IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週五 3月 29, 2024 7:11 am

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 22 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁
發表人 內容
文章發表於 : 週六 6月 11, 2005 9:21 pm 
離線
新手入場

我今日起三少買左部902SH,不個我唔識得正GpRs,同mmS................... :(

大加可唔可以幫幫手..................我係萬眾

十万個唔該

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 6月 11, 2005 11:21 pm 
離線
高級玩家
頭像

Peoples.GPRS

APN設定-
訪問站點名稱: Peoples.GPRS
APN : peoples.net
認證類型 : CHAP

代理伺服器-
代理伺服器名稱: Peoples
代理伺服器 : 172.31.31.36
訪問站點 : Peoples.GPRS
主頁: http://color.peoples.com.hk
端口號: 8080
認證類型 : HTTP-基址

應用程序 -> wap設定
名稱: Peoples
代理伺服器: Peoples

以上設定在我的v902sh(813firmware)可用. 上到color, 去到其他網download (game, application, wallpaper) 都無問題.

mms因為無人同我玩. 所以唔知work唔work. 所以無post出來.

各位大大. 如小弟有錯漏, 請指正. 謝謝

騙徒與受害人是一伙的 (如果沒有受害人嘅自欺欺人,騙徒很少有機會成功。)

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 6月 11, 2005 11:42 pm 
離線
新手入場

I upgraded mine too, I can't play MP3, I think I'm just storing it wrongly on my SD Card, can anyone help?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 6月 11, 2005 11:48 pm 
離線
新手入場

kadoorie 寫:

APN設定-

代理伺服器-
主頁: http://color.peoples.com.hk

以上設定在我的v902sh(813firmware)可用. 上到color, 去到其他網download (game, application, wallpaper) 都無問題.

mms因為無人同我玩. 所以唔知work唔work. 所以無post出來.

thx

我想在問問mp3放起SD卡咩位呢...................唔該

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 6月 12, 2005 12:31 am 
離線
高級玩家
頭像

如果係用813 firmware的話
\PRIVATE\SMARTONE\My Items\Sounds & Ringtones

如果係用vodafone firmware(即係日版)的話
\PRIVATE\VODAFONE\My Items\Sounds & Ringtones

騙徒與受害人是一伙的 (如果沒有受害人嘅自欺欺人,騙徒很少有機會成功。)

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 6月 12, 2005 6:29 am 
離線
新手入場

kadoorie 寫:

see old post

http://www.ima-mobile.com/phpBB2/viewtopic.php?t=2649

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 6月 12, 2005 12:15 pm 
離線
版主

唔好意思呀 太忙啦呢幾日 新店開張 >.<

無時間為大家做d野...........

唔該晒 kadoorie 兄 market 兄 ^^

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 6月 12, 2005 10:32 pm 
離線
高級玩家
頭像

三少. 唔好客氣. 大家都幫我唔少. 我只係將我所知的同大家分享.

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 6月 12, 2005 11:05 pm 
離線
新手入場

kadoorie 寫:
如果係用813 firmware的話
\PRIVATE\SMARTONE\My Items\Sounds & Ringtones

如果係用vodafone firmware(即係日版)的話
\PRIVATE\VODAFONE\My Items\Sounds & Ringtones

唔該............我想問一問.....喋樣.......睇片全形幕呢

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 6月 13, 2005 1:47 am 
離線
新手入場

請問 3台 Set MMS 点做? 詳加說明. thanks!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 6月 13, 2005 1:58 am 
離線
高級玩家
頭像

apg 寫:
請問 3台 Set MMS 点做? 詳加說明. thanks!

請睇舊post.

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 6月 13, 2005 3:32 pm 
離線
新手入場
頭像

kadoorie 寫:

APN設定-

代理伺服器-

can u post MMS setting??? I cannot send and receive MMS in Peoples. :cry:

笨凸畸實癲 x 笨凸超級程式

電子神童 Blog

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 6月 13, 2005 6:26 pm 
離線
新手入場

truenobzr 寫:
can u post MMS setting??? I cannot send and receive MMS in Peoples. :cry:

If your 902SH not yet flash to Chinese, can't receive any MMS, send ONLY, detals setting see HERE !!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 6月 14, 2005 1:25 am 
離線
新手入場
頭像

mine is chinese already, but I dunno why I can't send and receive. Any brother using Peoples can send and receive with chinese 902sh??

笨凸畸實癲 x 笨凸超級程式

電子神童 Blog

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 6月 14, 2005 2:09 am 
離線
新手入場

truenobzr 寫:
mine is chinese already, but I dunno why I can't send and receive. Any brother using Peoples can send and receive with chinese 902sh??

Master reset 一次 and 入 setting

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 22 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 7 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :