IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週五 5月 03, 2024 9:08 am

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 10 篇文章 ] 
發表人 內容
 文章主題 : To: Jerry, please advise!
文章發表於 : 週六 11月 05, 2005 10:20 pm 
離線
新手入場

我尋晚改左歐版, 返黎玩左成日, 發現有少少問題, 就係部機開始有D慢, 例如, 按入一個項目內, 要load 幾秒先入到, 是否正常?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 11月 05, 2005 10:47 pm 
離線
新手入場

仲有一個問題: 係咩情況下用bluetooth係電腦傳送至903會出現"connection failure"? 因為我試過send mp3, 有時得,有時吾得, 點解既?

另外, 我每次係電腦用bluetooth傳野過903, 部電腦都會問
"無法接受的檔案類型
目標裝置表示不接受您嘗試送出的檔案類型"
叫我選擇"取消或強制傳送"
我選了強制傳送就可以傳送, 但我要點set部903先至可以令佢自願接受外來檔案呢?

謝謝回覆!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 11月 06, 2005 1:41 am 
離線
新手入場
頭像

dandelion 寫:
我尋晚改左歐版, 返黎玩左成日, 發現有少少問題, 就係部機開始有D慢, 例如, 按入一個項目內, 要load 幾秒先入到, 是否正常?
我台版都係 :-o :o

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 11月 06, 2005 6:16 am 
離線
版主

你是否把太多東西放入手機內存放呢 ? 若不是的話, 請嘗試一次 master reset 看看有否幫助 ~

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 11月 06, 2005 6:18 am 
離線
版主

仲有一個問題: 係咩情況下用bluetooth係電腦傳送至903會出現"connection failure"? 因為我試過send mp3, 有時得,有時吾得, 點解既?

另外, 我每次係電腦用bluetooth傳野過903, 部電腦都會問
"無法接受的檔案類型
目標裝置表示不接受您嘗試送出的檔案類型"
叫我選擇"取消或強制傳送"
我選了強制傳送就可以傳送, 但我要點set部903先至可以令佢自願接受外來檔案呢?

謝謝回覆!

sharp 的藍芽是比較不穩定的 ~ 我也試過這情況

至於強制傳送的問題, 因我沒有遇過 ~ 我也不懂得怎樣回應你 ~ sorry

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 11月 06, 2005 12:03 pm 
離線
新手入場

又有一個問題

我尋晚無關機, 今早起來, 部機寫住" flight mode", 想問點解既? 左上角多病兩個icon好似支咪被刪病咁...

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 11月 06, 2005 12:34 pm 
離線
新手入場

三少 寫:

你是否把太多東西放入手機內存放呢 ? 若不是的話, 請嘗試一次 master reset 看看有否幫助 ~

有可能瓜? 岩岩?返部機, 梗係好開心咁試玩部機啦, 我有映相啦, 不過好多相都係即刻delete, 有拍過一次movie,己經delete左, 另外入過好多mp3鈴聲, 最後都只留返3首(都吾係多姐? ) 我睇過handset memory:

Applications: 0%
Pictures: 0%
Videos: 0%
Sounds: 20%
Others: 5% *
Total: 2.0MB
Free: 6.2MB

*我入過去other documents, handset同MiniSD都係no items, 點解handset memory會顯示5%?

依家入去picture or sounds & ringtones 等file, 佢都會要load 幾秒先入到去, 我吾敢咁快就master reset呀, 驚無曬D野,,,

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 11月 07, 2005 12:26 am 
離線
新手入場
頭像

三少 寫:

test mode 就算放好多野...都好快入一個項目內 wor

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 11月 07, 2005 1:11 am 
離線
新手入場

sorry, Kenny,我又有問題啦:

解完鎖之後, 係咪要自己master reset一次? 因為睇到其他post咁講~~~

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 10 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 3 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案