IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週五 3月 29, 2024 1:21 pm

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 63 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12345  下一頁
發表人 內容
文章發表於 : 週三 5月 25, 2011 1:16 am 
離線
全職睇場
頭像

Jonathan Chan 寫:
Errr..我唔sure不過我試過插同一部機A sim register Whatsapp 跟住用 B sim 打電話/用A sim account Whatsapp 冇問題wor

得! 佢認你第一次裝果張 sim card! 你用 iPhone 時, 一換 sim card, 佢會問你要唔要 update 個新號碼! 當然你可以唔 update 而繼續用!

佢識咁 check, 咪即係佢有 check 你張 sim 個 ICCID

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 5月 25, 2011 1:20 am 
離線
資深玩家
頭像

Kenny Li 寫:
IMA Reporter 寫:
Kenny Li 寫:
邊有 sim card 無 voice 只得 data 同 sms 架? 你試下打 999 睇下 :lol: :lol:

whatsapp 受一個唔知乜 Q 通訊管制, 一定要鉤住個 ICCID 去防止太空戶口, 所以佢一定會 check 你張 sim card! 咁 Flyer 只要 block 呢一點, 就裝唔到 whatsapp!

乜 USB Modem 既 SIM 卡可以打 999 咩?

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

你試下拆出黎, 我打俾你睇 :twisted: :twisted: :twisted:

你冇 USB Modem SIM 卡咩?你試下你果張先啦!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 5月 25, 2011 1:21 am 
離線
全職睇場
頭像

Kenny Li 寫:
Kenny Li 寫:
邊有 sim card 無 voice 只得 data 同 sms 架? 你試下打 999 睇下 :lol: :lol:

whatsapp 受一個唔知乜 Q 通訊管制, 一定要鉤住個 ICCID 去防止太空戶口, 所以佢一定會 check 你張 sim card! 咁 Flyer 只要 block 呢一點, 就裝唔到 whatsapp!

乜 USB Modem 既 SIM 卡可以打 999 咩?

你試下拆出黎, 我打俾你睇 :twisted: :twisted: :twisted:

我一直都知, 你話唔知我咪試俾你睇 :lol:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 5月 25, 2011 1:25 am 
離線
資深玩家
頭像

Kenny Li 寫:

其實試到又點?剩係打到 999 但係打唔到其他電話號碼...

:roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 5月 25, 2011 1:32 am 
離線
版主
頭像

Kenny Li 寫:

其實試到又點?剩係打到 999 但係打唔到其他電話號碼...

:roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

搞掂食碗麵! Whatsapp 中

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 5月 25, 2011 1:33 am 
離線
全職睇場
頭像

個死佬裝到 whatsapp 啦! 知啦知啦, 唔好炸我啦 :lol: :lol: :lol:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 5月 25, 2011 1:33 am 
離線
資深玩家
頭像

Kenny Li 寫:

(:Y) (:Y) (:Y) (:Y) (:Y)

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 5月 25, 2011 1:35 am 
離線
全職睇場
頭像

Kenny Li 寫:

(:Y) (:Y) (:Y) (:Y) (:Y)

好彩! 如果唔係, 佢聽日又去放機!

而家玩一個星期到啦 :lol: :lol:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 5月 25, 2011 1:39 am 
離線
版主
頭像

搞掂食碗麵! Whatsapp 中[/quote]

(:Y) (:Y) (:Y) (:Y) (:Y)[/quote]

而家玩一個星期到啦 :lol: :lol:[/quote]
2日好啦 我要入多部溝淡佢 ! 1 部做reomote 玩DLNA 家居智能 :lol: :lol:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 5月 25, 2011 1:40 am 
離線
資深玩家
頭像

Kenny Li 寫:

而家玩一個星期到啦 :lol: :lol:

一個星期咁長?最多咪三日...

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 5月 25, 2011 1:41 am 
離線
版主
頭像

:roll: :roll: :roll: :roll: :roll:[/quote]

(:Y) (:Y) (:Y) (:Y) (:Y)[/quote]

聯絡人超複雜 View > Exchange, HTC Sence Facebook, Google, Facebook, Sim, Mobile<---完全唔識玩

有冇計?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 5月 25, 2011 1:50 am 
離線
資深玩家
頭像

聯絡人超複雜 View > Exchange, HTC Sence Facebook, Google, Facebook, Sim, Mobile<---完全唔識玩

有冇計?[/quote]

有!你聽日買多一部然後 Pass 俾我,我玩熟左再教你。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 5月 25, 2011 1:52 am 
離線
版主
頭像

有冇計?[/quote]

屌! 揾埋娜娜同E神先好wor!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:[/quote]

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 5月 25, 2011 2:01 am 
離線
資深玩家
頭像

一部 Flyer 就想約晒佢兩個出黎?你貪心左 D 喎...

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 5月 25, 2011 2:13 am 
離線
版主
頭像

一部 Flyer 就想約晒佢兩個出黎?你貪心左 D 喎...

屌個DLNA 吖3310 play 唔到flyer signal...

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 63 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12345  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 9 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :