IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週四 3月 28, 2024 8:21 pm

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 11 篇文章 ] 
發表人 內容
 文章主題 : jerry! softbank 707sc
文章發表於 : 週一 7月 02, 2007 5:52 pm 
離線
新手入場

托朋友日本買左部返黎

解鎖要幾多錢... i mean搞掂哂所有野!

解既意思解左d咩, and有咩解唔到, 我睇forum見到話某d台既2g card會有reboot情況出現, 真的嗎? 如果係真既, 咩台既2g card會咁.

唔該哂 :oops:

仲有...

衣家解到鎖既softbank有咩型號?

回頂端
 個人資料  

文章主題 : Re: jerry! softbank 707sc
文章發表於 : 週三 7月 04, 2007 2:53 am 
離線
版主
頭像

托朋友日本買左部返黎
解鎖要幾多錢... i mean搞掂哂所有野!
>盛係解鎖~$300

解既意思解左d咩, and有咩解唔到,
>可以出倒其他 sim 卡,當然無中文.

我睇forum見到話某d台既2g card會有reboot情況出現, 真的嗎? 如果係真既, 咩台既2g card會咁.
>基本所有 2G SIM卡(people,new world,sunday)都會 reboot,算係解決方法:開機等三四分鐘先用.
http://www.ima-mobile.com/phpBB2/viewtopic.php?t=30244

衣家解到鎖既softbank有咩型號?
>X01HT,705NK<不過要拆機同埋價錢好費>

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 7月 05, 2007 9:14 am 
離線
新手入場

咁我想問一問係咪淨係解鎖就ok

定咁樣買部電話返黎仲有其他野整?

or有冇第二部 日本機同 707sc個外形差唔多 (即係簡簡單單既薄身機) 而又有得打中文?

thanks! :-D

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 7月 08, 2007 6:05 am 
離線
版主
頭像

咁我想問一問係咪淨係解鎖就ok,定咁樣買部電話返黎仲有其他野整?
>YES!應該係部機盛係可以解鎖.....

or有冇第二部 日本機同 707sc個外形差唔多 (即係簡簡單單既薄身機) 而又有得打中文?
>應該無...

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 7月 08, 2007 11:41 pm 
離線
新手入場

唔好意思呀/~\

我仲有問題想問...

可唔可以list哂你地解到既日本機既型號出黎嫁?

謝謝你呀! :oops:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 7月 09, 2007 2:29 am 
離線
版主
頭像

MIKAKO1205 寫:
唔好意思呀/~\

我仲有問題想問...

其實而家無幾多款,x01ht,706sc,707sc,709sc.

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 7月 10, 2007 9:11 pm 
離線
新手入場

Jerrykee 寫:
唔好意思呀/~\

我仲有問題想問...

其實而家無幾多款,x01ht,706sc,707sc,709sc.

如果我拎部707sc黎解鎖, 係即日得定要等幾日嫁?

thanks

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 7月 12, 2007 5:53 pm 
離線
版主
頭像

Jerrykee 寫:
唔好意思呀/~\

我仲有問題想問...

如果我拎部707sc黎解鎖, 係即日得定要等幾日嫁?

thanks

即日

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 8月 02, 2007 2:49 pm 
離線
新手入場

jerry呀~~~我又有野想問...

有邊幾部日本機可以打中文嫁?

thanks><

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 8月 13, 2007 4:07 am 
離線
版主
頭像

thanks><

......x01ht

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 9月 02, 2007 2:13 pm 
離線
新手入場

Jerrykee 寫:

thanks><

......x01ht

你好,請問707scII一樣可以解鎖嗎 ?解鎖價錢一樣嗎
707SC和SCII有什麼分別??

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 11 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 5 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案