IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週三 4月 24, 2024 3:08 am

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 12 篇文章 ] 
發表人 內容
文章發表於 : 週一 4月 25, 2011 11:26 pm 
離線
版主

Android Market 發生乜事?以前 search 時會有好多 free app, 現在就好似比 paid app 做主導?

最近想睇返梁羽生的小說,以前見過 Android Market 有套 分3 集的 App 的,現在已消失得無影無蹤。就算 Search 武俠小說都得返 D 送都唔會睇但就要比錢買的小說,係咪爆過「獲」所以清洗過 Android Market?
:cry: :cry:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 4月 26, 2011 1:08 am 
離線
全職睇場
頭像

Andy Kong 寫:
Android Market 發生乜事?以前 search 時會有好多 free app, 現在就好似比 paid app 做主導?

最近想睇返梁羽生的小說,以前見過 Android Market 有套 分3 集的 App 的,現在已消失得無影無蹤。就算 Search 武俠小說都得返 D 送都唔會睇但就要比錢買的小說,係咪爆過「獲」所以清洗過 Android Market?

算啦! Android market 一向亂到七彩! 你要睇小說, 不如 download 個 ebook reader 再去 "讀物" 個網 download ebook 啦!

再唔係, 好似我咁, 平平地買個 ebook reader : http://ima-mobile.com/viewtopic.php?p=2 ... f5#p270758

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 4月 28, 2011 2:44 am 
離線
版主

Kenny Li 寫:

算啦! Android market 一向亂到七彩! 你要睇小說, 不如 download 個 ebook reader 再去 "讀物" 個網 download ebook 啦!

再唔係, 好似我咁, 平平地買個 ebook reader : viewtopic.php?p=270758&sid=6169c64a29b5647391504a4e5054b8f5#p270758

買多部野出街就無謂啦,或者會試下個 i8Reader 啦!

讀物網是乜東東?
:?:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 4月 28, 2011 2:46 am 
離線
全職睇場
頭像

買多部野出街就無謂啦,或者會試下個 i8Reader 啦!

讀物網是乜東東?
:?:

你想睇乜小說都有: http://www.haodoo.net/?M=hd&P=welcome

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 4月 28, 2011 11:54 am 
離線
高級玩家
頭像

我有全套梁羽生啊,你想要乜野格式?epub?mobi?txt?
裝fbreader啦 :mrgreen: :mrgreen:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 4月 30, 2011 9:46 pm 
離線
版主

bb49986 寫:

我有全套梁羽生啊,你想要乜野格式?epub?mobi?txt?
裝fbreader啦 :mrgreen: :mrgreen:

我部 HTC Magic 仲行緊 1.5, 一路以來裝左 10 個 App 左右,其本上 90% 係用 Browser + Phone,今次想搵 App 睇小說都真係特然身痕!

如果重新開始,用邊隻 reader 和 format 較好?我只有兩個要求,可以較 font size 和自動記得上次睇到邊頁! 8) 8)

剛搵到 FBReaderJ 1.0.9 package for old (Android 1.5),又試下得唔得先,是否儘量用 ePUB format?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 5月 01, 2011 6:03 pm 
離線
高級玩家
頭像

FBREADER for android 係咪最好我唔敢講,因為我從來都用電話睇書。不過以fbreader 嘅名氣,瀨野嘅機率應該唔高。

電書格式嚟講我會揀epub. 一來epub已經開始普及,資源亦都多。另外epub 其實係一個無壓縮過嘅zip file. 裏面由html所組成,如果要修改,轉碼,編輯,轉換格式亦都好方便。唔似得pdf 咁完全無自由度。

carlibre + convertz 已經殺晒

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 5月 02, 2011 5:30 pm 
離線
高級玩家
頭像

bb49986 寫:

我部 HTC Magic 仲行緊 1.5, 一路以來裝左 10 個 App 左右,其本上 90% 係用 Browser + Phone,今次想搵 App 睇小說都真係特然身痕!

如果重新開始,用邊隻 reader 和 format 較好?我只有兩個要求,可以較 font size 和自動記得上次睇到邊頁! 8) 8)

剛搵到 FBReaderJ 1.0.9 package for old (Android 1.5),又試下得唔得先,是否儘量用 ePUB format?

我re-build 左個梁羽生全集,睇你arm 唔arm 駛 :mrgreen: :mrgreen:
http://cid-def458cfac536daa.office.live.com/self.aspx/.Public/Liang%20Yu%20Sheng%20Wu%20Xia%20Quan%20Ji%20-%20Liang%20Yu%20Sheng.epub

頭先發覺,唔計漫畫,原來我有3762本書係電腦度。我諗到死個日都未睇得晒。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 5月 02, 2011 11:28 pm 
離線
版主
頭像

我有好多套書, 買O左都未掂過......希望到退休時慢慢睇 :mrgreen:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 5月 30, 2011 4:07 pm 
離線
新手入場

market而架乜鬼都無,禾一早轉用機鋒市場

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 5月 31, 2011 11:27 pm 
離線
新手入場
頭像

各位大哥,
除左呢個好讀網之外,
重有無其他有多d新書既ebook網?

謝謝~~

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 12 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 16 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章