IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週四 3月 28, 2024 9:07 pm

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 13 篇文章 ] 
發表人 內容
 文章主題 : desire hd刷rom...
文章發表於 : 週一 6月 13, 2011 2:57 pm 
離線
新手入場

睇左好多篇教學都各有不同,同埋唔係好清楚,有冇師兄可以教下我
我用緊2.21冇root,想刷有sense3.0
Thanks

回頂端
 個人資料  

文章主題 : Re: desire hd刷rom...
文章發表於 : 週一 6月 13, 2011 3:50 pm 
離線
全職睇場
頭像

睇原著: http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1062962

不過 ........... 值得咩?

Bugs:

1. pattern/sim/password unlock black background instead of yours. please don't ask . I will not f*** up the entire android.policy trying to fix "just a background". live with it
2. for some people contact pictures are not shown in sms app, see here for a workaround
3. ARHD users pls take a look here
4. advanced power menu does not work on some roms, see here
5. if sms LED notifications does not work go to settings -> display -> notification flash and disable/enable SMS led.
6. HDR in camera does nothing
7. ---

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 6月 13, 2011 7:47 pm 
離線
新手入場

我見01果邊有custom rom+sense 3.0好奇想試下,不過睇黎睇去都唔係好明點flash...

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 6月 14, 2011 2:25 am 
離線
資深玩家
頭像

你 Root 左機未?S-Off 左未?Radio Off 左未?做晒呢幾樣野再裝埋 Recovery Mode 先至可以 Flash Cooked ROM 喎。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 6月 14, 2011 5:25 pm 
離線
新手入場

IMA Reporter 寫:
你 Root 左機未?S-Off 左未?Radio Off 左未?做晒呢幾樣野再裝埋 Recovery Mode 先至可以 Flash Cooked ROM 喎。

2.21所有野都未做…可以教下我嘛?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 6月 15, 2011 4:24 am 
離線
資深玩家
頭像

keikoavex 寫:

咁就要去呢度上幾堂學下野先喇...

http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=754

你要熟習左知道乜野叫 Root 機、S-Off、Radio Off 先可以 Flash 任何 Cooked ROM,如果呢三野樣你都搞唔掂,我唔建議你刷 ROM,而且呢 D 野唔可以一步登天。

;) ;) ;) ;) ;)

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 6月 15, 2011 4:58 am 
離線
版主

http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=754

你要熟習左知道乜野叫 Root 機、S-Off、Radio Off 先可以 Flash 任何 Cooked ROM,如果呢三野樣你都搞唔掂,我唔建議你刷 ROM,而且呢 D 野唔可以一步登天。

我部X8用個X10FlashTool一Q搞掂晒, 乜其他機原來咁煩既

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 6月 15, 2011 5:08 am 
離線
資深玩家
頭像

剪刺 寫:
我部X8用個X10FlashTool一Q搞掂晒, 乜其他機原來咁煩既

Sony Ericsson 我未玩過唔知,我剩係知 HTC 做 S-Off、Radio Off 過程最好 Backup 左堆 Original Files 先,他日有乜野樹幹都有得救。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 6月 15, 2011 8:25 am 
離線
版主
頭像

我都唔知......

我刷過NEO 咋

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 6月 15, 2011 1:15 pm 
離線
新手入場

師亨,有冇中文版呀…英文睇唔明

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 6月 15, 2011 6:29 pm 
離線
資深玩家
頭像

大部份教學都係英文喎... 你要中文版,自己上大陸 Forum 搵搵。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 6月 15, 2011 7:55 pm 
離線
新手入場

大部份教學都係英文喎... 你要中文版,自己上大陸 Forum 搵搵。

thx so much

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 13 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 11 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章