IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週二 4月 23, 2024 2:09 pm

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 7 篇文章 ] 
發表人 內容
文章發表於 : 週六 3月 31, 2012 4:08 am 
離線
全職睇場
頭像

話說尋晚再用 ODIN 刷多一次部 Sidekick 4G 既最新版本 ROM! 刷完有行一次 *2767*3855# 去 format 一次!

我當時身在大陸, 用緊一張 3HK sim card 漫遊緊!

刷完, 開機, 唔發覺有乜問題, 照用左一日, 到今晚番到香港, 再將果張 3HK sim card 插入另一部電話, 咁先知出事:

圖檔

即時收到好多個 SMS 話我之前有發過 SMS 去一個號碼: 20000001, 但失敗!

再睇番時間, 全部都是我尋晚用緊部 Sidekick 4G 時發的!

但我用緊 Sidekick 4G 時, 完全收唔到類似 SMS! 即是佢靜雞雞發出去, 唔想俾我知 !! :x

之後我再 google 一下, 原來好多人中招! 當 International SMS 架:

圖檔

T-mobile 個 forum 都有講, 但好多已經俾 T-mobile 河蟹左! 要用 google 個 cache :

http://support.t-mobile.com/thread/16458

http://webcache.googleusercontent.com/s ... =firefox-a

個問題似是內置一個 app 叫 "group texting" 或者叫 "cloud texting" !

如果用緊 T-Mobile Sidekick 4G 或者 T-Mobile Android 電話, 請立即 root 完, 再用 root explorer 剷去呢 2 個 app !!

圖檔

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 3月 31, 2012 5:26 am 
離線
版主
頭像

你個咩ROM !?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 3月 31, 2012 6:05 am 
離線
全職睇場
頭像

政 寫:
你個咩ROM !?

原裝 ROM "SGH-T839_T839UVKJ2_UV_TMB". 我一向唔用 cook rom

如果你睇番 T-mobile 個 forum, 連肥仔 T589 (viewtopic.php?f=7&t=38117) 都有同樣問題!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 3月 31, 2012 1:36 pm 
離線
版主
頭像

我用O左成兩個月都無事, 好彩

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 3月 31, 2012 4:43 pm 
離線
全職睇場
頭像

政 寫:

你唔係刷左中文 rom 咩?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 3月 31, 2012 6:07 pm 
離線
版主
頭像

Kenny Li 寫:
政 寫:

你唔係刷左中文 rom 咩?

唔識刷, 仲係英文 ! 之後玩XPERIA S ......而家玩NOTE :lol:

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 7 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 10 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案