IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週日 4月 28, 2024 1:19 pm

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 173 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1 ... 3456789 ... 12  下一頁
發表人 內容
 文章主題 :
文章發表於 : 週四 11月 24, 2005 3:21 am 
離線
新手入場

三少兄..我都出現問題啊..
我由iune轉左我想要ge鈴聲做aac之後放入我張卡入面..跟住打開音樂庫見到裡面只有ima個檔但係見唔到我首鈴聲ge檔案..但係係電腦睇返我又的確加左入去..
點攪啊....

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 11月 25, 2005 5:21 am 
離線
版主

yytong 寫:
三少, 非常之唔好意思呀, 我試左好多次, 照足你教既步驟去set aac 鈴聲, save 到我部機時都係話"無法使用 由於非法", 我d~ mp3用itunes轉aac時會成為m4a, 但我朋友轉左會係mp4, 雖然你話aac=mp4=m4a, 但我真係轉唔到做鈴聲, 諗住將朋友既aac鈴聲用bluetooth比我頂住先, 去到我部機時只會變成mp4 movie 存在文件夾內, 本來上星期六到你公司又找不到你, 痳煩晒!! :(

記住 ~ 只需要於 IMA 設定為鈴聲一次便可 ~ 取消 IMA 後, 把其他AAC 改名後, 就不需要再設定多一次做鈴聲了 ~ 這錯誤是最多人犯的 ~

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 11月 25, 2005 5:24 am 
離線
版主

o仔~ 寫:
我由iune轉左我想要ge鈴聲做aac之後放入我張卡入面..跟住打開音樂庫見到裡面只有ima個檔但係見唔到我首鈴聲ge檔案..但係係電腦睇返我又的確加左入去..
點攪啊....

如你已經把AAC放進了於 MINI-SD 的話, 之後把MINI-SD放進手機內, 你於手機內開啟 資料庫 --> 我的音樂 時只見到其他的檔案, 我覺得是因為你看到的只是手機記憶體內的檔案, 你嘗試把手機圓形方向鍵向右按, 看看記憶卡內資料吧 ~ 謝謝

不是於 音樂庫 開啟有關檔案的 ~

記住 ~ 把有關AAC鈴聲放進 MINI-SD內 --> PRIVATE -->SMARTONE-VODAFONE --> MY ITEMS --> RINGTONES AND SOUNDS 內

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 11月 30, 2005 2:57 am 
離線
新手入場

3siu~

我有個問題想請教下...

我用itunes轉mp3轉acc的時候就一定會hang機.....

知唔知有乜問題? 會唔會同mp3的長度有關呢?

謝謝~

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 12月 01, 2005 3:28 am 
離線
新手入場
頭像

三少兄~我都有問題啊..
由iune轉左aac之後放入我張卡入面..跟住打開音樂庫見到裡面只有個鈴聲檔但係見唔到IMA檔案..但係係電腦睇返我係有加入去既.想問下點解會o甘既??
thank you much!!!!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 12月 01, 2005 10:16 am 
離線
新手入場

三少, 我明白晒啦, thanks a lot. 即係以後部電話只會認到ima做鈴聲, 無論用咩歌做鈴聲都要改名做ima.

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 12月 04, 2005 4:10 am 
離線
新手入場

三少 寫:
o仔~ 寫:
點攪啊....

如你已經把AAC放進了於 MINI-SD 的話, 之後把MINI-SD放進手機內, 你於手機內開啟 資料庫 --> 我的音樂 時只見到其他的檔案, 我覺得是因為你看到的只是手機記憶體內的檔案, 你嘗試把手機圓形方向鍵向右按, 看看記憶卡內資料吧 ~ 謝謝

記住 ~ 把有關AAC鈴聲放進 MINI-SD內 --> PRIVATE -->SMARTONE-VODAFONE --> MY ITEMS --> RINGTONES AND SOUNDS 內

三少..我而家轉左港版用檔名呃部機ge方法用得好好..但係當我改埋例ima1 ima2ima3等....跟住我去攪分組管理入面編輯分組鈴聲ge時後選用以上其它鈴聲佢就話我係非法文件..咁點樣先可以攪到分組鈴聲或個人來電鈴聲啊..

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 12月 04, 2005 4:24 am 
離線
版主

星*擱淺 寫:
3siu~

我有個問題想請教下...

我用itunes轉mp3轉acc的時候就一定會hang機.....

知唔知有乜問題? 會唔會同mp3的長度有關呢?

謝謝~

應該不會關長度事的 ~ 你試試把i-tune uninstall 一次, 再安裝一次丫 ~

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 12月 04, 2005 4:25 am 
離線
版主

bozzio 寫:
三少兄~我都有問題啊..
由iune轉左aac之後放入我張卡入面..跟住打開音樂庫見到裡面只有個鈴聲檔但係見唔到IMA檔案..但係係電腦睇返我係有加入去既.想問下點解會o甘既??
thank you much!!!!

我都唔係好明點解 ~ 應該是有的啊 ~

你係咪未將 IMA 檔 Unzip 呀 =.="

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 12月 04, 2005 4:25 am 
離線
版主

o仔~ 寫:
三少 寫:
o仔~ 寫:
點攪啊....

三少..我而家轉左港版用檔名呃部機ge方法用得好好..但係當我改埋例ima1 ima2ima3等....跟住我去攪分組管理入面編輯分組鈴聲ge時後選用以上其它鈴聲佢就話我係非法文件..咁點樣先可以攪到分組鈴聲或個人來電鈴聲啊..

一路加上去 ~ 如此類推 ~

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 12月 05, 2005 1:55 pm 
離線
新手入場

Sorry, 三少
唔好意思, 我用緊 S-V SX833.
我試左好多次, 照足步驟去set鈴聲, save 到機時話"無法使用 由於非法", 我見係"IMA.m4a", 但Ringtone仍然用 default
請教教我, Thanks

:(

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 12月 05, 2005 10:03 pm 
離線
新手入場

明仔 寫:
Sorry, 三少
我試左好多次, 照足步驟去set鈴聲, save 到機時話"無法使用 由於非法", 我見係"IMA.m4a", 但Ringtone仍然用 default

My friend just bought the SX833(full black one) having the same problem, cannot use IMA.m4a but can see it in ring setting menu.
I think it is blocked by SV.
:twisted:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 12月 06, 2005 4:39 am 
離線
版主

明仔 寫:
Sorry, 三少

你的 833 應該不是 version 1.02啦 ~ 除了 1.02 外, 其他version是用不到此方法的 ~

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 12月 06, 2005 4:40 am 
離線
版主

andy_wai 寫:
明仔 寫:
Sorry, 三少

My friend just bought the SX833(full black one) having the same problem, cannot use IMA.m4a but can see it in ring setting menu.
I think it is blocked by SV.
:twisted:

你朋友買的是 全黑色版 smv sx-833 ?? 我話你知道一定用唔到 ~ 因為version 已經不是 1.02了 ~ 應該你朋友的是version 1.05 ~ 是嗎 ?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 12月 06, 2005 2:51 pm 
離線
新手入場

三少, 借問聲 version 1.05x 有咩解決方法呢 ?

謝~

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 173 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1 ... 3456789 ... 12  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:Bing [Bot] 和 7 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :