IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週五 3月 29, 2024 6:31 pm

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 10 篇文章 ] 
發表人 內容
 文章主題 : O2 XDA IIi 試玩
文章發表於 : 週六 4月 23, 2005 12:54 pm 
離線
新手入場

O2 XDA IIi同XDA II有咩唔同?
CPU: Intel Xscale PXA 272 500MHz
RAM/ROM: 128MB/128MB
CAM: 130萬像CMOS
Connection:多左Wifi~ BT v1.2

用番O2 XDA II 外型設計,望落有D悶~ 冇O2 XDA IIS咁吸引~
比起XDA II,CPU快左 ROM多左,用起上黎速度上有明顯分別~ (同Mini更係冇得比,Mini裝多少少野都慢)
用左2003se 可以 landscape,仲多左個wi-fi~
藍芽亦由 v1.1 改進至 v1.2~

130萬像cam,同mini一樣,係黑暗環境唔洗諗~
係光o既地方都係mini好d~ (唔知係咪因為test unit關係)
亦有可能佢地大家?mon都相同 解像度,但size 黎講mini細d~
所以睇相時好似mini細緻小小~

佢比起 O2 XDA IIs 少左個keyboard,但個cpu快左 cam加到130萬像~
可能我鐘意黑色,如果價錢相差唔遠,我都rather揀 IIs~

一陣有相睇~

回頂端
 個人資料  

文章主題 : Re: O2 XDA IIi 試玩
文章發表於 : 週六 4月 23, 2005 1:02 pm 
離線
高級玩家
頭像

llsing 寫:
O2 XDA IIi同XDA II有咩唔同?
CPU: Intel Xscale PXA 272 500MHz
RAM/ROM: 128MB/128MB
CAM: 130萬像CMOS
Connection:多左Wifi~ BT v1.2

用番O2 XDA II 外型設計,望落有D悶~ 冇O2 XDA IIS咁吸引~
比起XDA II,CPU快左 ROM多左,用起上黎速度上有明顯分別~ (同Mini更係冇得比,Mini裝多少少野都慢)
用左2003se 可以 landscape,仲多左個wi-fi~
藍芽亦由 v1.1 改進至 v1.2~

130萬像cam,同mini一樣,係黑暗環境唔洗諗~
係光o既地方都係mini好d~ (唔知係咪因為test unit關係)
亦有可能佢地大家?mon都相同 解像度,但size 黎講mini細d~
所以睇相時好似mini細緻小小~

佢比起 O2 XDA IIs 少左個keyboard,但個cpu快左 cam加到130萬像~
可能我鐘意黑色,如果價錢相差唔遠,我都rather揀 IIs~

一陣有相睇~

好,等你d相.

呢部野幾正,無左個keyboard,好似話機身薄左,cpu又快左(我部A1000慢到嘔),不過希望佢個130萬像cam吾好好似mini咁廢就perfect .

anyway,多謝你既分享. :wink:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 4月 23, 2005 1:06 pm 
離線
新手入場

仲有佢有個軟件~
係today版面睇到 battery及memory levels
更正的是 有埋gprs用量 統計~

(我冇用過 IIs 唔知佢係咪都有架呢~
同埋我部係testing unit~ 出時唔知有冇~)

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 4月 23, 2005 5:45 pm 
離線
新手入場

影相能力有限 請見諒~

您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 4月 23, 2005 10:29 pm 
VGA Mon??

回頂端

文章主題 :
文章發表於 : 週日 4月 24, 2005 1:04 am 
離線
全職睇場
頭像

咁同 O2 Mini 比, 應該買邊部?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 4月 24, 2005 1:08 am 
離線
新手入場

Kenny Li 寫:
咁同 O2 Mini 比, 應該買邊部?

睇番你介唔介意size~
要細部得O2 Mini揀~ (仲平d)
唔介意大部,又想要WiFi 就一定 O2 XDA IIs/IIi (但要成7千)

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 4月 24, 2005 2:37 am 
離線
版主
頭像

個 look 真係唔覺有分別 !! :lol:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 4月 24, 2005 12:51 pm 
離線
高級玩家

政 寫:
個 look 真係唔覺有分別 !! :lol:

冇乜誠意咁~

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 4月 27, 2005 2:28 pm 
離線
新手入場
頭像

個Software叫GPRS Monitor,非常好用,我必裝Software :lol:

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 10 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 8 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案