IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週五 3月 29, 2024 3:52 am

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 11 篇文章 ] 
發表人 內容
文章發表於 : 週二 5月 31, 2011 1:30 am 
離線
資深玩家
頭像

今日起正式透過 Kies 提供 Android 2.3.3 更新服務!

Firmware 版本係:ZSJV5

8) 8) 8) 8) 8)

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 5月 31, 2011 1:53 am 
離線
全職睇場
頭像

IMA Reporter 寫:
今日起正式透過 Kies 提供 Android 2.3.3 更新服務!

死火 ............ i897 升唔升好 ................

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 5月 31, 2011 2:04 am 
離線
高級玩家
頭像

死都唔升,升左無NOISE CANCELLING :lol:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 5月 31, 2011 2:06 am 
離線
全職睇場
頭像

bb49986 寫:
死都唔升,升左無NOISE CANCELLING :lol:

除左個 kennel, 已經用晒港行 2.2.1 ...............

我怕升左又搵唔到一個合心水既 kennel 就捉蟲!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 5月 31, 2011 2:37 am 
離線
資深玩家
頭像

Kenny Li 寫:

死火 ............ i897 升唔升好 ................

i897 唔好 Up 住,因為家陣 D Custom Kernel 好初步下,未成熟。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 5月 31, 2011 2:41 am 
離線
全職睇場
頭像

Kenny Li 寫:

i897 唔好 Up 住,因為家陣 D Custom Kernel 好初步下,未成熟。

收到 !!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 6月 22, 2011 3:25 am 
離線
新手入場

How about the JV6?

The JV5 is suck!! Maybe, there is no noise reduction .. I always complaint by my fan that I am talking inside a wet market.

THX.

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 6月 22, 2011 3:38 am 
離線
資深玩家
頭像

piggyman 寫:
How about the JV6?

The JV5 is suck!! Maybe, there is no noise reduction .. I always complaint by my fan that I am talking inside a wet market.

THX.

i9000 冇 Noise Reduction 功能,我相信 Flash 乜野 Firmware 入去都唔會解決到話音差呢個問題。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 6月 24, 2011 6:15 pm 
離線
高級玩家

阿公而家用咩kernal?有冇好介紹?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 6月 24, 2011 10:42 pm 
離線
版主
頭像

andrewcpy 寫:
阿公而家用咩kernal?有冇好介紹?

阿公介紹 原廠i9000 2.2.1 ROM 加speed kernel

我部captivate 比媽用之前就用congition ROM, 我就覺得好好,一來有番noise cancellation , 2來好快,而且加左唔少功能,唔介意英文既話我推介你試下..

congition 出到 5.0 , 暫時未有4.2/4.3時既overclock kernel,不過有好多功能,遲下會support ROM manager update function, clockmod recovery 等等..

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 11 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 9 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案