IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週五 6月 28, 2024 2:02 am

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 7 篇文章 ] 
發表人 內容
 文章主題 : 902 兩問~
文章發表於 : 週一 8月 08, 2005 7:26 pm 
離線
新手入場

1. 點解較左靜音影相都有快門聲ga.......仲好大聲添
有冇方法可以cut 走個快門聲??

2.902 叉電用個座,但係有時電話響,拎起黎聽,聽完又叉,叉叉下又聽電話
咁樣有冇問題架?

thanks!!

回頂端
 個人資料  

文章主題 : Re: 902 兩問~
文章發表於 : 週一 8月 08, 2005 7:40 pm 
離線
資深玩家
頭像

momoson 寫:
1. 點解較左靜音影相都有快門聲ga.......仲好大聲添
有冇方法可以cut 走個快門聲??

2.902 叉電用個座,但係有時電話響,拎起黎聽,聽完又叉,叉叉下又聽電話
咁樣有冇問題架?

thanks!!

1. 902係無影相無聲的
2. 乜野電都好..你咁都會對個電池唔係太好
舉個例啦!~如果你成日訓訓下醒左..之後再訓 ~晚晚都係咁..維持一個月..咁
你會點呀?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 8月 08, 2005 9:09 pm 
離線
新手入場

Q:1

有一個方法唔知幫唔幫到手,就係係按完快門對完蕉出快門聲果時,自己大聲咳兩野...

與其等有一天能做到消聲,不如改用另一個更大既聲蓋過佢啦!我覺得不失為一個好方法...... :oops:

Q:2

成個座攞起黎聽會唔會好D?雖然實質都係叉叉下咁,不過叫做做左D野,心理方面應該會順暢D...... :wink:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 8月 08, 2005 9:20 pm 
離線
新手入場

o...thanks!!

咳兩聲係好~但係好難較岩個timing 架喎~
次次對焦都唔同時間,hahaaa

即係冇得偷拍>< 慘,有左最大既樂趣添
今日去library 溫書,好多奇怪人想影ga, 但係有聲先唔拍ja

2.淨係得成個座拎起呢個方法ja??

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 8月 08, 2005 10:46 pm 
離線
新手入場
頭像

momoson 寫:

今日去library 溫書,好多奇怪人想影ga, 但係有聲先唔拍ja

2. use earphone lor

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 8月 09, 2005 1:26 am 
離線
新手入場

conniekim512 寫:
momoson 寫:

2. use earphone lor

插左earphone 都有個快門聲o係個 la ba 到出!!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 8月 09, 2005 2:18 am 
離線
版主

902 無可能影相無聲架 ~ 除非你人為剪斷條喇叭線啦 =.=

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 7 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 33 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案