IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週四 3月 28, 2024 10:21 pm

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 9 篇文章 ] 
發表人 內容
文章發表於 : 週日 10月 12, 2008 5:56 am 
離線
全職睇場
頭像

受人所托, 幫佢搵一個 "金色 Nokia 8850 的電池蓋"! 指明一定要原裝的!

我第一個反應是 ............. 咪玩啦!

第一, Nokia 8850, 已經幾年前既產品, 點搵?
第二, 金色比銀色 8850 出得少, 重要原裝?
第三, 大陸個場, 又點要有原裝野? B 仔就大把!

未做已經決定是 Mission Impossible!

但受人所托, 點都要試一試! 就交俾大陸個兄弟去試下! 未試都已經打定輸數! 盡下人士咁啦 ........... !

第二日, 番到公司! 個 全新原裝金色 8850 電池蓋已經放係我面前!

咁都搵到?

係呀! 而且佢重有好多! 你重要唔要多幾個?

點會咁架? 邊有可能有咁多架? 有無全套呀? 有齊一套就要幾套玩下 .........

無! 只得電池蓋! 而且只得金色!

以心比心, 如果我有呢批全新原裝金色 8850 電池蓋, 我一定想盡辦法去搵埋前殼, 成套要齊晒!

咁大陸人又點用呢批 全新原裝金色 8850 電池蓋 ??

大家估下! 我過兩日開估 ;)

附加檔案:
Nokia_8850_BatteryCover_Gold_03.JPG [ 74.45 KiB | 被瀏覽 11173 次 ]
Nokia_8850_BatteryCover_Gold_01.JPG [ 47.42 KiB | 被瀏覽 11173 次 ]

文章主題 :
文章發表於 : 週日 10月 12, 2008 6:10 pm 
離線
資深玩家
頭像

識得富士康?職員囉!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 10月 12, 2008 6:21 pm 
離線
全職睇場
頭像

philipchiu197601 寫:
識得富士康?職員囉!

咁大陸人又點用呢批 全新原裝金色 8850 電池蓋 ??

:lol: :lol:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 10月 12, 2008 9:34 pm 
離線
資深玩家
頭像

係咪當爛鐵賣?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 10月 13, 2008 3:34 am 
離線
全職睇場
頭像

係咪當爛鐵賣?

唔係 ........... 咁就唔值錢!

佢將個原裝 8850 金色電池蓋, 噴左佢, 當 B 仔蓋! 當番新機用!

如果當時銀色好賣, 就噴銀色! 金色都要噴, 因為如果唔噴, 同個面蓋唔配色!

你細心想下, 幾咁絕! 就一個 "絕" 字, 就已經值得我學!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 10月 13, 2008 8:59 am 
離線
高級玩家

Kenny Li 寫:
係咪當爛鐵賣?

佢將個原裝 8850 金色電池蓋, 噴左佢, 當 B 仔蓋! 當番新機用!

如果當時銀色好賣, 就噴銀色! 金色都要噴, 因為如果唔噴, 同個面蓋唔配色!

你細心想下, 幾咁絕! 就一個 "絕" 字, 就已經值得我學!

"當 B 仔蓋! 當番新機用!"唔明?番新蓋?咁部機點黎? 番新值$過原裝?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 10月 13, 2008 2:35 pm 
離線
全職睇場
頭像

andrewcpy 寫:
Kenny Li 寫:
係咪當爛鐵賣?

"當 B 仔蓋! 當番新機用!"唔明?番新蓋?咁部機點黎? 番新值$過原裝?

大陸個場好多番新機! 咁做番新機都要材料架, 係咪? 一般佢地會用 B 仔料去做! 但手頭上有 "原裝當 B 貨" 咪照用! 只求盡早出貨, 明唔明?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 10月 15, 2008 3:06 pm 
離線
高級玩家
頭像

嘩.....睇完之後真係暈咗.....
我哋祖國同胞真係估佢哋唔到. :-o

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 10月 18, 2008 11:36 pm 
離線
資深玩家
頭像

大陸同胞有好多時會有你諗唔到的做事方法, 你可以話佢地聰明, 你可以話佢地古惑, 佢地的logic同香港人好唔同, 好多時你會話 : 唔係呀far.....的東西, 佢地覺得冇問題, 好正常咁架
有時佢地好聰明, 有時佢地又好唔識諗.
通天地左右幾個場的例子 :
1) 六神合體散件變成一部電話, 仲自己印埋copy紙盒, 配件等等, 獎成一部全套新機, 你冇mud野零件都攪掂比你, 由外殼至一粒"的"至mon, 至什麼什麼都ok, 勁到無倫, 男女老幼都係拆機同裝機能手, 而且仲係機械手添......
出貨上北方, 內蒙, 大西北個d地方, 農村, 小鎮等等鬼知呀, 幾百蚊一個counter月租, 攞貨的人一百幾十部咁攞, 一日做幾十單, 你都咪話唔勁, 咁又係一盤生意.
2) 做2手/14天個d, 點都死固固咁擺一批機係度, 有d未unlock, 有d冇電池, 有d冇後蓋等等, 佢地都唔會諗下成lot拎去unlock埋, 欠什麼就配返什麼, 咁樣一定好賣d, 唔駛買家又要搵檔口unlock, 又配電等等, 一次攬好放係處賣一定賣得快好多, 買家唔駛煩, 一次就同你入哂批機啦, 死都唔會咁做, 冇後蓋呀, 係呀, 你自己找啦, 未unlock呀, 你自己諗搵人unlock啦......呢一點佢地死都唔做, 一批機返黎, mud都唔攪, 放係度, 要你就買啦.....冇人買就把係度瞓一陣.....吹脹

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 9 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 3 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案