmer? 要幾耐時間? 幾多硬件 + 軟件去配合?

由 stock firmware 加加減減一兩個 APP 咪好地地! 要落手落腳, 由 2.1 mod 到 2.3 就唔好講笑啦!

由 kennel 到 modem, 再去 core firmware, 另加 file system, 真是改兩改就好得過 stock 成個 team?

識行識走唔代表個 firmware 無事! "On error resume next " 跳過咪過骨! 你用家知咩? 單係 memory leak 已經玩死人啦!

完全同意啊公你0既講法。
end user覺得modded firmware快係因為stock rom要就住compatibility 0既問題去做而犧牲左速度。

不過我地似乎言語間有d誤會
我0既理解係 由 stock firmware 加加減減一兩個 APP甚至乎換某d core file,換kernal = mod
要落手落腳, 由 2.1 mod 到 2.3 = port,唔係mod
以上係小弟0既諗法,有錯請指正 :-D

所以最後結論係moto太雞 :evil: :evil:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 4月 09, 2011 11:38 pm 
離線
全職睇場
頭像

bb49986 寫:
Kenny Li 寫:

完全同意啊公你0既講法。
end user覺得modded firmware快係因為stock rom要就住compatibility 0既問題去做而犧牲左速度。

不過我地似乎言語間有d誤會
我0既理解係 由 stock firmware 加加減減一兩個 APP甚至乎換某d core file,換kernal = mod
要落手落腳, 由 2.1 mod 到 2.3 = port,唔係mod
以上係小弟0既諗法,有錯請指正 :-D

所以最後結論係moto太雞 :evil: :evil:

以 SE X10 Mini 為例, 佢地由 HTC 或其他 firmware 左改右改, 我都搞唔清楚是 mod 定 port ..........

我只知道, 睇左 XDA 咁耐, 亦試過唔少 firmware, 個結論是 "玩下無防"! 但你睇整體 firmware 就好有保留!

我只知, 我唔會再中 Mot 記招! 打死都唔用 :lol: :lol:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 4月 09, 2011 11:40 pm 
離線
版主
頭像

我要2.2呀 :lol:

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 12 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 13 位訪客

不能 在這個版面發表主題