IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週五 3月 29, 2024 2:49 am

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 184 篇文章 ]  前往頁數 12345 ... 13  下一頁
發表人 內容
文章發表於 : 週六 1月 01, 2011 1:45 am 
離線
資深玩家
頭像

ANDROID + MOTO = CHARM....?
2010年的確係ANDROID發威的一年, 市場佔有率增加快到唔可相信, 在一年裡面做左人地5年(或以上)的市場佔有率, 咁當然係ANDROID的開源系統 + APPS的極快速增加 + 基本上所有APPS都免費 + 任用家自己做一部適合自己用的手機及程式 + 入個GOOGLE ACCOUNT就什麼聯絡人及EMAIL及資料即刻入哂你部手機, 仲不停更新冇甩拖 + 大量手機廠出機支持, 用家大把選擇 + 容易用人性化, 就係好基本好基本的理由, 咁就K.O.左個市場, 回想一下由T-MOBILE的G1開始, 到依家的ANDROID機海.........事實真係好快好快.......!
現在已經係IPHONE OS及ANDROID OS的世界, 唔講IPHONE OS, ANDROID真係一野K.O.左WINDOWS MOBILE及SYMBIAN OS........老實講, WM跟本就係死路一條, 一個低能的智能手機OS, 我認為依家的WINDOWS PHONE 7都係一樣係冇運行冇前途. 另外NOKIA獨自死頂的SYMBIAN就都係等死, 等下頂到幾時.......
ANDROID的確令好多手機廠帶來一個生機一個轉機, 最明顯就一定係MOTO啦, 本來死到得返唔夠半條命的手機業務, 可以講係等摺等比人收購, 就係一個ANDROID OS將MOTO由地獄拎返上人間, 好戲劇性的轉機, 由一部DROID(即係MILESTONE的美版)開始, 直至依家MOTO的ANDROID機海, 多到數唔到, 但都只係於一年左右的時間, 係一個活生生的MARKETING CASE STUDY, 相信MOTO真係愛死GOOGLE, 將佢回歸人間.......
有一部叫CHARM的四方果, 是為T-MOBILE出的專機, 可以講係"轉轉四方果FLIPOUT"的唔轉版, 需然FLIPOUT個DESIGN係幾好幾吸引, 但問題係未FLIP開之前實在太細部, 好難拎, 反而CHARM就剛剛好, 拎上手JUST FIT IN YOUR PALM感覺, 加上QWERTY KEYPAD, 係好好手感, 不過DISPLAY太細就依然係一個大問題.......
手上的CHARM係美國T-MOBILE版, HSPA 1700+2100 / GSM四頻, 當然支援香港的3G ( 2100MHZ), 咁咪好啦, 以前美國T-MOBILE的3G機唔支援2100MHZ的3G, 在香港只用到2G ( GSM), 世界大同地球村啦, 依家咪好啦.......2.8吋電容式TFT DISPLAY, 但只得QVGA就真係差D啦, 但都用GORILLA GLASS, 同BACKFLIP一樣有個TOUCH PAD在機背, 可以用手指在機背控制, 不過其實好難用好難適應, 有些少反自然感覺. 有MOTOBLUR程式, 同DEXT一樣, 一次過GROUP哂所有社交及訊息一齊, 其實係幾好用, 機身512MB RAM, 512MB內存, 最大可加32GB MICRO-SD, 3.6MBPS HSPA, 都係慢D, 其他WIFI, 藍牙2.0, A-GPS等等基本野就一定啦, 300萬拍照, 不過真係好普通好普通, 玩下算啦. 本身係2.1, 600MHZ其實有LAG架, 不過入門級係咁上下啦, 1130MAH電池, 唔係太用到一日, 呢部都係外型多於內涵啦.
咁個外型又真係幾CHARM架........!!!

more photo on my web.....

您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 1月 01, 2011 2:31 am 
離線
版主
頭像

MOT :twisted:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 1月 01, 2011 2:40 am 
離線
全職睇場
頭像

個樣好得! 使唔使 $800 先?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 1月 01, 2011 3:03 am 
離線
版主
頭像

唔得呀......

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 1月 01, 2011 3:06 am 
離線
全職睇場
頭像

政 寫:
唔得呀......

Mot 記, 再加上貴過 $800, 玩唔過!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 1月 01, 2011 10:10 am 
離線
資深玩家
頭像

201l年第一個REVIEW, 但係其實影左相好耐,一直冇時間寫內文。。。。。。
呢部係香港買的二手,唔係大陸買架。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 1月 01, 2011 10:17 am 
離線
版主
頭像

上次都無見到有

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 1月 01, 2011 1:58 pm 
離線
版主

唔鐘意密麻麻又細細制既keyboard 機

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 1月 01, 2011 2:52 pm 
離線
高級玩家
頭像

呢部野好鬼貴
過2 呀全新機

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 1月 01, 2011 9:02 pm 
離線
版主
頭像

真係過二真係好癲呀

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 1月 02, 2011 1:17 am 
離線
高級玩家
頭像

yes......
之前問過leo,一聽個價即刻無性趣 :twisted:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 1月 02, 2011 5:31 am 
離線
資深玩家
頭像

yingwai 寫:
呢部野好鬼貴
過2 呀全新機

過 2K?1.5K 都俾多左佢啦...

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 1月 02, 2011 12:57 pm 
離線
版主
頭像

同意 !! 最多12

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 1月 26, 2011 11:42 am 
離線
新手入場

請問香港會唔會出行貨?

Thank you.

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 1月 26, 2011 3:29 pm 
離線
版主
頭像

唔覺有

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 184 篇文章 ]  前往頁數 12345 ... 13  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 15 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :