IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週五 3月 29, 2024 1:35 am

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 173 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1 ... 789101112  下一頁
發表人 內容
 文章主題 :
文章發表於 : 週三 12月 28, 2005 1:52 am 
離線
版主

macrosss99 寫:
三少 寫:
macrosss99 寫:
請問三少:我的是V703SH - version 1.06Z要如何設定MP3鈴聲??
請教教我謝謝!!

V703SH - Version 1.06z 是不可以用 mp3 和 aac 為鈴聲的 ~

(其實 v703sh 除了歐洲版 firmware 外, 其他任何版本也不可以用 mp3 為鈴聲的)

V703SH - Version 1.03z 可用 aac 為鈴聲, 其他 version 不能的 ~

謝謝三少的說明,感恩!!

不用客氣 ~

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 12月 28, 2005 1:53 am 
離線
版主

yani904 寫:
我d/l唔到 i-tune 呀...d/l到一半佢話我"檢查是否有權限存取該機碼"
即係咩意思呀,但我用我細路部腦就d/l到喎..可以點攪呀??
tks

你的電腦是否架設了 Firewall 之類的保安項目呢 ~

照你這樣說有機會是你的電腦問題啊 ~

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 12月 28, 2005 1:54 am 
離線
版主

yani904 寫:
三少 寫:
明仔 寫:
Sorry, 三少
唔好意思, 我用緊 S-V SX833.
我試左好多次, 照足步驟去set鈴聲, save 到機時話"無法使用 由於非法", 我見係"IMA.m4a", 但Ringtone仍然用 default
請教教我, Thanks

:(

你的 833 應該不是 version 1.02啦 ~ 除了 1.02 外, 其他version是用不到此方法的 ~

我是v1.05的,所以我不能用了><
但mmf我覺得很細聲,有方法較大聲嗎?
tks

v1.05 是用不到的 ~

mmf 有方法可加大聲的 ~ 但效果比起aac來說, 並不理想 ~

回頂端
 個人資料  

文章主題 : Re: 我又想問呢
文章發表於 : 週三 12月 28, 2005 1:59 am 
離線
版主

Dr. L.M.C 寫:
三少 寫:
Dr. L.M.C 寫:
我又想問呢......部703shf幾時sin可以破解到全中文呀???但我唔想要313整入去哥個中文版wor...
如果做ringtone哥d歌最多幾秒/幾多kb呀?

暫時我們不會再做 中文版了 ~

鈴聲你是指什麼格式的呢 ? MMF ?

係呀mmf............係咪隨左這一種格式同midi外無其他格式可以做鈐聲?
我都有看過你考人點整mmf....但我下載唔到果個軟件呀!現在都唔知點先有鈐聲…我用過其他軟件轉mmf但過到部機都用唔到!你可不可以指導下我呀!唔該曬三少....請多多教導!同埋可否介紹下這部機有咩特別功能,有咩得有咩唔德!

其實鈴聲方面的教學 ~ 我已經盡力做了很多教學給你們了 ~ 除了當面教你們外我也沒有其他可行的辦法了 ~ 請見諒 :-(

功能方面, 其實要詳細說明的話, 我唸要給我一些時間了, 因如果我於這裡詳解的話, 我怕 10 頁也未必可以說完呢 ~ 其實最好的話, 你有空的時候, 來我店子, 我可以當面說給你聽它的詳細功能 ~ 謝謝

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 12月 29, 2005 2:02 am 
離線
新手入場

3 siu, can you pm me the password? Many thanks!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 12月 29, 2005 3:30 am 
離線
版主

beggar99 寫:
3 siu, can you pm me the password? Many thanks!

已經 pm 了你 ~ ^^

如任何會員想向我取 password 的話 ~ 煩請主動pm本人詢問 ~ 謝謝 :lol:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 1月 06, 2006 10:14 am 
離線
新手入場

三少:
我下吾到IMA个个文件啊,系统提示指定位置找吾到,请三少帮手啊

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 1月 07, 2006 2:30 am 
離線
版主

O军 寫:
三少:
我下吾到IMA个个文件啊,系统提示指定位置找吾到,请三少帮手啊

我再上傳多一次啦

附加檔案:
IMA.rar [7.98 KiB]
被下載 4749 次
回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 1月 07, 2006 9:31 am 
離線
新手入場

三少 寫:
O军 寫:
三少:

我再上傳多一次啦

多谢三少不为余力的帮助

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 1月 08, 2006 8:31 am 
離線
新手入場

O军 寫:
三少 寫:
O军 寫:
三少:

我再上傳多一次啦

多谢三少不为余力的帮助

三少忍耐力真係好強, 同一個post post左3次個file都繼續方便我地,
我就好D, 係澳洲出, 所以同euro版一樣可以mp3做鈐聲, 唔洗咁煩, 只係入唔到中文, 三少, 其實點解唔同版本要set咁多限制, 你知香港人主要用mp3, 但係港機就唔比用作鈐聲, 係咪firmware有bug先至用唔到?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 1月 11, 2006 6:35 pm 
離線
新手入場

三少
我想問呢個方法首歌係唔係一定要save係手機?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 1月 11, 2006 6:49 pm 
離線
新手入場

鼠 寫:
三少

所有鈴聲都要save係手機架

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 1月 11, 2006 7:00 pm 
離線
新手入場

crayon 寫:
鼠 寫:
三少

所有鈴聲都要save係手機架

o...唔該晒您!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 1月 12, 2006 3:03 am 
離線
版主

O军 寫:
三少 寫:
O军 寫:
三少:

我再上傳多一次啦

多谢三少不为余力的帮助

不用客氣 ~

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 1月 12, 2006 3:03 am 
離線
版主

crayon 寫:
O军 寫:
三少 寫:
O军 寫:
三少:

我再上傳多一次啦

多谢三少不为余力的帮助

三少忍耐力真係好強, 同一個post post左3次個file都繼續方便我地,
我就好D, 係澳洲出, 所以同euro版一樣可以mp3做鈐聲, 唔洗咁煩, 只係入唔到中文, 三少, 其實點解唔同版本要set咁多限制, 你知香港人主要用mp3, 但係港機就唔比用作鈐聲, 係咪firmware有bug先至用唔到?

不用客氣 ~

這是香港版的限制 ~

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 173 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1 ... 789101112  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 9 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :