IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週五 4月 19, 2024 9:29 pm

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 13 篇文章 ] 
發表人 內容
文章發表於 : 週日 4月 22, 2012 5:47 am 
離線
全職睇場
頭像

UP 完個 kennel 改成: 3.0.8-gda6252b

聽講 up 完 fix 左個 network 問題!

如果你緊日版 Galaxy Nexus 就要注意:

1. 行完 OTA 之後, 個 root 就無左!

2. 你要再 root 之後再行 fuckdocomo.apk

3. 之後選 "wear condom" 就 OK

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 4月 22, 2012 9:26 am 
離線
資深玩家
頭像

網友話日板會無900MHz 既WCDMA是否硬件問題?點up 都無用。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 4月 22, 2012 4:54 pm 
離線
全職睇場
頭像

manleehkg 寫:
網友話日板會無900MHz 既WCDMA是否硬件問題?點up 都無用。

日版 hardware 設計無 WCDMA 900MHz 就當然點刷都無用!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 4月 22, 2012 8:43 pm 
離線
資深玩家
頭像

另外是否韓國水機既LTE頻率同香港唔同㗎? :|

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 4月 22, 2012 10:09 pm 
離線
版主
頭像

YES!!!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 5月 20, 2012 12:24 am 
離線
高級玩家
頭像

可否幫我試下打電話後安個keypad出來再聽電話,我的4.02 version會按到啲number

騙徒與受害人是一伙的 (如果沒有受害人嘅自欺欺人,騙徒很少有機會成功。)

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 5月 20, 2012 12:29 am 
離線
全職睇場
頭像

kadoorie 寫:
可否幫我試下打電話後安個keypad出來再聽電話,我的4.02 version會按到啲number

咁似個 sensor 有問題!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 5月 20, 2012 10:21 pm 
離線
高級玩家
頭像

Kenny Li 寫:
kadoorie 寫:

三星維修部整過兩次
問題係 打電話塊面 "high" 到啲KEY,會突然REBOOT, 拍片會無聲(REBOOT後會無事, 但唔知幾時又會無聲)

第一次整完我問佢師傅整咗咩, 佢話軟件問題重裝軟件. 我即係試打電話, 問題依舊. 佢即係試, 但佢拎到部機離面成吋跟住話無事. 我話我唔接受, 叫師傅整過.
第二日上去拎, 結果係話師傅已經換咗SENSOR, 我試, 問題依舊. 我唔收貨. 個職員叫個經理出來. 佢又係離面一吋.話佢無問題. 我即場拎另一部LG ANDROID機試俾佢睇, 佢只係話師傅可以做都做咗. 佢幫我唔到, 叫我拎部機走. 我話你地賣壞機整唔好叫我拎走. 佢只不斷話佢用無問題, 一件產品無可能滿足所有人. 痴線架.

我話你整唔好我唔會拎, 佢就話我可以打電話去設訴, 但佢地唔會再同我部機做任何嘢.

咩世界呀

騙徒與受害人是一伙的 (如果沒有受害人嘅自欺欺人,騙徒很少有機會成功。)

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 5月 21, 2012 12:52 am 
離線
全職睇場
頭像

kadoorie 寫:
Kenny Li 寫:
kadoorie 寫:

三星維修部整過兩次
問題係 打電話塊面 "high" 到啲KEY,會突然REBOOT, 拍片會無聲(REBOOT後會無事, 但唔知幾時又會無聲)

第一次整完我問佢師傅整咗咩, 佢話軟件問題重裝軟件. 我即係試打電話, 問題依舊. 佢即係試, 但佢拎到部機離面成吋跟住話無事. 我話我唔接受, 叫師傅整過.
第二日上去拎, 結果係話師傅已經換咗SENSOR, 我試, 問題依舊. 我唔收貨. 個職員叫個經理出來. 佢又係離面一吋.話佢無問題. 我即場拎另一部LG ANDROID機試俾佢睇, 佢只係話師傅可以做都做咗. 佢幫我唔到, 叫我拎部機走. 我話你地賣壞機整唔好叫我拎走. 佢只不斷話佢用無問題, 一件產品無可能滿足所有人. 痴線架.

我話你整唔好我唔會拎, 佢就話我可以打電話去設訴, 但佢地唔會再同我部機做任何嘢.

咩世界呀

打去 Apple Daily 啦! 投訴佢! 玩大佢!

三星咁就死得 ........... ! 所以我只會買水貨!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 5月 21, 2012 10:30 pm 
離線
高級玩家
頭像

我朋友嘅行貨Gnexus都有同一問題。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 5月 30, 2012 9:48 pm 
離線
高級玩家
頭像

終於香港三星維修部都係整唔到, 只係不斷話地可以做的做晒. 硬件係GOOGLE設計,軟件係GOOGLE提供. 三星可以做的有限.

我都唔想令到啲打工仔難受...自己搞.就將行貨變水貨,放棄行貨保養換番GOOGLE ROM, 問題即時解決.

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 5月 31, 2012 3:20 am 
離線
全職睇場
頭像

kadoorie 寫:
終於香港三星維修部都係整唔到, 只係不斷話地可以做的做晒. 硬件係GOOGLE設計,軟件係GOOGLE提供. 三星可以做的有限.

我都唔想令到啲打工仔難受...自己搞.就將行貨變水貨,放棄行貨保養換番GOOGLE ROM, 問題即時解決.

行貨版個 ROM 由 Samsung 發報, 佢唔可以話唔關佢事!

我對 HK Samsung 真係好失望! 好彩我從來唔買三星行貨!

PS: 除左大人果部 GS2, GNote & GS2 Lte :-P

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 13 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 17 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案