IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週五 3月 29, 2024 5:30 am

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 50 篇文章 ]  前往頁數 1234  下一頁
發表人 內容
文章發表於 : 週一 11月 21, 2005 5:36 pm 
離線
新手入場
頭像

我終於成功左用我自己部電腦set左一個proxy server啦
攪左成日 好累
係時侯分享下啦
正常黎講係永遠都用到既

3-3G 手機設定!!

首先進入menu 之後請跟以下設定

1) Connectivity -> Internet Setting -> Access Point -> Create New:
1) 連接性->網際網絡設定->訪問站點->寫信息:

a) Access Point = 3-Gprs-
b) APN = mobile.three.com.hk
c) Authentication Type = NONE
d) user name = 空白(唔洗打野)
e) password = 空白(唔洗打野)
f) DNS = 空白(唔洗打野)
g) linger time = 180

**入完唔好按 "Back" 鍵,一定要用左邊 Options -> Set **

2) Connectivity -> Internet Setting -> proxy -> Create New:
2) 連接性->網際網絡設定->代理伺服器->寫信息:

a) proxy name = 3-GPRS-
b) proxy address = 58.177.45.200
c) access point = 3-Gprs-
d) home = http://mobile.three.com.hk
e) port number = 3127
f) Authentication Type = http-basic
g) user name = 空白(唔洗打野)
h) password = 空白(唔洗打野)

**入完唔好按 "Back" 鍵,一定要用左邊 Options -> Set **

3) Connectivity -> Internet Setting -> Application -> Wep Setting -> Create New:
3) 2) 連接性->網際網絡設定->WAP設定->寫信息:

a) profile name = 3-Gprs-
b) proxy = 3-Gprs-

**入完唔好按 "Back" 鍵,一定要用左邊 Options -> Activate **
我試過除左入唔到 mobile.three.com.hk之外
其他wap網址都得架
希望大家用到啦

GAMES

科學怪人
圖檔

下載位置: http://58.177.45.200/fuke.jad

----------------------------------------------------------------------------------------------

最後由 haro~ball 於 週一 12月 05, 2005 1:26 am 編輯,總共編輯了 4 次。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 11月 21, 2005 11:35 pm 
離線
新手入場

唔該晒呀! 你真係幫左好多忙呀!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 11月 21, 2005 11:51 pm 
離線
新手入場

haro~ball 寫:
我終於成功左用我自己部電腦set左一個proxy server啦
攪左成日 好累
係時侯分享下啦
正常黎講係永遠都用到既

3-3G 手機設定!!

首先進入menu 之後請跟以下設定

1) Connectivity -> Internet Setting -> Access Point -> Create New:
1) 連接性->網際網絡設定->訪問站點->寫信息:

a) Access Point = 3-Gprs-
b) APN = mobile.three.com.hk
c) Authentication Type = NONE
d) user name = 空白(唔洗打野)
e) password = 空白(唔洗打野)
f) DNS = 空白(唔洗打野)
g) linger time = 180

2) Connectivity -> Internet Setting -> proxy -> Create New:
2) 連接性->網際網絡設定->代理伺服器->寫信息:

a) proxy name = 3-GPRS-
b) proxy address = 58.177.45.200
c) access point = 3-Gprs-
d) home = http://mobile.three.com.hk
e) port number = 3127
f) Authentication Type = http-basic
g) user name = 空白(唔洗打野)
h) password = 空白(唔洗打野)

3) Connectivity -> Internet Setting -> Application -> Wep Setting -> Create New:
3) 2) 連接性->網際網絡設定->WAP設定->寫信息:

a) profile name = 3-Gprs-
b) proxy = 3-Gprs-

**入完唔好按 "Back" 鍵,一定要用左邊 Options -> Activate **
我試過除左入唔到 mobile.three.com.hk之外
其他wap網址都得架
希望大家用到啦

Thanks A ZILLIONS!!
Does it work on 903 too?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 11月 22, 2005 12:04 am 
離線
新手入場
頭像

我都掂左啦~~~~~
謝謝你的努力及幫忙!!!!

太好啦.........
我都等左好耐.........(成個月啦!!!)
終於可以上返 GPRS 下戴 Java Games........
:D :D :D

謝謝

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 11月 22, 2005 2:37 am 
離線
新手入場

如果你3-3g會收gprs費用嗎?thx

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 11月 22, 2005 11:08 am 
離線
新手入場
頭像

victorls18 寫:
如果你3-3g會收gprs費用嗎?thx

我只是提供proxy既位置
這當然還要付3-3g既gprs費用啦

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 11月 22, 2005 8:18 pm 
離線
新手入場

得左, 多謝你提供教學及games, 真係好掂~

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 11月 23, 2005 1:34 am 
離線
新手入場
頭像

感可唔可以去其他網到DL歌之類啊??
如果我自己都整左個SEVER`入面有歌
我要DL返D歌``洗唔洗再整過D setting?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 11月 23, 2005 9:16 pm 
離線
新手入場

我想問可唔可以教下我set People 架....?
我拎過去people既地方佢搞左好耐都唔得丫-_- plx ~

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 11月 24, 2005 2:44 pm 
離線
新手入場
頭像

多謝分享!有無美女麻雀呀?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 11月 26, 2005 5:42 pm 
離線
新手入場

可以放個ringtone (mp3 ) format 比我地dl 用黎改名ar?

回頂端
 個人資料  

文章主題 : Great la!
文章發表於 : 週一 11月 28, 2005 7:32 am 
離線
新手入場

You are great!!!
I can download the MP3 from other web site,
My 902 903 both work haha,
unlucky my 802 can download the MP3 into the phone
but cannot open very poor !
Anyway tks for your great help.

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 11月 29, 2005 11:58 pm 
離線
新手入場

903用唔用到?

thx

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 11月 30, 2005 12:46 am 
離線
新手入場

thank you so mush :D :D

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 12月 02, 2005 12:20 pm 
離線
新手入場

如果用smartone的話點set??謝謝 :)

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 50 篇文章 ]  前往頁數 1234  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 7 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :