IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週五 3月 29, 2024 8:26 am

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 173 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1 ... 56789101112  下一頁
發表人 內容
 文章主題 :
文章發表於 : 週一 12月 12, 2005 4:25 am 
離線
版主

hkw1015 寫:
三少 寫:
yytong 寫:
三少, 非常之唔好意思呀, 我試左好多次, 照足你教既步驟去set aac 鈴聲, save 到我部機時都係話"無法使用 由於非法", 我d~ mp3用itunes轉aac時會成為m4a, 但我朋友轉左會係mp4, 雖然你話aac=mp4=m4a, 但我真係轉唔到做鈴聲, 諗住將朋友既aac鈴聲用bluetooth比我頂住先, 去到我部機時只會變成mp4 movie 存在文件夾內, 本來上星期六到你公司又找不到你, 痳煩晒!! :(

記住 ~ 只需要於 IMA 設定為鈴聲一次便可 ~ 取消 IMA 後, 把其他AAC 改名後, 就不需要再設定多一次做鈴聲了 ~ 這錯誤是最多人犯的 ~

我想问下"把其他AAC 改名後"系改成IMA还是其他任意名啊?

只要你用來欺騙部903用來做鈴聲的aac檔原本是什麼名字, 就用那名字吧 ~

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 12月 13, 2005 12:16 am 
離線
新手入場

三少 寫:
hkw1015 寫:
三少 寫:
yytong 寫:
三少, 非常之唔好意思呀, 我試左好多次, 照足你教既步驟去set aac 鈴聲, save 到我部機時都係話"無法使用 由於非法", 我d~ mp3用itunes轉aac時會成為m4a, 但我朋友轉左會係mp4, 雖然你話aac=mp4=m4a, 但我真係轉唔到做鈴聲, 諗住將朋友既aac鈴聲用bluetooth比我頂住先, 去到我部機時只會變成mp4 movie 存在文件夾內, 本來上星期六到你公司又找不到你, 痳煩晒!! :(

記住 ~ 只需要於 IMA 設定為鈴聲一次便可 ~ 取消 IMA 後, 把其他AAC 改名後, 就不需要再設定多一次做鈴聲了 ~ 這錯誤是最多人犯的 ~

我想问下"把其他AAC 改名後"系改成IMA还是其他任意名啊?

只要你用來欺騙部903用來做鈴聲的aac檔原本是什麼名字, 就用那名字吧 ~

依你的意思,无论几多首都好,只要改名成IMA都可以当作铃声,从而可以用多首铃声做来电?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 12月 13, 2005 2:33 am 
離線
版主

hkw1015 寫:
三少 寫:
hkw1015 寫:
三少 寫:
yytong 寫:

依你的意思,无论几多首都好,只要改名成IMA都可以当作铃声,从而可以用多首铃声做来电?

不是 ~ 同一檔案夾內只可容納一首 "IMA", 不可以重複名字的 ~

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 12月 15, 2005 12:40 am 
離線
新手入場

点解我第一次设置成功后,再换另外一首就又要重复一次这些步骤呢?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 12月 15, 2005 11:59 pm 
離線
新手入場

咁我想問係唔係只可以將個歌叫做IMA先得嫁
可唔可以轉返做歌本來個名嫁
重有呢係唔係如果要入幾首既歌都要將IMA同首歌一齊放入去嫁
thx

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 12月 16, 2005 4:53 am 
離線
版主

hkw1015 寫:
点解我第一次设置成功后,再换另外一首就又要重复一次这些步骤呢?

不需要重覆的 ~ 只需要把IMA刪除, 再把新的 AAC 鈴聲轉名為IMA便可 ~

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 12月 16, 2005 4:54 am 
離線
版主

冥頌圖 寫:
咁我想問係唔係只可以將個歌叫做IMA先得嫁
可唔可以轉返做歌本來個名嫁
重有呢係唔係如果要入幾首既歌都要將IMA同首歌一齊放入去嫁
thx

你問到好複雜 ~ 你有時間的話, 黎我鋪頭 我教你啦 ~ 謝謝

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 12月 19, 2005 10:49 am 
離線
新手入場

三少 寫:
o仔~ 寫:
三少..我而家轉左港版用檔名呃部機ge方法用得好好..但係當我改埋例ima1 ima2ima3等....跟住我去攪分組管理入面編輯分組鈴聲ge時後選用以上其它鈴聲佢就話我係非法文件..咁點樣先可以攪到分組鈴聲或個人來電鈴聲啊..

一路加上去 ~ 如此類推 ~

唔好意思三少要麻煩你一下﹗
我同o仔兄都遇上同一個問題﹐我成功set o左 AAC做鈴聲﹐但係當我用同樣o既方法再set 多四五首歌入去來做分組來電o既時候﹐部機就話其它D歌係非法文件﹐淨係可以用到最後用來做電鈴聲o既AAC﹐之前過入去o既就全部都話係非法文件。
咁係咪淨係得一首歌來做來電鈴聲﹐其它o既例如留言﹐分組鈴聲等都要用翻部機o既鈴聲啊﹖

小弟愚味望三少打救﹐THX﹗

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 12月 19, 2005 12:51 pm 
離線
版主

budbud 寫:
三少 寫:
o仔~ 寫:
三少..我而家轉左港版用檔名呃部機ge方法用得好好..但係當我改埋例ima1 ima2ima3等....跟住我去攪分組管理入面編輯分組鈴聲ge時後選用以上其它鈴聲佢就話我係非法文件..咁點樣先可以攪到分組鈴聲或個人來電鈴聲啊..

一路加上去 ~ 如此類推 ~

唔好意思三少要麻煩你一下﹗
我同o仔兄都遇上同一個問題﹐我成功set o左 AAC做鈴聲﹐但係當我用同樣o既方法再set 多四五首歌入去來做分組來電o既時候﹐部機就話其它D歌係非法文件﹐淨係可以用到最後用來做電鈴聲o既AAC﹐之前過入去o既就全部都話係非法文件。
咁係咪淨係得一首歌來做來電鈴聲﹐其它o既例如留言﹐分組鈴聲等都要用翻部機o既鈴聲啊﹖

小弟愚味望三少打救﹐THX﹗

用這方法 ~ 是類似的

http://www.ima-mobile.com/phpBB2/viewtopic.php?t=15937

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 12月 19, 2005 1:27 pm 
離線
新手入場

三少 寫:

我明la﹗
唔該晒﹗THX﹗

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 12月 19, 2005 4:24 pm 
離線
新手入場

你好....我是新人.....請問自制的.aac檔有沒有長度及 bitrate 的限制??

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 12月 20, 2005 3:07 am 
離線
版主

budbud 寫:
三少 寫:

我明la﹗
唔該晒﹗THX﹗

不用客氣 ~  :lol:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 12月 20, 2005 3:07 am 
離線
版主

kida 寫:
你好....我是新人.....請問自制的.aac檔有沒有長度及 bitrate 的限制??

長度是沒有限制的 ~ 而 bitrate 最好是 192kbps 或以下啦 ~

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 12月 21, 2005 12:30 am 
離線
新手入場

三少, cannot download IMA ( http://rapidshare.de/files/7325439/IMA.rar.html)
, pls send IMA or pm to me , E-mail is fishing03hk@yahoo.com.hk thx

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 12月 21, 2005 1:59 am 
離線
版主

fishing0 寫:
三少, cannot download IMA ( http://rapidshare.de/files/7325439/IMA.rar.html)
, pls send IMA or pm to me , E-mail is fishing03hk@yahoo.com.hk thx

我upload 上黎啦 ~ (其實舊post我已經upload過架啦)

請unzip後使用 ~

附加檔案:
IMA.rar [7.98 KiB]
被下載 1401 次
回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 173 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1 ... 56789101112  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 6 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :