IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週五 3月 29, 2024 1:09 am

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 52 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1234  下一頁
發表人 內容
 文章主題 :
文章發表於 : 週五 2月 03, 2006 1:14 am 
離線
資深玩家
頭像

lincole 寫:
各位高手~~唔知703shf係咪都用到呢?

我跟足set,page error~~~?唔該指教!!

得呀
冇問題
乜野 page error 呢?
係睇唔到片者.... :?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 2月 03, 2006 8:12 am 
離線
版主

我之前用是ok的

但依家係"Sorry, error occur, fobidden"

用的是V703SH :-o

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 2月 03, 2006 8:33 am 
離線
新手入場

請問你地703shf個setting係咪跟足呢個903 setting?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 2月 05, 2006 8:36 am 
離線
新手入場

請問可唔可以教埋我sc z800i既setting呀?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 2月 05, 2006 8:53 am 
離線
版主

heath 寫:

z800i

入*101#
就得

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 2月 05, 2006 9:06 am 
離線
新手入場

lajabo 寫:
heath 寫:

z800i

入*101#
就得
好, 唔該晒~~

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 2月 06, 2006 10:28 am 
離線
新手入場

我用902SH照咁set ok 不過勁慢 係PCCW個wap首頁 剩係得新聞睇 其他野唔見晒
用802SH 照set 上wap就出 "Sorry, error occur, fobidden"

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 2月 06, 2006 5:11 pm 
離線
資深玩家

hkchoroq 寫:
我用902SH照咁set ok 不過勁慢 係PCCW個wap首頁 剩係得新聞睇 其他野唔見晒
用802SH 照set 上wap就出 "Sorry, error occur, fobidden"

你留意下你902個左上角的3G圖案,係2G定3G?
我用902,揀自動,佢用pccw張卡係優先揀用PCS的,不會揀選3G

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 2月 06, 2006 5:13 pm 
離線
版主

正宗球迷 寫:
hkchoroq 寫:

你留意下你902個左上角的3G圖案,係2G定3G?
我用902,揀自動,佢用pccw張卡係優先揀用PCS的,不會揀選3G

知道問題出自何處"Sorry, error occur, fobidden"

你試下係部V703/903/902 道入menu 後按上網掣再選擇主頁,就上到PCCW 網

回頂端
 個人資料  

文章主題 : 802SH 不上PCCW wap
文章發表於 : 週二 2月 07, 2006 1:35 am 
離線
新手入場

我用 802SH 照咁set , 不過上wap就出 "Internet service is not enabled",
whats wrong with my 802SH. the version of the handset is
1.40m
EMP: U100 4.0
OW : 7.0.2.1.1.109a
APLIX : 1.31

Can anybody know !! Thanks !!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 2月 07, 2006 9:04 am 
離線
新手入場

很奇怪 現在我用902SH上到wap但係好慢 3G接收4-5格 在同一位置用U636沒問題的 上到PCCW個wap網 跟U636不同 沒有了下面"娛樂" "now".... 只有新聞

用802SH show "Internet service is not enabled"

請問有沒有大大可以幫到我 ~>.<~

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 2月 07, 2006 5:20 pm 
離線
資深玩家

hkchoroq 寫:
很奇怪 現在我用902SH上到wap但係好慢 3G接收4-5格 在同一位置用U636沒問題的 上到PCCW個wap網 跟U636不同 沒有了下面"娛樂" "now".... 只有新聞

用802SH show "Internet service is not enabled"

你是否用到3G?在902用時,左上角紅色的3G圖案有出現?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 2月 07, 2006 6:00 pm 
離線
新手入場

正宗球迷 寫:
hkchoroq 寫:

你是否用到3G?在902用時,左上角紅色的3G圖案有出現?

Yes 左上角有3G圖案 不是G圖案啊

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 2月 09, 2006 2:03 am 
離線
新手入場

i only can see news.
but i can't see the icons below such as now TV...

Any solution?

pls help me

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 2月 09, 2006 2:21 am 
離線
資深玩家
頭像

Master 寫:
i only can see news.
but i can't see the icons below such as now TV...

Any solution?

pls help me

似乎係因為 sharp 機處理 javascript page 慢...
所以好多時會 timeout 搞到睇唔晒 icon....

但你睇到 video :-o ???

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 52 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1234  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 7 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :