IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週四 3月 28, 2024 10:24 pm

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 25 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12
發表人 內容
文章發表於 : 週三 12月 05, 2012 1:11 am 
離線
全職睇場
頭像

simonlam 寫:
thanks for your reply
想問下飛場幾多樓有靚仔的e160k
我在二樓找到e160k唔靚仔賣$1850
我又唔知知邊度換殻好
同埋好似太貴
thank you very much

基本上, 成個飛揚都有賣韓國機! 你一定無 陳 sir 咁靚仔 :lol: :lol:

$1850 已經可以買到充新 E160K 了 :lol:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 12月 18, 2012 2:12 pm 
離線
新手入場
頭像

呀公,
今日隻e160k用用下突然收唔到電話訊號,
換過第張sim卡落去試都一樣,
之後發覺部機好卡, :cry:
依家想重涮一下試下,

想問下,
我是否只需要涮你放出泥那個已root既 rom已ok?
定要先涮左第一個先再涮第二個呢?

謝謝~~

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 12月 18, 2012 3:41 pm 
離線
全職睇場
頭像

黑神 寫:
呀公,
今日隻e160k用用下突然收唔到電話訊號,
換過第張sim卡落去試都一樣,
之後發覺部機好卡, :cry:
依家想重涮一下試下,

想問下,
我是否只需要涮你放出泥那個已root既 rom已ok?
定要先涮左第一個先再涮第二個呢?

謝謝~~

就刷 root 果個, 之後再 wipe 一次

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 12月 18, 2012 5:02 pm 
離線
新手入場
頭像

Thanks!

希望攪得招掂唔係硬件壞啦。。。。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 12月 18, 2012 6:15 pm 
離線
全職睇場
頭像

黑神 寫:
Thanks!

三星唔怕!只要個 screen 其他都易搞

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 12月 18, 2012 10:33 pm 
離線
版主

Kenny Li 寫:
黑神 寫:
Thanks!

三星唔怕!只要個 screen 其他都易搞

我 flash 三部 unroot uk09,有一部用 notebook 既 Kies 來 flash, 點知到最後個 step (部 e160k 出了 Android 公仔和韓文) notebook 突然 blue screen,跟住睇住部 notebook 做 memory dumb 時真係有點心寒,幾怕部機變磚頭。之後著返 Kies 部 e160K 都仲 freeze 係 update loop 唔識 connect, 要拆電再開機先 connect 到,Kies 話 detect 到 unfinished update 要 emergency recovery,但都係 flash 唔到又 blue 多次 screen,但部 e160K 就仍然用得,無變磚頭,呢樣真係唔錯!

最後由 Andy Kong 於 週三 12月 19, 2012 10:17 am 編輯,總共編輯了 1 次。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 12月 19, 2012 12:10 am 
離線
新手入場
頭像

重裝一次之後,
部機已經無事繼續可用了.
不過每次開機.依然都係會問我ENABLE DATA NETWORK 呢.......

ANDY兄,你是都會有此現象嗎?

您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 12月 19, 2012 12:27 am 
離線
全職睇場
頭像

黑神 寫:
重裝一次之後,
不過每次開機.依然都係會問我ENABLE DATA NETWORK 呢.......

正常! E160 係咁架!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 12月 19, 2012 10:22 am 
離線
版主

Kenny Li 寫:
黑神 寫:
重裝一次之後,

我第一次都有 D 猶疑,再見到先知係要接受佢係言重心長! :?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 12月 19, 2012 12:02 pm 
離線
新手入場
頭像

Andy Kong 寫:
Kenny Li 寫:
黑神 寫:
重裝一次之後,

我第一次都有 D 猶疑,再見到先知係要接受佢係言重心長! :?

其實我都唔介意每次開機要答一答佢。
都係想知。係咪自己天生神奇遮。

多謝兩位解答!!

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 25 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 17 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :