IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週五 3月 29, 2024 12:58 am

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 38 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  123  下一頁
發表人 內容
 文章主題 :
文章發表於 : 週二 11月 15, 2005 12:29 am 
離線
資深玩家
頭像

Ryan!!! 寫:
其實我想問下...sx 833既行貨電

可唔可以用落903到?????

Sure.

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 11月 15, 2005 3:25 am 
離線
新手入場

我的是原裝電但寫CELL ORIGIN JAPAN/FINISHED IN CHINA...
有濕水試紙.

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 11月 15, 2005 4:16 pm 
離線
高級玩家
頭像

豆腐pop 寫:
ivancheung 寫:
小小的問題,原裝電同假電係不係都是寫made in japan

唔係全部都係o架

有d寫o左係made in japan

但有部份係寫"cell origin japan/finished in china" :oops:

自己買返來HK我架一定係堅架. :lol:
個包裝好正架.唔同跟機包裝架. :roll:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 11月 15, 2005 11:06 pm 
離線
新手入場
頭像

Thank 三少,
Help us a lot about this topic...
We always been cheat ....
A Thoundsand Thank :-D :D :-)

Life is Short, Play More

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 11月 16, 2005 12:03 am 
離線
新手入場
頭像

:) Thanks for your information, but I have already buy the battery from SV lu........ :oops:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 11月 21, 2005 4:21 pm 
離線
新手入場

Damn..... my battery is a fake one!!

It's fake right out of the box! Damn!
The shop who sold me that must have replaced the originals with the fakes... damn selfish people!
Now I understand why my girlfriend's 903 couldn't recharge properly... sometimes her 903 couldn't even recharge... the red charging lite went off after a few minutes... and sometimes mine have the same problem too!!!

So where or how can I buy the original one?

btw! Thanks for the information or I will never know if mine is fake or not! Thanks!!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 11月 22, 2005 3:56 am 
離線
版主

finallyjojo 寫:
我的是原裝電但寫CELL ORIGIN JAPAN/FINISHED IN CHINA...
有濕水試紙.

你的應該是 703 或 313 的電池 ~ 放心此電池包裝還沒發現假貨呢 ~

如有的話 ~ 我會立即通知大家 ~

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 11月 22, 2005 4:00 am 
離線
版主

豆腐pop 寫:
小小的問題,原裝電同假電係不係都是寫made in japan

唔係全部都係o架

但有部份係寫"cell origin japan/finished in china" :oops:

明白 ~ 那些是 703 / 313 的電池包裝, 跟 903/833 用的有小許分別 ~ 但你說的那一隻並沒有發現有假電, 放心

其實 703/313 與 903/833 的電池是可以共用的, 而且只是包裝地方有分別罷了 ~ 電量是一樣的 ~

回頂端
 個人資料  

文章主題 : 唔係哇!
文章發表於 : 週四 11月 24, 2005 7:50 pm 
離線
新手入場

我喺先達數碼世紀買多塊原裝嘅...點知一上來睇.!>!>!>
熟客都昆..........我頂!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 11月 27, 2005 12:50 am 
離線
新手入場

oh....shit...我買左假野

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 11月 28, 2005 9:39 am 
離線
新手入場
頭像

wongsiupan 寫:
oh....shit...我買左假野

我買机只有驗机無驗電,,中招!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 12月 10, 2005 10:13 am 
離線
新手入場

個人認為pic6最有用,又上一課了,tks a lot

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 12月 10, 2005 8:55 pm 
離線
新手入場

三少 寫:
豆腐pop 寫:

唔係全部都係o架

明白 ~ 那些是 703 / 313 的電池包裝, 跟 903/833 用的有小許分別 ~ 但你說的那一隻並沒有發現有假電, 放心

其實 703/313 與 903/833 的電池是可以共用的, 而且只是包裝地方有分別罷了 ~ 電量是一樣的 ~

我有塊 703 電...但係冇濕水貼紙同有虛位 (pic1)
係咪又中o左招啦我?

回頂端
 個人資料  

文章主題 : THX 3 少 呀
文章發表於 : 週三 12月 14, 2005 12:35 pm 
離線
新手入場
頭像

:) 我差d又中招喇...尋日我係尖咀加拿分見到有間電話鋪咁我問下舊電幾錢,佢話$150...之後我叫佢比我睇下...一睇就知係FAKE...好彩早一日睇左D相,唔係就中招喇...唔該曬3少 :lol:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 1月 20, 2006 8:35 am 
離線
新手入場

我都用假電,同原裝電的用量無分別。

但係價錢平一半。

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 38 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  123  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 12 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :