IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週二 4月 16, 2024 7:05 pm

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 18 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁
發表人 內容
文章發表於 : 週五 6月 03, 2011 3:22 am 
離線
高級玩家
頭像

好啦, 等待已久的HTC DUAL CORE 手機終於到場!
等我拆開佢既真面目啦!
熟悉的黑盒設計
裡面見到既都係一貫既packing
好啦, 見真身!
一貫htc 既"無設計"設計, 但係手感幾好, 幾好楂手!
好靚既SENSE 3.0 UI, 其實進步每次都係少少少少咁, 但係佢係細微既野度加d 加d, 其實我個人覺得又幾User Friendly!
MON 幾好, 有返SCLCD 既水準, 而且QHD 真係好FINE, 無粒粒, 好靚
但係拼落去GS II, 真係d 色同黑位都差好遠! 但係呢部機既色就自然得多啦!
1520mAH 既電量, 比起GS II 細130mAH, 其實用落就無乜分別, 都係咁食電
係我既Usage 入面, 無一部Dual Core 係用到一日的!
但係我只係check 下email, 上幾下網同埋打下電話姐
連game 都無玩, 歌又無聽, 但係都係10am unplug, 7pm 玩完!
呢部慘情同GS II 一樣, 大家要幾多電就心裡有數啦!
幾係好快好順, 比起之前既機係的確快左,
如果唔好一直認為佢硬件係差d, 低d 既spec, 以佢呢個價位同埋好順既操作, 絕對比得上+抵玩過GS II !
以一個普通USER 計, 呢部電話係值得買, 以佢既速度, 軟件 USER FRIENDLY 程度, 都算係HTC 既誠意作品
入場價比起GS II 都有大概$500 既距離, 換返咁計, 其實訂價一d 都唔貴!
講住咁多先! 遲d 再post 多d!
不喜勿插, 謝謝!

您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 6月 03, 2011 5:13 am 
離線
版主
頭像

行好似定價5198......不過, 都係唔買HTC !! :lol:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 6月 03, 2011 8:52 am 
離線
資深玩家
頭像

政 寫:
行好似定價5198......不過, 都係唔買HTC !! :lol:

我想買呀...不過等佢有代電先 :lol:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 6月 03, 2011 9:27 am 
離線
高級玩家
頭像

政 寫:

咁水機平得多!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 6月 03, 2011 10:07 am 
離線
高級玩家

政 寫:

咁既價錢, 我寧願買Atrix啦.....

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 6月 03, 2011 10:58 am 
離線
資深玩家
頭像

平極都要座三望四千 :-P

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 6月 03, 2011 12:49 pm 
離線
高級玩家
頭像

nuvolar 寫:
政 寫:

唔買moto...每次都係孤兒機!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 6月 03, 2011 1:42 pm 
離線
版主
頭像

唔知咩事, 佢個樣永遠走唔出HTC LOOK !! 可唔可以特別DD ......

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 6月 03, 2011 10:21 pm 
離線
資深玩家
頭像

政 寫:
唔知咩事, 佢個樣永遠走唔出HTC LOOK !! 可唔可以特別DD ......

完全同意..个look永远都是一样,真系睇到闷...

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 6月 04, 2011 1:00 am 
離線
資深玩家
頭像

nuvolar 寫:
政 寫:

ATRIX $4,980、Sensation $5,198,我會揀後者囉。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 6月 04, 2011 1:02 am 
離線
資深玩家
頭像

政 寫:

每一個品牌都有佢既 Design Language... 你覺得佢走唔出 HTC Look,證明佢地已經成功左了。

拿,我意思係話佢地既設計令到你一望就知係 HTC,唔代表 HTC 設計係好呀。

8) 8) 8) 8) 8)

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 6月 04, 2011 1:05 am 
離線
高級玩家

IMA Reporter 寫:
nuvolar 寫:
政 寫:

ATRIX $4,980、Sensation $5,198,我會揀後者囉。

我寧願玩Atrix, HTC? 算罷啦, 有幾個英文字母就當自己係國際名牌.....
Moto係PK架啦, 不過Moto一路無忘記一樣野, 就係無論smartphone點變, 都係一部電話. 我選擇Moto係因為至少個電話功能距俾到我滿意.

最後由 nuvolar 於 週六 6月 04, 2011 1:12 am 編輯,總共編輯了 1 次。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 6月 04, 2011 1:08 am 
離線
資深玩家
頭像

nuvolar 寫:
nuvolar 寫:
政 寫:

我寧願玩Atrix, HTC? 算罷啦, 有幾個英文字母就當自己係國際名牌.....

咸魚青菜各有所愛。

;) ;) ;) ;) ;)

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 6月 04, 2011 1:14 am 
離線
高級玩家

nuvolar 寫:
nuvolar 寫:
政 寫:

咸魚青菜各有所愛。

;) ;) ;) ;) ;)

正因為咁, 所以現有咁多牌子的機可以玩同交流. ;) ;) ;)

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 6月 04, 2011 1:39 am 
離線
高級玩家
頭像

nuvolar 寫:
nuvolar 寫:
政 寫:

Moto係PK架啦, 不過Moto一路無忘記一樣野, 就係無論smartphone點變, 都係一部電話. 我選擇Moto係因為至少個電話功能距俾到我滿意.

同意. 所以我自從用番MOT記. 部LG双核已經好少用...因為MOT記講電話係清啲...(但我明明好少講電話架...)

騙徒與受害人是一伙的 (如果沒有受害人嘅自欺欺人,騙徒很少有機會成功。)

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 18 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 7 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :