IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週四 3月 28, 2024 10:48 pm

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 22 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁
發表人 內容
文章發表於 : 週三 6月 27, 2012 3:09 am 
離線
全職睇場
頭像

今日, 荷里活一個製片人聯絡我, 佢地開拍緊一套片, 由 Harrison Ford, Gary Oldman, 同 Liam Hemsworth 主演!

佢問我借, 或租, 或賣 12 部絕版古董手機去拍戲..........!

咁我應該點同佢計?

1. 借俾佢! 要佢俾我同 夏利信福 (Harrison Ford) 一齊影相?
2. 租俾佢? 收佢幾錢一日?
3. 賣俾佢? 收佢一千萬美金?

死火, 聽日就要覆佢! 點算?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 6月 27, 2012 3:12 am 
離線
版主
頭像

1. !! 要片尾出字幕時寫, THANK YOU KENNY LI !!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 6月 27, 2012 3:15 am 
離線
全職睇場
頭像

政 寫:
1. !! 要片尾出字幕時寫, THANK YOU KENNY LI !!

我個鬼仔同學叫我咁出呀: "Mr Harrison Ford's phones supplied by kind arrangement with IMA" :lol: :lol:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 6月 27, 2012 8:46 am 
離線
新手入場

[quote="Kenny Li"][quote="政"]1. !! 要片尾出字幕時寫, THANK YOU KENNY LI !![/quote]

我個鬼仔同學叫我咁出呀: "Mr Harrison Ford's phones supplied by kind arrangement with IMA" :lol: :lol:[/quote]

我想問, 邊12部古董手機?
有d你叫1000美金真係唔過份, 話晒都叫"古董"麻
咁易俾佢地搵到就唔叫古董啦 :)

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 6月 27, 2012 11:04 am 
離線
新手入場

唔等錢使,梗係租俾佢, 收佢租金12部共us12000一日.

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 6月 27, 2012 11:18 am 
離線
新手入場

有大量係手既就高價賣幾部俾佢地(橫掂對佢地黎講都係細數).
只有幾部係手既就租俾佢跟住要佢地簽名係手機背度珍藏.
如果你都只係得一部珍藏既.........我都會諗諗俾唔俾佢出門口.......

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 6月 27, 2012 11:46 am 
離線
版主

唔好諗賣同租啦,叫佢地買重燕梳,同埋諗下點乘機增值啦,片尾 credit, 揸住手機既簽名 16R 劇照,有你名同套戲名既 formal letter of appreciation, 香港發行 poster 同 global website 落 sponsor logo, .....

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 6月 27, 2012 2:41 pm 
離線
全職睇場
頭像

Andy Kong 寫:
唔好諗賣同租啦,叫佢地買重燕梳,同埋諗下點乘機增值啦,片尾 credit, 揸住手機既簽名 16R 劇照,有你名同套戲名既 formal letter of appreciation, 香港發行 poster 同 global website 落 sponsor logo, .....

我會叫福伯簽個名係佢用過果部手機! 再出 credit!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 6月 27, 2012 2:43 pm 
離線
全職睇場
頭像

怕大家到時認唔到我果 12 部手機, 俾幾部大家睇下!

附加檔案:
IMG_20120411_002211.jpg [ 64.48 KiB | 被瀏覽 11479 次 ]
IMG_0516.jpg [ 67.79 KiB | 被瀏覽 11479 次 ]
IMG_0327.jpg [ 62.19 KiB | 被瀏覽 11479 次 ]
IMG_0084.jpg [ 58.46 KiB | 被瀏覽 11479 次 ]

文章發表於 : 週四 6月 28, 2012 12:27 am 
離線
版主
頭像

呢幾部都唔係地球人用過, 好明顯佢拍科幻片

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 6月 28, 2012 12:43 am 
離線
新手入場

嘩..第一部叫咩名

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 6月 28, 2012 12:59 am 
離線
高級玩家
頭像

我估佢拍Fringe 電影版, 呢12 部電話係另一個宇宙出品. :) 發夢ING

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 6月 28, 2012 4:17 am 
離線
版主
頭像

[quote="Kenny Li"]今日, 荷里活一個製片人聯絡我, 佢地開拍緊一套片, 由 Harrison Ford, Gary Oldman, 同 Liam Hemsworth 主演!

佢問我借, 或租, 或賣 12 部絕版古董手機去拍戲..........!

咁我應該點同佢計?

1. 借俾佢! 要佢俾我同 夏利信福 (Harrison Ford) 一齊影相?
2. 租俾佢? 收佢幾錢一日?
3. 賣俾佢? 收佢一千萬美金?

死火, 聽日就要覆佢! 點算?[/quote]

拍呢套

http://moviesoon.com/news/tag/liam-hemsworth/

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 6月 28, 2012 4:33 am 
離線
全職睇場
頭像

政 寫:

正確! 我開完個條件俾佢, 佢潛水中 :lol:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 6月 28, 2012 11:24 am 
離線
新手入場

荷里活連二戰日本軍車,大炮都可以做出道具來拍片,古董手机應該無難道,奇怪點解要租用的堅古董? 想cut budget ?
By the way, good point is 乘機增值,買重燕梳,""片尾 credit, 揸住手機既簽名 16R 劇照,有你名同套戲名既 formal letter of appreciation, 香港發行 poster 同 global website 落 sponsor logo"" 呢d租借後就梗有架la.

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 22 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 4 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :