IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週四 3月 28, 2024 4:39 pm

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 52 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1234  下一頁
發表人 內容
 文章主題 :
文章發表於 : 週四 2月 09, 2006 6:36 am 
離線
版主
頭像

Master 寫:
i only can see news.
but i can't see the icons below such as now TV...

Any solution?

pls help me

YES ~~~ 暫時sharp機都係咁 (好似三星都遇過)...

暫時都係冇辦法.. 淨係睇住TVB channel同新聞吧 ~~

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 2月 14, 2006 12:43 am 
離線
新手入場

跟住set 的話, PCCW 收唔收錢0架??

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 2月 14, 2006 5:03 pm 
離線
資深玩家

我用黎睇tvb 新聞都窒到死啦

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 2月 19, 2006 1:15 pm 
離線
新手入場

enzo 寫:
<<修改版>> :鳴謝hacker ^^

先由APN開始..
訪問站點名稱: PCCW
APN : pccw
>>其餘選項唔使理, 就咁SAVE

之後就係代理伺服器
代理伺服器名稱: PCCW
代理伺服器 : 010.140.014.010
訪問站點 : <<揀番之前set好既 pccw APN setting
主頁 : http://wap.pccwmobile.com
端口號 : 8080
>>其餘選項唔使理, 就咁save

之後就係串流設定
名稱 : PCCW
代理伺服器 : 留空
代理端口號 : 554
訪問站點 : <<揀番之前set好既pccw 代理伺服器setting
>>就咁save

最後就係wap設定
名稱 :PCCW
代理伺服器 : <<揀番之前set好既pccw 代理伺服器setting
使用代理服務器: 開
>>又係save

咁就搞掂 ~~ 輪到MMS

去message, setting>mms>mms賬號>新增

名稱: pccw
代理伺服器: << 揀番好早之前set好既PCCW 代理伺服器setting
訊息伺服器: http://3gmms.pccwmobile.com:8080/was

搞掂哂 ^^^ 已經測試左用以上既setting可上網睇到streaming, 用到v-call, 收/發到sms and mms 了 ~~~

我用703sh, 跟足都收發唔到sms同mms....救救命! :(

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 2月 19, 2006 10:52 pm 
離線
資深玩家
頭像

3hk 寫:
我用703sh, 跟足都收發唔到sms同mms....救救命! :(

SMS 應該唔使 set 架喎 :?
MMS... 上唔上到網?
MMS port 有冇 set 岩?
日版收唔到 MMS 正常

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 2月 21, 2006 11:27 pm 
離線
新手入場

~_~ 阿俊 寫:
3hk 寫:

SMS 應該唔使 set 架喎 :?
MMS... 上唔上到網?
MMS port 有冇 set 岩?
日版收唔到 MMS 正常

:o 原來係咁! 唔該晒!
已正實MMS能出不能收! SMS都正常! (原來部機之前飛左線 :oops: )

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 2月 21, 2006 11:29 pm 
離線
資深玩家
頭像

3hk 寫:
已正實MMS能出不能收! SMS都正常! (原來部機之前飛左線 :oops: )

飛左線???
飛線唔影響 SMS 架 :roll: :roll:
除非 PCCW 咁勁已經有 SMS forwarding 功能喇 :lol: :lol:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 2月 23, 2006 11:38 pm 
離線
新手入場

~_~ 阿俊 寫:
3hk 寫:

飛左線???
飛線唔影響 SMS 架 :roll: :roll:
除非 PCCW 咁勁已經有 SMS forwarding 功能喇 :lol: :lol:

:P 係咩! 等我試真D至話你知!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 3月 05, 2006 11:01 pm 
離線
高級玩家
頭像

thx
works on my 833...very fast and smooth

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 3月 06, 2006 12:01 am 
離線
新手入場

mzn1 寫:
thx
works on my 833...very fast and smooth

Hi mzn1,
Do your MMS work?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 3月 06, 2006 12:41 am 
離線
高級玩家
頭像

3hk 寫:
mzn1 寫:
thx

Hi mzn1,
Do your MMS work?

岩岩試左

no problem

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 3月 16, 2006 3:51 pm 
離線
新手入場

can not watch 林海峰 個 "是但翕".
按即播,就出"未發現URL"

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 3月 20, 2006 11:54 pm 
離線
高級玩家
頭像

kwokwa88 寫:
can not watch 林海峰 個 "是但翕".
按即播,就出"未發現URL"

yes
duno y :cry:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 3月 25, 2006 6:10 pm 
離線
新手入場
頭像

Thanks for sharing :-)

我用 902sh set~~~完全work!

SET 完後,再打去*101# 佢再send多個sms過0黎,之後輸入1234, 而家部機上pccw就快0左好多,睇TVB新聞一d都無窒~~~之但係仲未睇到劇集預告~等我試多陣先

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 3月 31, 2006 12:00 pm 
離線
新手入場

高橋修一 寫:
Thanks for sharing :-)

我用 902sh set~~~完全work!

SET 完後,再打去*101# 佢再send多個sms過0黎,之後輸入1234, 而家部機上pccw就快0左好多,睇TVB新聞一d都無窒~~~之但係仲未睇到劇集預告~等我試多陣先

I also experience very slow response when accessing PCCW on 902SH with the above settting. Which manufacturer did you select in *101#? I found Sharp is not on the list.

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 52 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1234  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 9 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :