IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週四 3月 28, 2024 4:13 pm

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 9 篇文章 ] 
發表人 內容
 文章主題 : delete please
文章發表於 : 週三 8月 22, 2007 2:08 pm 
離線
新手入場

最後由 razath 於 週日 2月 14, 2010 1:17 pm 編輯,總共編輯了 1 次。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 8月 22, 2007 6:07 pm 
離線
新手入場

請問你返到香港是用中國聯通的UIM卡作漫遊還是放香港和記卡?

另外想問,CDMA手機的手動選網是否同GSM一樣?不過只是能SHOW一個網絡出來

其實現時大陸所售的CDMA手機在香港手動選和記會顯示什麼字眼?3-cdma or 和記

如果可以的話,可否把cdma手動選網影下給予大家分享

其實我都好鐘意cdma,不過香港的cdma得數個月玩,實在 :cry:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 8月 23, 2007 9:08 pm 
離線
新手入場

hkcnbus 寫:
請問你返到香港是用中國聯通的UIM卡作漫遊還是放香港和記卡?

另外想問,CDMA手機的手動選網是否同GSM一樣?不過只是能SHOW一個網絡出來

其實現時大陸所售的CDMA手機在香港手動選和記會顯示什麼字眼?3-cdma or 和記

如果可以的話,可否把cdma手動選網影下給予大家分享

其實我都好鐘意cdma,不過香港的cdma得數個月玩,實在 :cry:

我冇試過手動啊~同埋部機SHOW 3-CDMA.我用3個CDMA架
我之前有試過用部大陸既三星CDMA機讀左個IMSI,ESN出黎~
比左我大陸D朋友,佢地幫我燒個NUMBER落部韓國手提度~
其實韓國機係可以係香港用架~
因為韓國係用CDMA 1X EV-DO同埋CDMA 1X 800MHZ
而CDMA1X800MHZ正正就係香港和記3個CDMA網路~
CDMA得番幾個月玩@@???
可以用到幾時啊?
同埋我想香港3-CDMA仲有幾多個發射站呢?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 8月 24, 2007 8:13 am 
離線
新手入場

根據政府的計劃
好似CDMA用到今年11月左右

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 9月 03, 2007 2:26 am 
離線
新手入場

hkcnbus 寫:
根據政府的計劃
好似CDMA用到今年11月左右

我仲用緊, 好多地方都收唔到/唔好...
等緊佢收檔做見証.. haha

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 10月 13, 2007 1:42 am 
離線
新手入場
頭像

市區室外都叫OK, 部份有室內覆蓋, 比起當年剛推出,
現在仍然好好多, 當然同GSM及高用量, 3 CDMA不要
比較了!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 10月 13, 2007 9:53 am 
離線
新手入場
頭像

我未cut台前係黃大仙20幾樓o既屋企都收得好好
出街反而時得時唔得...

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 10月 14, 2007 11:18 pm 
離線
新手入場
頭像

剛去了銀礦灣, 向海一邊比想像中好, 向山的,
一向比較差.

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 10月 15, 2007 9:13 am 
離線
新手入場
頭像

以前部機爆三格(我部係C401SA)會知道實收到
去到我停用前1年左右就算顯示收爆都未必接到call
變成得過睇字... :cry:

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 9 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上