IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週四 4月 18, 2024 2:34 pm

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 63 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12345  下一頁
發表人 內容
文章發表於 : 週三 5月 25, 2011 12:48 am 
離線
全職睇場
頭像

IMA Reporter 寫:
Galaxy Tab 都可以裝,Flyer 反而唔得?

Whatsapp 會 check 張 Sim card 個 ICCID, 如果 Flyer 無左個 voice call, 我怕佢 block 左!

你試過未?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 5月 25, 2011 12:48 am 
離線
版主
頭像

Jonathan Chan 寫:
Kenny Li 寫:
唔係呀化... 內置 SMS、MMS 功能冇左咩?咁你咪上 Android Market 下載 3rd Party 訊息 App 囉。

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

我記得佢好似講有 sms 同 mms 架 ................

唔止你記得,我都試過係有的。

屌, 有喎! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
係冇Whatsapp

WhatsApp 冇有乜出奇?你唔識上 Android Market 下載?申請左 Gmail 戶口未呀?

冇得download :?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 5月 25, 2011 12:50 am 
離線
版主
頭像

Kenny Li 寫:
WhatsApp 冇有乜出奇?你唔識上 Android Market 下載?申請左 Gmail 戶口未呀?

俾裝咩? 你試過未?

屌! 佢真係當我.... :evil: :evil:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 5月 25, 2011 12:51 am 
離線
資深玩家
頭像

Kenny Li 寫:

Whatsapp 會 check 張 Sim card 個 ICCID, 如果 Flyer 無左個 voice call, 我怕佢 block 左!

你試過未?

WhatsApp 登記果下係 SMS Confirm 再用 Data Connect,同 Voice 冇關呀化?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 5月 25, 2011 12:52 am 
離線
資深玩家
頭像

Kenny Li 寫:

俾裝咩? 你試過未?

Market 搵唔到咪試下上網搵 APK 再自己裝囉...

使唔使幫你搵埋呀?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 5月 25, 2011 12:54 am 
離線
全職睇場
頭像

Kenny Li 寫:

你試過未?

WhatsApp 登記果下係 SMS Confirm 再用 Data Connect,同 Voice 冇關呀化?

佢會 check 張 sim card 既 ICCID! 所以連你換 sim card 都知! 咁應該裝唔到 whatsapp ............. !

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 5月 25, 2011 12:55 am 
離線
全職睇場
頭像

使唔使幫你搵埋呀?

如果 Flyer block 左, 唔俾裝架!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 5月 25, 2011 12:58 am 
離線
版主
頭像

Kenny Li 寫:

俾裝咩? 你試過未?

使唔使幫你搵埋呀?

Version 2.6.3985 Please :-D :-D :-D

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 5月 25, 2011 12:59 am 
離線
資深玩家
頭像

Kenny Li 寫:
Kenny Li 寫:

你試過未?

佢會 check 張 sim card 既 ICCID! 所以連你換 sim card 都知! 咁應該裝唔到 whatsapp ............. !

我試過用冇 Voice 只有 Data 及 SMS 功能既 SIM 卡都登記到,請問 WhatsApp Check ICCID 要黎做乜?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 5月 25, 2011 1:01 am 
離線
資深玩家
頭像

使唔使幫你搵埋呀?

Version 2.6.3985 Please :-D :-D :-D

聽日早餐、Lunch、晚餐使唔使餵埋你食?

PM 你個 E-Mail 俾我,我轉頭 Send 俾你試...

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 5月 25, 2011 1:04 am 
離線
版主
頭像

使唔使幫你搵埋呀?

聽日早餐、Lunch、晚餐使唔使餵埋你食?

有又唔拘喎, 係咪娜娜同E神餵我先?

PM 你個 E-Mail 俾我,我轉頭 Send 俾你試...

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 5月 25, 2011 1:04 am 
離線
全職睇場
頭像

Kenny Li 寫:
Kenny Li 寫:

你試過未?

我試過用冇 Voice 只有 Data 及 SMS 功能既 SIM 卡都登記到,請問 WhatsApp Check ICCID 要黎做乜?

邊有 sim card 無 voice 只得 data 同 sms 架? 你試下打 999 睇下 :lol: :lol:

whatsapp 受一個唔知乜 Q 通訊管制, 一定要鉤住個 ICCID 去防止太空戶口, 所以佢一定會 check 你張 sim card! 咁 Flyer 只要 block 呢一點, 就裝唔到 whatsapp!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 5月 25, 2011 1:07 am 
離線
資深玩家
頭像

Kenny Li 寫:
邊有 sim card 無 voice 只得 data 同 sms 架? 你試下打 999 睇下 :lol: :lol:

whatsapp 受一個唔知乜 Q 通訊管制, 一定要鉤住個 ICCID 去防止太空戶口, 所以佢一定會 check 你張 sim card! 咁 Flyer 只要 block 呢一點, 就裝唔到 whatsapp!

乜 USB Modem 既 SIM 卡可以打 999 咩?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 5月 25, 2011 1:10 am 
離線
版主
頭像

whatsapp 受一個唔知乜 Q 通訊管制, 一定要鉤住個 ICCID 去防止太空戶口, 所以佢一定會 check 你張 sim card! 咁 Flyer 只要 block 呢一點, 就裝唔到 whatsapp![/quote]

Errr..我唔sure不過我試過插同一部機A sim register Whatsapp 跟住用 B sim 打電話/用A sim account Whatsapp 冇問題wor

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 5月 25, 2011 1:13 am 
離線
全職睇場
頭像

Kenny Li 寫:

乜 USB Modem 既 SIM 卡可以打 999 咩?

你試下拆出黎, 我打俾你睇 :twisted: :twisted: :twisted:

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 63 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12345  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 9 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :