IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週四 3月 28, 2024 10:25 pm

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 27 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁
發表人 內容
文章發表於 : 週二 5月 22, 2012 12:44 am 
離線
全職睇場
頭像

想問問用緊港版或歐版, 你打電話時, 例如打 25123123 會出:

1) 2512-3123

or

2) 25123123

Thanks

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 5月 22, 2012 1:18 am 
離線
版主
頭像

自己睇

您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 5月 22, 2012 1:19 am 
離線
版主
頭像

有咩問題呢? 係咪又有鬼野呀?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 5月 22, 2012 1:55 am 
離線
全職睇場
頭像

政 寫:

韓版出 2512-3123 好唔方便!

又未搵到港版 ROM 去刷!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 5月 22, 2012 7:55 am 
離線
高級玩家
頭像

Kenny Li 寫:
政 寫:

韓版出 2512-3123 好唔方便!

又未搵到港版 ROM 去刷!

請服用!
http://bbs.wpcnn.com/thread-8317-1-1.html

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 5月 22, 2012 9:57 am 
離線
資深玩家
頭像

乜原來韓版無收音機呀?RMB1600單機充新機原來係韓妹!可能仲要克服韓版SEND不出中文短訊問題 :| 要長期用大陸人改的所謂港行ROM(通常都OUTDATED!港行出到10G佢仲用10D來改)
阿公會放心不用Stock rom?
RMB1400-1600呀! 真真X唔過!

最後由 manleehkg 於 週二 5月 22, 2012 10:22 am 編輯,總共編輯了 2 次。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 5月 22, 2012 10:01 am 
離線
版主
頭像

可唔可以好似p920 咁加個apk 就用得呢

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 5月 22, 2012 9:55 pm 
離線
全職睇場
頭像

manleehkg 寫:
乜原來韓版無收音機呀?RMB1600單機充新機原來係韓妹!可能仲要克服韓版SEND不出中文短訊問題 :| 要長期用大陸人改的所謂港行ROM(通常都OUTDATED!港行出到10G佢仲用10D來改)
阿公會放心不用Stock rom?
RMB1400-1600呀! 真真X唔過!

1. 韓版有數碼電視同數碼收音機, 當然係香港用唔到啦!

2. 唔改機都可以收發中文短訊! 只是出唔到香港字! 但呢點難唔到我!

3. 試緊直接 flash 港行! 但因為韓版行緊 10L, 而且日後一定比港版快有 ICS, 所以想保持原汁原味

RMB1400-1600 唔值? 港行 HK$5XXX! 水貨 HK$29XX! 而家 HK$1700 咁上下, 當玩具都抵呀 :lol: :lol:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 5月 22, 2012 10:01 pm 
離線
版主
頭像

絕對同意

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 5月 22, 2012 11:45 pm 
離線
資深玩家
頭像

政 寫:
絕對同意

買既話扺就得啦 :lol:

PS 我用港紙找人仔去你個人仔價RMB1600-換不止HKD1700 所以結論唔同。 ;) 我比較喜歡本地適用一樣的硬件,自己制行貨用既STOCK ROM
才可用盡功能同不會有鬼野。 8)
真係個人見解。 :-D

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 5月 23, 2012 12:50 am 
離線
全職睇場
頭像

manleehkg 寫:
政 寫:
絕對同意

買既話扺就得啦 :lol:

PS 我用港紙找人仔去你個人仔價RMB1600-換不止HKD1700 所以結論唔同。 ;) 我比較喜歡本地適用一樣的硬件,自己制行貨用既STOCK ROM
才可用盡功能同不會有鬼野。 8)
真係個人見解。 :-D

RMB1400 換幾多港幣? 今日 0.817, 咁唔係 HK$1700 咁上下咩?

咁你要充新機就 RMB1600. 即是 HK$1900 咁上下.

收音機可能對你好重要, 但我完全無用! 從來唔聽!

對比港版同韓版:

1) 港版 只得 8GB 內存, 而韓版有 16GB!
2) 韓版有 NFC, 可以玩 Smart Tag!

另外, 你要行貨 stock ROM 可以直刷港行 KDZ 用既港版 ROM: http://bbs.gfan.com/android-3995651-1-1.html

但港版用唔到 NFC! 所以唔考慮!

咁比較, 會唔會同意我講抵爆呢? :lol: :lol:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 5月 23, 2012 7:49 am 
離線
資深玩家
頭像

有錯指正!乜港版無NFC咩?我玩過有,用來check八達通幾過制!
收音機我會用來聽下新聞。
你俾個論壇講既港版Stock Rom不會是最新,我之前講過!港版rom不能直刷入韓機?因為要班高手拎個Stock Rom改,有滯後。而且唔知有無鬼野!
16G內存的確較港版好!絕對同意。我buy佢!如果粒電大容量些仲正!韓版可以打VC嗎?呢樣也是優點!雖然無乜人用。

PS都話,買既話抵爆就得,玩得開心就正! :lol:

最後由 manleehkg 於 週三 5月 23, 2012 8:07 am 編輯,總共編輯了 2 次。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 5月 23, 2012 7:49 am 
離線
版主
頭像

SORRY ! 港版同台版都有NFC

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 5月 23, 2012 8:04 am 
離線
資深玩家
頭像

各位,呢編討論可以俾兄弟們清楚各版本既優點呀!
希望幫到佢地選擇! :-P

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 5月 23, 2012 10:05 am 
離線
新手入場
頭像

我又想要名牌玩具! :-D

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 27 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 17 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :