IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週四 3月 28, 2024 6:09 pm

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 13 篇文章 ] 
發表人 內容
文章發表於 : 週日 12月 18, 2005 9:49 pm 
離線
新手入場

如題....THX!!!!! :eek:

最後由 huijacky 於 週日 12月 18, 2005 10:43 pm 編輯,總共編輯了 1 次。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 12月 18, 2005 9:58 pm 
離線
全職睇場
頭像

huijacky 寫:

好奇 + 多口一問, Upgrade 個 firmware 有甚麼可以保養? :lol:

唔通 upgrade 完之後要保養埋個 LCD display?

再舉個例, 由 Win98 upgrade 去 WinXP, 可以保養甚麼?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 12月 18, 2005 10:09 pm 
離線
新手入場

Kenny Li 寫:
huijacky 寫:

好奇 + 多口一問, Upgrade 個 firmware 有甚麼可以保養? :lol:

唔通 upgrade 完之後要保養埋個 LCD display?

再舉個例, 由 Win98 upgrade 去 WinXP, 可以保養甚麼?

我既意思只係指個firmware,驚upgrade後如有唔正常情況,有冇support....

你誤會我意思喇!!!!!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 12月 18, 2005 10:22 pm 
離線
全職睇場
頭像

huijacky 寫:
Kenny Li 寫:
huijacky 寫:

我既意思只係指個firmware,驚upgrade後如有唔正常情況,有冇support....

你可否舉個例子, 甚麼是 "唔正常情況"?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 12月 18, 2005 10:27 pm 
離線
新手入場

Kenny Li 寫:
huijacky 寫:
Kenny Li 寫:
huijacky 寫:

你可否舉個例子, 甚麼是 "唔正常情況"?

唔知架喎.......例如upgrade會開唔倒機...hang機,有D問題未必upgrade完後

即刻出現架麻~~~

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 12月 18, 2005 10:37 pm 
離線
新手入場

小弟的903係台版的....但我個台版好奇怪,例如用最高解像度影完相後,再返到[我

的照片]preview會走左位,如呢張相係save落memory card度的話,用card

reader入番電腦度係睇唔倒架...一定要經buletooth過落電腦先得!!

另外係覺得用mp3做ringtone好細聲,聽講話港版用aac可以整得大聲D!!所以咪

想轉做港版用囉!但我唔知upgrade完有冇後維症,所以咪問清楚D先囉!!!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 12月 18, 2005 10:40 pm 
離線
全職睇場
頭像

huijacky 寫:
唔知架喎.......例如upgrade會開唔倒機...hang機,有D問題未必upgrade完後

即刻出現架麻~~~

我個人建議, 你的情況最好唔好去 upgrade! 因為有太多情況是未能預計的! 例如 upgrade 完即時那一日沒有事, 但用落幾日後又開唔到機! 咁關唔關 upgrade 事? 到時太難估計!

部手機出左門口, 到時你點用, 邊個知?

To play safe, 唔好 upgrade 最好!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 12月 19, 2005 3:06 am 
離線
版主
頭像

huijacky 寫:

一個月軟件保養,唔包硬件.

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 12月 19, 2005 3:11 am 
離線
版主
頭像

huijacky 寫:
小弟的903係台版的....但我個台版好奇怪,例如用最高解像度影完相後,再返到[我

的照片]preview會走左位,如呢張相係save落memory card度的話,用card

reader入番電腦度係睇唔倒架...一定要經buletooth過落電腦先得!!

另外係覺得用mp3做ringtone好細聲,聽講話港版用aac可以整得大聲D!!所以咪

想轉做港版用囉!但我唔知upgrade完有冇後維症,所以咪問清楚D先囉!!!

之前個台版,唔係正式版本,一路我都唔係咁贊成......

香港版除左 menu 入面有 d 字出唔倒,唔見有其他後遺症.(原本硬件有事除外)

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 12月 19, 2005 10:39 pm 
離線
新手入場

Jerrykee 寫:
huijacky 寫:

thx Jerry!!!

咁搵你轉firmware how much 呢???

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 12月 19, 2005 11:23 pm 
離線
新手入場

Jerrykee 寫:
huijacky 寫:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 12月 20, 2005 3:02 am 
離線
版主
頭像

huijacky 寫:
Jerrykee 寫:
huijacky 寫:

$300

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 13 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 8 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章