IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週二 3月 19, 2024 1:41 pm

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 6 篇文章 ] 
發表人 內容
文章發表於 : 週一 9月 05, 2005 8:04 pm 
離線
新手入場

[轉帖文章]香港紅 Van 車隊, 仲勁過麥拿倫車隊

[轉帖]香港紅 Van 車隊, 仲勁過麥拿倫車隊

講開香港公共小巴司機,我覺得真係勁過麥拿倫車隊...............

淨講圈速一定係小巴佬勁,
但講好灣,一定係巴士佬,尤其係渣港島半山,赤柱及海洋公園線果D,
但小巴佬能夠用架小巴做到飄移喎~

據路透社引述,香港小巴佬對秋明 AE86 睇法:"86 呀 ? 不外如事!
跑嬴我架 Toyota 小巴先講啦~"

而家有d小巴咪有顯示車速既表係門口隔離,
超速會響個隻,但係次次響到爆都冇人理,
每次一片彎d人就會望住個表,淨係睇住佢響,
好搞笑

大家有冇發現佢地唔止行車快?
上落客都快ga
有時見人夜晚撘Van仔,
司機永無停定比D 客上車,往往要人地自己助跑幾步,
架車開定門駛到埋 o黎果陣就順勢跳上車,
當司機大佬"feel"到你要有其中一隻腳係踏左上車時佢地就即刻地板油去,
而上左車之後亦甚少需要用自己既腳力行去座位,
因為佢一加油時,架車 o既衝力已經將人"fing"到去最近既座位上,
緊緊既將人背隻黐晌椅背上面~
同樣地落客時,D司機永遠唔使拉開門手制,
佢地既車速加上急停已經可以將度車門彈開,
個客就因為急剎既衝力好自然會由車尾被"送"到車門位置,
跟住快手比錢然後跳車,個動作十足十第二次大戰美軍第101空降師,
所以搭得多小巴可以做雷霆傘兵
同埋大家記住,以佢地既"效率",上車果陣你已經要準備定哎"有落"~

而落斜小巴指定動作就係:
左手推空波,右手扭汰,
真係自己渣都唔敢咁快落斜呀~

仲有而家發覺D小巴成日界 civic,
D小巴佬將架 Toyota Coaster 調較到變左 ----
"Toyota Coaster integra Type R"
civic 咁就收左皮~

但係唔好唔記得:
小巴佬使乜空氣動力學呀?
小巴佬使乜定風翼?
小巴佬使乜大包圍?
小巴佬使乜19吋合金鈴?
小巴佬使乜VTEC?
小巴佬使乜快cam?
小巴佬使乜大尾牙?
小巴佬使乜氣蕉+中至尾喉?
小巴佬使乜防滾架?
小巴佬使乜咬牙避震?
小巴佬使乜米芝蓮?
遇著小巴佬Type-R行埋一二角..............
如果我識寫game,我都會寫返隻"crazy van", which made in Hong Kong

最後,我建議D小巴全部都要加裝跑車坐椅及五點式安全帶,
一黎可以俾番乘客少少安全感,
二黎可以當係香港特色放係旅遊指南推介,刺激旅遊業。
不過就唔可以係未來迪士尼的路線上實施,因為遊客們乘坐過後,
將會令他們對高速麻木,乘坐過山車時將會冇晒feel~

小巴佬 ,簡直就係香港的冼拿,
真係服到五體投地

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 9月 06, 2005 4:50 am 
離線
資深玩家
頭像

你講得好好笑,但係真係好中喎 :lol: :lol: :lol:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 9月 10, 2005 12:12 pm 
離線
新手入場

hyper 寫:
[轉帖文章]香港紅 Van 車隊, 仲勁過麥拿倫車隊

[轉帖]香港紅 Van 車隊, 仲勁過麥拿倫車隊

講開香港公共小巴司機,我覺得真係勁過麥拿倫車隊...............

淨講圈速一定係小巴佬勁,
但講好灣,一定係巴士佬,尤其係渣港島半山,赤柱及海洋公園線果D,
但小巴佬能夠用架小巴做到飄移喎~

據路透社引述,香港小巴佬對秋明 AE86 睇法:"86 呀 ? 不外如事!
跑嬴我架 Toyota 小巴先講啦~"

而家有d小巴咪有顯示車速既表係門口隔離,
超速會響個隻,但係次次響到爆都冇人理,
每次一片彎d人就會望住個表,淨係睇住佢響,
好搞笑

大家有冇發現佢地唔止行車快?
上落客都快ga
有時見人夜晚撘Van仔,
司機永無停定比D 客上車,往往要人地自己助跑幾步,
架車開定門駛到埋 o黎果陣就順勢跳上車,
當司機大佬"feel"到你要有其中一隻腳係踏左上車時佢地就即刻地板油去,
而上左車之後亦甚少需要用自己既腳力行去座位,
因為佢一加油時,架車 o既衝力已經將人"fing"到去最近既座位上,
緊緊既將人背隻黐晌椅背上面~
同樣地落客時,D司機永遠唔使拉開門手制,
佢地既車速加上急停已經可以將度車門彈開,
個客就因為急剎既衝力好自然會由車尾被"送"到車門位置,
跟住快手比錢然後跳車,個動作十足十第二次大戰美軍第101空降師,
所以搭得多小巴可以做雷霆傘兵
同埋大家記住,以佢地既"效率",上車果陣你已經要準備定哎"有落"~

而落斜小巴指定動作就係:
左手推空波,右手扭汰,
真係自己渣都唔敢咁快落斜呀~

仲有而家發覺D小巴成日界 civic,
D小巴佬將架 Toyota Coaster 調較到變左 ----
"Toyota Coaster integra Type R"
civic 咁就收左皮~

但係唔好唔記得:
小巴佬使乜空氣動力學呀?
小巴佬使乜定風翼?
小巴佬使乜大包圍?
小巴佬使乜19吋合金鈴?
小巴佬使乜VTEC?
小巴佬使乜快cam?
小巴佬使乜大尾牙?
小巴佬使乜氣蕉+中至尾喉?
小巴佬使乜防滾架?
小巴佬使乜咬牙避震?
小巴佬使乜米芝蓮?
遇著小巴佬Type-R行埋一二角..............
如果我識寫game,我都會寫返隻"crazy van", which made in Hong Kong

一黎可以俾番乘客少少安全感,
二黎可以當係香港特色放係旅遊指南推介,刺激旅遊業。
不過就唔可以係未來迪士尼的路線上實施,因為遊客們乘坐過後,
將會令他們對高速麻木,乘坐過山車時將會冇晒feel~

小巴佬 ,簡直就係香港的冼拿,
真係服到五體投地
講得好

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 11月 05, 2005 1:27 am 
離線
新手入場

身同感受

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 4月 15, 2006 6:03 am 
離線
新手入場

hyper 寫:

講堅-.-
我坐過架van 仔個司機椅改左筒凳 -.-

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 4月 25, 2006 8:01 pm 
離線
新手入場
頭像

好正ar~~ :twisted: :twisted: :twisted:

搞笑之餘又中point~~

不過在下倒也很佩服呢d小巴佬ge駕車技術~

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 6 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 1 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章