IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週六 6月 22, 2024 4:13 am

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 25 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁
發表人 內容
文章發表於 : 週四 7月 08, 2010 1:04 am 
離線
資深玩家
頭像

新鮮出爐的SHARP中國版WINDOWS PHONE實機拎上手

早前在國內的手機網站見到SHARP的中國版WINDOWS PHONE,

眨下眼就已經有貨到港, 近2年自從SHARP諗通左入市大陸市場之後,

一直大賣, 而且不停出新機, 價貴但依然好好賣, 你知國內同胞依家幾有錢啦,

越貴越好賣, 由最初的只有GSM/EDGE的機款, 至依家已經一路出

3G版( 支援WCDMA / 聯通3G ), 而且好多款在日本出左冇幾耐就即有

改版中文版在國內上市, 快到你唔信, 反觀香港, 自從數碼通冇再出SHARP

手機之後, 一直都冇行貨出, 唯有要買中國簡體版先有得用, 仲要睇香港人

最唔鍾意的簡體中文MENU.......唉, 香港已經冇人理啦,

其實已經有簡體中文版, 出埋繁體係好正常, 亦跟本冇難度,

但SHARP都費事SO你香港咁細個MARKET, 香港已經冇人SO啦.....慘....!

今日有機會拎住新鮮的SHARP SH80iUC 上手玩一玩,

特此多謝阿MING借機一玩,

呢部係SHARP在中國市場的第一部WINDOWS PHONE, 支援WCDMA/HSPA,

行WINDOWS MOBILE 6.5系統, 3.5吋TOUCH SCREEN

(MOBILE ASV TFT 854X480 ) 加上推蓋KEYPAD, 500萬CMOS CAMERA,

有前CAMERA( V-CALL)

用SHARP自家的 x-Crawl 介面, 冇左WM好悶的UI感覺,

用 ARM11 Qualcomm MSM7200A 528MHz CPU

256MB RAM + 512MB ROM.

基本上一般WM有的功能都有, 當然只有簡中啦.

只係玩左一陣間, 冇詳細試, 簡單總結, 日味濃厚, MON好靚好FINE,

自家UI減去WM超悶棍的感覺, 仲會有一部孖生版本SH81iUC,

係雙卡雙待的WM 6.5, 一張可用3.5G SIM, 一張用GSM卡, 勁.....!

不過WM, 不是我杯茶.........SORRY

MORE PHOTO ON MY WEB.......

您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 7月 08, 2010 1:19 am 
離線
新手入場

I saw that model of cellphone at electronic store at mixc in shenzhen... wow it's almost 5000cny which's very expensive to our "kong chan"
No same model with trad chinese menu is launched in HK..... mmmm,think we're already arseholed

Does that celllphone have wifi function as well?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 7月 08, 2010 7:52 am 
離線
新手入場
頭像

呢部機的 spec. 同 lg gm750 差唔多, lg 個 mon 解像度只係 400x280,
但係就賣 千七, 一部等於三部, 比部 hd2仲要貴, :o sharp 都好進取

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 7月 08, 2010 8:40 am 
離線
資深玩家
頭像

sharp 可以不理香港市場,但臺灣都是一個大市場呀!可能有繁中出唔定。 :-P

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 7月 08, 2010 10:51 am 
離線
高級玩家

對 SH81iUC 有 d 興趣 :D

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 7月 08, 2010 11:30 pm 
離線
版主

WM 機真係無興趣玩

:P

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 7月 09, 2010 7:50 am 
離線
新手入場

部機E家要幾多錢 :twisted:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 7月 09, 2010 9:47 am 
離線
新手入場

無繁體無緊要,自己裝。
如果部機行android,入硬

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 7月 09, 2010 11:03 am 
離線
資深玩家
頭像

做工好正啊...S兄,有无笔的?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 7月 09, 2010 11:15 am 
離線
資深玩家
頭像

官方係有筆,仲係好型的筆,但部機唔係我架,只係人地借黎玩左一陣,出個報告,冇睇到支筆。但個mon應該係電容,咁要支筆做乜?唔通支筆好似比艾風用果種筆咁?
如果呢個外型行android,加上sharp的mon,嘩,咁就正啦

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 7月 09, 2010 11:39 am 
離線
新手入場
頭像

spandau 寫:
官方係有筆,仲係好型的筆,但部機唔係我架,只係人地借黎玩左一陣,出個報告,冇睇到支筆。但個mon應該係電容,咁要支筆做乜?唔通支筆好似比艾風用果種筆咁?
如果呢個外型行android,加上sharp的mon,嘩,咁就正啦

咁就要睇XDA 班鬼仔 OR 睇下有冇其他鬼仔搞啦!
先前三叔部I908 都有鬼仔寫android 比佢行!!
只係個前cam變左裝飾=]

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 7月 09, 2010 12:05 pm 
離線
高級玩家

大陸行貨都要四千幾...

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 7月 11, 2010 2:15 am 
離線
新手入場

好想入手,不過要5K,無咁多,唯有等下...
:roll:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 7月 11, 2010 11:51 am 
離線
高級玩家
頭像

cktam 寫:
好想入手,不過要5K,無咁多,唯有等下...
:roll:

同胞門對sharp好有愛…
有排等

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 7月 11, 2010 12:01 pm 
離線
版主
頭像

spandau 寫:

呢部機係好正既,不過真係見到WM就頭痛。近排用得安致多真係覺得唔錯!學spandau話齋,如果呢部機行Android就正喇!四千中都值得!

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 25 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 24 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :