IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週五 3月 29, 2024 2:11 am

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 2 篇文章 ] 
發表人 內容
文章發表於 : 週四 5月 22, 2008 4:42 am 
離線
全職睇場
頭像

講真, 我真係唔明咩叫 "可用性太低"!

Userbility? User-frienly?

但我用過一部 V3, 即時想飛佢落街! 之後一時唔記得 Mot 記既衰野, 再買左部 V9 ......... 嘩 ........ 唔以後將 Mot 放去 black list 都唔得! 由 V3 到 V9 完全無改進過! 有乜理由一 set 完個 Personal Rigntone 就收個 SMS 聽晒成首歌?

之前係 "新機試玩" 鬧過, 有興趣睇番可以去果到睇睇點衰!

我成日有兩樣野唔明 ...............

1) 係唔係做手機果班人, 特別係高層果班, 只係識打出打入, 完全唔識用, 或唔會用其他功能? 只要係一個正常用家, 玩兩野部 V9 就已經要飛佢落街啦! 點可以當唔知, 又當完全無事俾佢出街? 賣成三千幾蚊, 你當班買家傻架?

2) 點解到今日, 都無一間手機廠, 開個 forum 俾用家, 聽下佢地既意見? 有錯即改! 有好野即用, 幾好呀? 但到目前, 一個官方 forum 都無! 怕俾人數臭? 怕面對客人? 只要佢地肯咁做, 好多手機 forum, 包括 IMA 都可以功成身退啦!

有無兄弟幫我解答以上兩個問題?

PS: 附圖有兩件事好正 ..................

1. Motorola V3 賣了 2300 萬部, 但同時有 8 成買過 V3 之後唔會再買 Motorola 產品! 死未?

2. 唔知 Motorola 某高層而家頭髮有幾長 :lol:

附加檔案:
Motorola.JPG [ 166.26 KiB | 被瀏覽 6135 次 ]

文章主題 :
文章發表於 : 週四 5月 22, 2008 1:09 pm 
離線
新手入場
頭像

第2條可以講講
大牌子中o既NOKIA、MOTO同SE都有唔少死忠用戶o既英文forum
據說NOKIA同SE都會有人睇forum入面D討論
可能因為太多呢D死忠forum
所以唔整官方都無所謂?
三星同LG我就唔知喇...

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 2 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 5 位訪客

不能 在這個版面發表主題