IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週四 5月 02, 2024 7:55 am

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 24 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁
發表人 內容
 文章主題 : JAZZ~
文章發表於 : 週一 4月 11, 2005 10:51 pm 
離線
新手入場
頭像

:oops: :oops:

您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 4月 11, 2005 10:55 pm 
離線
新手入場

cool...
可惜 1.5 棍波太貴..
如果唔係..
我想信會一係架幾好 and 抵玩 o既車仔....

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 4月 11, 2005 10:57 pm 
離線
新手入場
頭像

十八萬幾買架1.5車~~

會唔會比人小呀~~ :shock: :shock:

買架二手1.3,8-9萬.
再搵副K20A返泥,抬完識飛啦,
都唔使十八萬啦.

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 4月 11, 2005 11:06 pm 
離線
版主
頭像

哈... 抬K20A...

抬到頭都大埋呢~~~

真係唔知無限d人點諗到..

搞得掂副engine但副波箱都惡搞啦..

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 4月 11, 2005 11:11 pm 
離線
新手入場

Mugen Kent 寫:

都唔使十八萬啦.

抬完..
成架車個 balance 就會破壞哂..
原本個車架唔係 prepare 你咁大馬力....
又要搞大論去補強架車...(又係 $$$$...)
BRAKE 又要 UPGRADE....(又係 $$$$$)
到頭來...加加埋埋可能都唔小 $$$$$..

最慘就係...架車唔合法..
過親 BLOCK 都驚...

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 4月 11, 2005 11:17 pm 
離線
新手入場
頭像

香港有人抬左啦,所以見到JAZZ唔好亂推呀~~
分分鐘自討沒趣~~ :twisted: :twisted:

比D堅野你睇~~
白色果架就係DC5既CUT頭,
紅色唔使講啦~~ :twisted:

您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 4月 11, 2005 11:20 pm 
離線
版主
頭像

woo~~~.. 使唔使改副架同龍門架?.. 真係好鬼逼~~

同埋.. 真係好想知波箱點就到位既??

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 4月 11, 2005 11:24 pm 
離線
新手入場

o個期 option 我都有睇..
不過...好似條枝 "ball joint" 唔合用..
要強行裝 dc5 o個枝上去.....

都係等無限o個架好 d..
話哂廠改..
點都安全 d.....

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 4月 11, 2005 11:27 pm 
離線
版主
頭像

無限有原廠支援梗係做得最好啦..

不過將咁大馬力既NA連6速波箱塞入去jazz度真係好難得...

創意同難度都滿分..

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 4月 11, 2005 11:30 pm 
離線
新手入場
頭像

波波慈 寫:

都唔使十八萬啦.

抬完..
BRAKE 又要 UPGRADE....(又係 $$$$$)

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 4月 11, 2005 11:32 pm 
離線
新手入場
頭像

波波慈 寫:
o個期 option 我都有睇..
不過...好似條枝 "ball joint" 唔合用..
要強行裝 dc5 o個枝上去.....

都係等無限o個架好 d..
話哂廠改..
點都安全 d.....

無限果架ONLY改裝費都要60幾萬港紙喎~~
60幾萬我渣E46 M3啦~

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 4月 11, 2005 11:33 pm 
離線
版主
頭像

引言回覆:
每個星期日,十幾廿架NSX,拉里入鹿頸飲早茶果班,
一定冇事既,香港地最緊要有錢既O者~

死就係死窮果咋之嘛~

非常同意!!! 有錢既比人捉至多咪唔要部車~

回頂端
 個人資料  

文章主題 : Re: JAZZ~
文章發表於 : 週二 4月 12, 2005 7:25 am 
離線
資深玩家
頭像

:oops: :oops:
1.3 抵好多~

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 4月 12, 2005 10:06 am 
離線
版主

[quote="Mugen Kent"][quote="波波慈"]

抬完..

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 4月 12, 2005 12:04 pm 
離線
新手入場
頭像

玩車唔改車就唔係叫玩車,係叫用車.
個個都要與別不同,鬥完外觀,鬥性能.
幾多渣M3既,你就覺得冇野改啦,個車主一樣照改,改完出泥
分分鐘貴過車價都大有人在.香港地咩人都有,渣得危唔危險
睇自己既O者.你話街邊車房冇高手咩?整車一定要返廠整先安全咩,
我又唔覺囉.拎車返廠整,好多時都係收左客D車之後,就同你渣/拖架車
去街邊車房整.同埋返廠換偈油,根據車主手冊講,偈油同偈油隔要一齊換既,
但係某間廠,只換偈油而唔換偈油隔,但張單照開照收錢,你又聽過未呀?
有人渣架車返廠整,之前打爆左一缸油先上去,交車前MARK埋行車里數,
到拎車時發現得1/4缸油,里數行左5-60公里,由葵涌來回香港仔都行唔到咁多啦.
你講到要人承擔風險,就改唔改車都係O家啦,好睇個司機既.唔係使咩要你買第三保.不過最無品果D就係飲左酒渣車果D人,根本自己就控制唔到自己又點控制架車呢.出泥飛果D,有幾可聽新聞話非法賽車而抄車,多數都係飲左酒,話避狗沖過隔離線出事.

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 24 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 4 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :