IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週六 4月 27, 2024 1:35 pm

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 15 篇文章 ] 
發表人 內容
文章發表於 : 週三 12月 07, 2005 11:24 pm 
離線
新手入場

唉早知唔去先達買機啦! 我買完機後上網睇903既料,先發覺我部機o的電係假電... 但由於用左幾日相安無事就一於少理

但係今日部機早幾個鐘不斷自己重reset,拆電後重開,發現部機仍然都係咁!!

開返機入menu 冇反應,按打電話掣即時又hang 過! 更加唔好話讀SD card..

唉而家都唔知點算! 早知我搵多d 資料先買,聽日拎俾你地check 下部機,有冇問題? 謝謝!!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 12月 07, 2005 11:31 pm 
離線
新手入場

唉,無計可施之下最後我決定做左一個動作..

#+開機 黎format 部機

format 後,中文smartone sx813 OS 仍然o係度,但係就連smartone 個鎖都返埋黎!!

救命...聽日都係搵你地搞搞佢吧~_~

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 12月 07, 2005 11:34 pm 
離線
新手入場

睇番晒所有文.. 我懷疑係因為我用部手機黎format 張sandisk 256mb 卡為主因多!

因為我今日o係有問題前都有做過! 結果冇耐就賴野了

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 12月 08, 2005 5:24 am 
離線
版主
頭像

den4442524 寫:
唉早知唔去先達買機啦! 我買完機後上網睇903既料,先發覺我部機o的電係假電... 但由於用左幾日相安無事就一於少理

但係今日部機早幾個鐘不斷自己重reset,拆電後重開,發現部機仍然都係咁!!

開返機入menu 冇反應,按打電話掣即時又hang 過! 更加唔好話讀SD card..

唉而家都唔知點算! 早知我搵多d 資料先買,聽日拎俾你地check 下部機,有冇問題? 謝謝!!

OK!拎上黎 check check. :wink:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 12月 08, 2005 5:27 am 
離線
版主
頭像

睇番晒所有文.. 我懷疑係因為我用部手機黎format 張sandisk 256mb 卡為主因多!

因為我今日o係有問題前都有做過! 結果冇耐就賴野了

正常一部 903sh format SD card ,係唔會有問題!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 12月 19, 2005 4:41 am 
離線
新手入場

最後本身都想去你地度搞

但係心急得滯搵番間鋪頭搞,佢幫我重裝一次小莊版,但係我再當場玩野,format 張256 sandisk mini sd,結果再出同一個hang 機問題!!

同老闆傾過,佢唯有再重裝,用左我total 四個鐘,終於就搞掂左...(但係format 或者master reset 後仍然pk.. 唔知點解)所以而家都唔會再master reset 部機了 :-o

但係我又有發現.. 小莊版o係好多情況下都正常.. 唯獨係影相功能有問題!!
搜尋過呢度既po 後發現都有人有相同情況,就係小莊版係有好嚴重既偏紅程況!

引言回覆:
分別出黎既最佳方法係,直接用最大size 影一次,再用320x240影同一個地方一次,會發現最大size 張相係嚴重偏紅,無論o係戶外、室內、光充足不足都好,都會咁

我星期二拎俾你地睇下,或者會順便重裝一次香港SX833版。
另外想講講.. 小莊版打SMS 係冇SX833版咁順手.. 可能係連詞功能唔地道?

唉真係想有一個健康既833啊~_~

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 12月 19, 2005 4:53 am 
離線
版主
頭像

小莊版~都可以 master reset,會唔會 hardware 有問題?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 12月 20, 2005 2:35 am 
離線
新手入場

http://board.phonehk.com/viewthread.php ... ght=%B0%BE

我個問題同以上問題完全一樣..

我試多次master reset..吧 :(

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 12月 20, 2005 3:00 am 
離線
新手入場

試左#+開機黎master reset

結果.. 部機又再次變成「只限緊急通話」....shit..我用新世界的..
睇黎,同時間又死埋個OS .. 唉,先達都係信唔過..

我不如都係21號拎上黎俾你地睇啦,你地大約幾點開鋪?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 12月 20, 2005 3:04 am 
離線
版主
頭像

6:00 pm 後.

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 12月 20, 2005 3:27 am 
離線
新手入場

咁我聽日就搵朋友帶部機俾你及及啦

麻煩晒

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 12月 20, 2005 3:46 am 
離線
版主

咁我聽日就搵朋友帶部機俾你及及啦

麻煩晒

建議暫停使用該手機 ~ 及把電池與手機分開 謝謝 ~

(帶埋舊電來給我們看看可以嗎 ?)

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 12月 21, 2005 2:54 am 
離線
新手入場

舊電果然係純正假電~_~
仲要係額外買返黎既tim..

咁就俾人掠左一筆..

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 12月 21, 2005 3:06 am 
離線
版主

舊電果然係純正假電~_~
仲要係額外買返黎既tim..

咁就俾人掠左一筆..

嗯 ~ 我估的沒錯了 ~ 很大機會是這假電池令到手機有問題的 ~

請不要再使用這電池了 ~

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 15 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 7 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章