IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週五 3月 29, 2024 4:26 am

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 118 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1 ... 345678  下一頁
發表人 內容
 文章主題 :
文章發表於 : 週四 7月 14, 2005 2:15 pm 
離線
新手入場

正宗球迷 寫:
caesar 寫:
正宗球迷 寫:
caesar 寫:
正宗球迷 寫:
段片我整左,係MV,但係爆音之外.仲有放在手機播唔到畫面,唔知點解.

http://rgoal.net/temp/MOL321.asf

can't download ~~

條link搞番掂,各位試下下載完,可否放入機內播到畫面又有聲

why the video bit rate is 915kbps?

which software u used for last step convert to asf?

都係用mediastage,但係你睇吾睇到段片個畫面??就睇唔到,就算唔係咁高kbps都睇唔到.不過有人俾個動畫的asf,係去到900kbps,都可以播到.

我改左registry,分開多幾款的902 asf格式黎整囉.不過要搞掂左個畫面先,如果出到畫面,我再掟個registry出黎俾大家玩下.

畫面睇唔到, 你個media stage 係唔係for AV100 個個?
如果可以既話, upload 一個 細size 的avi上來(30s即可), 我幫你睇睇 8)

仲有, 如果用media stage 轉既asf, 如果bit rate 越高, 音質有可能多暴音 :roll:

係日本某D網站睇過, 902既sd video 的 bit rate 係384kbps -> high quality

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 7月 14, 2005 2:26 pm 
離線
資深玩家

caesar 寫:
正宗球迷 寫:
caesar 寫:
正宗球迷 寫:
caesar 寫:
正宗球迷 寫:
段片我整左,係MV,但係爆音之外.仲有放在手機播唔到畫面,唔知點解.

http://rgoal.net/temp/MOL321.asf

can't download ~~

條link搞番掂,各位試下下載完,可否放入機內播到畫面又有聲

why the video bit rate is 915kbps?

which software u used for last step convert to asf?

都係用mediastage,但係你睇吾睇到段片個畫面??就睇唔到,就算唔係咁高kbps都睇唔到.不過有人俾個動畫的asf,係去到900kbps,都可以播到.

我改左registry,分開多幾款的902 asf格式黎整囉.不過要搞掂左個畫面先,如果出到畫面,我再掟個registry出黎俾大家玩下.

畫面睇唔到, 你個media stage 係唔係for AV100 個個?
如果可以既話, upload 一個 細size 的avi上來(30s即可), 我幫你睇睇 8)

仲有, 如果用media stage 轉既asf, 如果bit rate 越高, 音質有可能多暴音 :roll:

係日本某D網站睇過, 902既sd video 的 bit rate 係384kbps -> high quality

好,我今晚搵段較短的avi,掟你黎俾caesar你幫手.
高 bitrate個問題,我因為見有人整到個動畫去到900kbps,又冇爆音,所以我先想試下.
多謝指點

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 7月 15, 2005 12:09 am 
離線
資深玩家

http://rgoal.net/temp/01.avi

整好了個avi,caesar你睇下整唔整到.

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 7月 15, 2005 10:24 am 
離線
新手入場

正宗球迷 寫:

試左, 整到, 無問題
會唔會係你個media stage 版本問題?

附加檔案:
snap001.jpg [ 103.54 KiB | 被瀏覽 22514 次 ]
回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 7月 15, 2005 11:25 am 
離線
新手入場

Pansonic MeidaStage where can i dl??

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 7月 15, 2005 11:42 am 
離線
資深玩家

caesar 寫:
正宗球迷 寫:

試左, 整到, 無問題

我用的都係 for AV100黎喎,又係網上下載返黎的.
返家再試多劑先

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 7月 15, 2005 11:48 am 
離線
新手入場

Jay仔 寫:
Pansonic MeidaStage where can i dl??

哩個post 就有~~ 8)

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 7月 16, 2005 4:35 pm 
離線
資深玩家

caesar 寫:
正宗球迷 寫:

試左, 整到, 無問題

我同你一樣版本喎

附加檔案:
001.jpg [ 54.9 KiB | 被瀏覽 22481 次 ]
回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 7月 16, 2005 4:53 pm 
離線
資深玩家

試過用段avi,岩哂格式咁放去mediastage整,但都係有聲冇畫.
畫面較番去512kbps
真係邪

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 7月 17, 2005 2:40 am 
離線
資深玩家
頭像

敢我o地點算 :?:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 7月 17, 2005 12:43 pm 
離線
新手入場

用movie stage 去整啦~~

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 7月 17, 2005 3:51 pm 
離線
資深玩家

caesar 寫:
用movie stage 去整啦~~

冇錯,用左 moviestage 整畫面又出到,聲音都靚好多

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 7月 21, 2005 1:01 am 
離線
新手入場

可不可以做埋
A.用Goldwave去除聲音(如vcd雙聲道)
的教學啊?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 7月 23, 2005 2:15 pm 
離線
新手入場

用moviestage2.5+reg就有sharp 902的設定 效果很好 無爆音

附加檔案:
screen.jpg [ 37.66 KiB | 被瀏覽 22373 次 ]
回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 7月 23, 2005 8:27 pm 
離線
新手入場

djandy 寫:
用moviestage2.5+reg就有sharp 902的設定 效果很好 無爆音

怎樣加reg?找極也找不到!望指點!

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 118 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1 ... 345678  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 10 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :