IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週五 3月 29, 2024 12:11 am

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 159 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1 ... 7891011  下一頁
發表人 內容
 文章主題 : help
文章發表於 : 週日 9月 25, 2005 4:00 pm 
離線
新手入場

我想问下,802系米嗟703?我个fan话距改左中文,禁嗟点?唔解锁可唔可以改成中文噶?我有703同903...等解啊...惨有机没得用.请问各位,你地既903同703(都未解锁)分别几$$购入噶?唔该...

附加檔案:
檔案註釋: 距影左比我睇..距部改左中文既802
802se.jpg [ 41.97 KiB | 被瀏覽 26716 次 ]

文章主題 :
文章發表於 : 週一 9月 26, 2005 12:36 am 
離線
新手入場

Jessica 寫:
K.Takumi 寫:
Kenny Li 寫:
正常情況下, 只要以:

1) 歐版 flash 歐版 firmware
2) 日本版 flash 日本版 firmware
3) 中文版 flash 中文版 firmware!

但因歐版及日本版都是用同一個 combo flash, 所以不改 Main flash 之下, FS 及 Full GDFS 可以互 flash.

所以已經有日版 703 改成歐版出現 ;)

但係日版 703 改歐版後仍然係‧‧‧

Test Mode!

:twisted:

總部有sale掛橙橙flash左european test mode周圍走 :wink:

問多個問題(希望唔好覺得我煩 :wink: ),
咁解test mode 個address 係唔係 係main flash 入面??

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 9月 26, 2005 10:03 am 
離線
新手入場
頭像

請問咁要否買一條專用線去做?smartphone度買個條可否用到?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 9月 26, 2005 10:20 am 
離線
版主
頭像

要買套 setool !

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 9月 26, 2005 4:21 pm 
離線
新手入場

can someone tell me where n how much does a setool cost ? :lol:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 9月 26, 2005 4:23 pm 
離線
全職睇場
頭像

honey 寫:
can someone tell me where n how much does a setool cost ? :lol:

www.setool.net

US$270

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 9月 27, 2005 1:05 pm 
離線
新手入場

我巳經在國內‘盈訊電子論壇’的sharp版轉載左,謝謝IMA免費公開!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 9月 27, 2005 4:31 pm 
離線
全職睇場
頭像

chuchiyuen 寫:
我巳經在國內‘盈訊電子論壇’的sharp版轉載左,謝謝IMA免費公開!

IMA 精神: 我為人人, 人人為我 ;)

回頂端
 個人資料  

文章主題 : Re: help
文章發表於 : 週一 10月 03, 2005 1:31 am 
離線
新手入場

siroho 寫:
我想问下,802系米嗟703?我个fan话距改左中文,禁嗟点?唔解锁可唔可以改成中文噶?我有703同903...等解啊...惨有机没得用.请问各位,你地既903同703(都未解锁)分别几$$购入噶?唔该...

802 改到中文咩?!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 10月 04, 2005 6:09 am 
離線
新手入場

唔知道 Jerry 可唔可以将“read_22000000_00100000_XXXXXXXXX.ssw”个file share出来?因为内地好难稳到已经unlock的903SH,多口问句,我用sonicsbox来写是否可以?我手头上无Set Tools,只有UFS-3同SonicsBox,不过SonicsBox都支持自己填address ranger。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 10月 04, 2005 6:26 am 
離線
全職睇場
頭像

[quote="NETiS"]唔知道 Jerry 可唔可以将“read_22000000_00100000_XXXXXXXXX.ssw”

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 10月 04, 2005 6:35 am 
離線
新手入場

[quote="Kenny Li"][quote="NETiS"]唔知道 Jerry 可唔可以将“read_22000000_00100000_XXXXXXXXX.ssw”

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 10月 04, 2005 2:51 pm 
離線
全職睇場
頭像

[quote="NETiS"][quote="Kenny Li"][quote="NETiS"]唔知道 Jerry 可唔可以将“read_22000000_00100000_XXXXXXXXX.ssw”

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 10月 05, 2005 12:19 am 
離線
新手入場

Kenny Li 寫:

HWK 可以讀, 但要做 conversion 方可以寫! 你有那個 conversion 程式嗎?

PS: 多謝指正 :P

我没有你所讲的 conversion 程式,唔知道 Kenny 是否可以讲一下大概用途?因为我用 HWK 只写过 K700,连 K750 都未写过,不过 SE phone 的 firmware 都齐全,要写都无问题,目前就係 Sharp 同 LG 较为麻烦,因为 LG 中文来讲只有 HongKong firmware,没有 China Mainland 的 generic firmware,而 Sharp 802/902 只有唔知道係边个地区的几个 firmware,而 801/903 就根本连 firmware 都无,都唔知道 Sarasoft Team 出个 HWK 有乜鬼用。

不过我有一个 903 for SonicsBox 的中文 firmware,我唔敢写,万一写坏左部 phone,就白do一个月 :D

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 10月 06, 2005 12:07 pm 
離線
新手入場

一定支持, 反對奸商

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 159 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1 ... 7891011  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 9 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :