IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週四 3月 28, 2024 11:35 pm

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 100 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1234567  下一頁
發表人 內容
 文章主題 :
文章發表於 : 週一 10月 17, 2005 11:41 pm 
離線
資深玩家
頭像

kawai 寫:
Kenny Li 寫:
除了完美版 802SH, 其他是不能上網的 ;)

日版802都不可以?

Is it OK 903SH (J.Version)????

回頂端
 個人資料  

文章主題 : Help internet setting
文章發表於 : 週二 10月 25, 2005 1:28 pm 
離線
新手入場

I have 802sh, before I can use the internet and go to 3 offical site and other website as well, somehow it is now only to go to 3 offical site and said the content is not support and rejected to go to other site.

Does anyone has the same problem?

curry

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 10月 25, 2005 11:09 pm 
離線
高級玩家

我 set 好了 mms for 903sh , 但仍然話send 唔到, 唔知點解呢

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 10月 29, 2005 11:46 pm 
離線
新手入場
頭像

不知道台灣的遠傳3G上網也是一樣設定嗎?
Tks.

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 11月 01, 2005 10:15 pm 
離線
新手入場

i use 903 and followed the steps there , still cant connect to 3 mainpage

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 11月 02, 2005 12:42 am 
離線
新手入場
頭像

I follow the setting but still can't get to CSL homepage wor ! What should I do ? Please help !

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 11月 05, 2005 4:57 am 
離線
新手入場

tj 寫:
不知道台灣的遠傳3G上網也是一樣設定嗎?
Tks.

你係用咩台?
我係靠自已慢慢set返來我用3仔台~~~

我可以上到3個網!係做唔到睇片!~~~

可以收發MMS

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 11月 05, 2005 8:31 am 
離線
新手入場

港版903在香港可以收發MMS嗎?怎麽設置的?
e-zone上面寫的東西,在手機菜單裏找不到

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 11月 06, 2005 3:45 am 
離線
新手入場

我跟住黎set , 係家上到3喇 , 不過唔知點解得 d links

而mms就send到出去 , 收唔到 , 我用既係taiwan verson

請問有冇高人可以指點小弟迷津~ thank you thank you

回頂端
 個人資料  

文章主題 : mms and wap setting
文章發表於 : 週日 11月 06, 2005 5:24 am 
離線
新手入場
頭像

I make it, thanks.

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 11月 06, 2005 10:33 pm 
離線
新手入場

703sh ok ma~~??????? :o
:o test mode

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 11月 07, 2005 2:35 am 
離線
新手入場

Faygo 寫:
我跟住黎set , 係家上到3喇 , 不過唔知點解得 d links

而mms就send到出去 , 收唔到 , 我用既係taiwan verson

請問有冇高人可以指點小弟迷津~ thank you thank you

我打過上去3個邊問啦!d人咩都唔識!~~仲叫我去問sharp個D人~~

唉!跟住我就自已上佢網慢慢set~~

3個網我諗係唔支援sharp機~~~

mms個邊可能你set錯野!

係代理伺服器到新增一個!

代理伺服器名稱:3MMS
代理伺服器:mms.three.com.hk
訪問站:3
主頁:http://mobile.three.com.hk
端口號:8799
認證類型:http-基址
用戶名:唔駛打
密碼:唔駛打

跟住再人訊息!
MMS設定
新增
名稱:3mms
代理伺服器:選頭先set個個3mms
訊息伺服器url:http://mms.um.three.com.hk:10021/mmsc

咁樣就大功告成!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 11月 07, 2005 8:22 pm 
離線
新手入場

Kevin86 寫:
Faygo 寫:

我打過上去3個邊問啦!d人咩都唔識!~~仲叫我去問sharp個D人~~

唉!跟住我就自已上佢網慢慢set~~

3個網我諗係唔支援sharp機~~~

mms個邊可能你set錯野!

係代理伺服器到新增一個!

代理伺服器名稱:3MMS
代理伺服器:mms.three.com.hk
訪問站:3
主頁:http://mobile.three.com.hk
端口號:8799
認證類型:http-基址
用戶名:唔駛打
密碼:唔駛打

跟住再人訊息!
MMS設定
新增
名稱:3mms
代理伺服器:選頭先set個個3mms
訊息伺服器url:http://mms.um.three.com.hk:10021/mmsc

咁樣就大功告成!

我部V903用3 嘅2G台,GPRS和MMS都SET到,請問 STREAMING 點SET和 903 MMS 是否只可SENT唔可以收

回頂端
 個人資料  

文章主題 : 好複習!!
文章發表於 : 週二 11月 08, 2005 6:01 pm 
離線
新手入場

我set極都set5到~~
究竟係用samrtone-vodafone(用呢個會未被註冊)
定係smatone GPRS(呢個SET到上5到)

我用香港版903... =.=

回頂端
 個人資料  

文章主題 : 点都Send不到
文章發表於 : 週二 11月 08, 2005 6:45 pm 
離線
新手入場

我用緊CSL、但跟足輸入法去輸入後都不成功。
困りますよ~~~ :cry:

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 100 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1234567  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 7 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :