IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週四 5月 02, 2024 8:48 pm

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 12 篇文章 ] 
發表人 內容
 文章主題 : LG E900 同omnia 7
文章發表於 : 週二 3月 27, 2012 8:08 pm 
離線
高級玩家

點先可以追加繁中menu?
而家升到8107...係咪要roll back 去7xxx先得....定係有rom可以直上......?

回頂端
 個人資料  

文章主題 : Re: LG E900 同omnia 7
文章發表於 : 週三 3月 28, 2012 12:33 am 
離線
全職睇場
頭像

andrewcpy 寫:
點先可以追加繁中menu?
而家升到8107...係咪要roll back 去7xxx先得....定係有rom可以直上......?

要改 registry! 上 XDA 有教 ;)

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 3月 28, 2012 12:56 am 
離線
高級玩家

改左都唔得....係咪要加chinese file入去....?
0804 定0404 ?一個tc 一個sc....??

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 3月 28, 2012 1:10 am 
離線
全職睇場
頭像

改左都唔得....係咪要加chinese file入去....?
0804 定0404 ?一個tc 一個sc....??

我未改過! 但我之前見人改都是改個 registry, 之後再 upgrade 個 ROM 就 OK

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 3月 28, 2012 1:24 am 
離線
高級玩家

即係要roll back先....改完...加file...再upgrade?
試一下先....
samsung又如何...?有冇rom直刷?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 3月 28, 2012 1:36 am 
離線
全職睇場
頭像

即係要roll back先....改完...加file...再upgrade?
試一下先....
samsung又如何...?有冇rom直刷?

佢個做法是先改 registry, 之後再行 upgrade rom

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 3月 29, 2012 9:43 pm 
離線
高級玩家

而家唔使喇...lg有hk rom
flash 之後再up 去mango就得.....而家佢識中文....
wp機...唔使單春雙春.....都冇app $4188買lumia不如玩lge900.....嘻嘻.... :lol:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 3月 30, 2012 5:28 pm 
離線
高級玩家

改咩都唔及flash rom快....而家佢地由外國人變成香港人喇....

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 3月 31, 2012 12:28 am 
離線
全職睇場
頭像

改咩都唔及flash rom快....而家佢地由外國人變成香港人喇....

你買水貨呀? 幾錢入手?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 3月 31, 2012 12:53 am 
離線
高級玩家

好耐之前喇....o個時要hk$1600 兩部都係...
就係hd7太貴先玩呢2部.....但jb麻煩...入xpa又煩....唔怪d人唔用wp機....係上網順......因為咩都唔裝...
android個market太亂同唔secure......所以暫時都係用ios....

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 3月 31, 2012 1:04 am 
離線
全職睇場
頭像

好耐之前喇....o個時要hk$1600 兩部都係...
就係hd7太貴先玩呢2部.....但jb麻煩...入xpa又煩....唔怪d人唔用wp機....係上網順......因為咩都唔裝...
android個market太亂同唔secure......所以暫時都係用ios....

我部 LG E900 同 Samsung Focus 都放埋一邊好耐! 用 gmail 個中文 subject 就出 ??????????????

到而家 Microsoft 都唔理! 我只好放棄!

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 12 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 2 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案