IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週三 5月 01, 2024 11:37 pm

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 17 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁
發表人 內容
 文章主題 : Motorola Xoom Wifi Ver.
文章發表於 : 週一 7月 11, 2011 9:02 am 
離線
版主
頭像

第一次接觸ANDROID3.0平板電腦MOTOROLA XOOM , 呢一部係WIFI 版, 雖然有SIM 咭槽但都沒有用.玩了兩天……分享下啦

雙核心的1GHz NVIDIA Tegra 2 處理器、1GB DDR2記憶體、32GB儲存 (實制得28.78GB)、10.1吋 / 16:10 / 1280 x 800電容式觸控面版、前(2.0CAM)後(5.0CAM)視訊鏡頭、HD視訊錄製/播放能力

唔係想像中太厚, 長寬各為9.8與6.6英吋,約厚半英吋(約24.9 x 16.8 x 1.27 cm)

機身下有micro USB與mini HDMI接頭,以及另一個擴充端子

非常難按的VOLUMN KEY

POWER 制竟然放在機背, 但出奇地就手……用左手食指就可能KEYLOCK了

背面的5.0相機鏡頭,LED閃燈

開機, 你可以選擇 語言

之後要你用WIFI 做設定, (當然你可以SKIP 啦)

終於可以正式使用LA, 由於係ANDROID3.0關係, 原生係沒有電話功能, 所以無了電話 SMS 圖案 ! HOME 有5頁, 可以放置更多SHORT CUT !

GMAIL 俾一般手機可以更清楚了解電郵設定同內容 !而右手邊亦會自動顯示 !

HTML 亦沒有問題 !

內置YOUTUBE APPS , 左手邊會自動播放最HIT 短片

可以全屏觀看

上網方面, 由於10.1吋關係.顯示非常清楚,無需放大縮小 ! 當然亦支援多點觸控

原生瀏覽器設定為ANDROID 版, 所以未能觀看MYTV!不過亦可以輸入ABOUT:DEBUG 更換為電腦

更換之後就可以正常觀看MYTV 同APPLE DAIRY 了

MARKET 亦跟ANDROID2.X 有很大分別 ! 比之前更清晰

MAP 亦有GPS ,透過WIFI 好快就可以進行定位 !

如果再登入GOOGLE定位,更可以知道朋友身處位置呢

照相方面, 有後5.0CAM 有多項功能設定 !

亦可以用前2.0CAM進行自拍

可以放大縮小

試下幾個APPS 先

睇漫畫真係一流

推幣就覺得有問題LA ! 好慢好LAG ! 唔玩得

XOOM 亦可以跑到1916分, 算唔錯LA比起單核心手機 (SAMSUNG S2係4XXX)

試下睇相, 一流

睇戲就好正, 不過播1080RMVB 同AVI都出現問題 ! 無論硬解定軟解都有問題 !

最出位遊戲一定要試啦, 正

但有部份APPS 就唔支援3.0

播歌方面, 沒有均衡器.不過音量足夠 !!

**總結, 玩了兩天已經HANG過5次機, 經常REBOOT ! (如果按制無反應可以一齊按POWER +VOLUMN +- REBOOT! ) 上網我俾10分, 影相有自動對焦都唔錯, 我俾10分,電力表現睇了1套西片亦有75% , 我俾8分,中文輸入完全唔識用, 幸好MARKET可下載其他輸入法,還有XOOM有記憶咭槽但又不能對應, 真係莫名其妙……可能3.0關係, 希望日後升到3.1會有更好表現!**

您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 7月 11, 2011 10:21 am 
離線
資深玩家
頭像

勁!詳細。點樣塞返個phone module入去?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 7月 11, 2011 7:05 pm 
離線
全職睇場
頭像

manleehkg 寫:
勁!詳細。點樣塞返個phone module入去?

我唔多相信呢個試玩報告係 政政出 ............. :lol: :lol: :lol: :lol:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 7月 11, 2011 8:21 pm 
離線
資深玩家
頭像

佢無注明出處我就當佢原創嘞!我唔懷疑架! :eek:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 7月 11, 2011 8:41 pm 
離線
新手入場

我200%相信LEE個試玩係打佢既.. HAHA

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 7月 11, 2011 9:09 pm 
離線
全職睇場
頭像

simon0502 寫:

一定係請槍! 政政未見有打過咁多字既試玩 :lol: :lol: :lol:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 7月 11, 2011 10:25 pm 
離線
資深玩家
頭像

Kenny Li 寫:

一定係請槍! 政政未見有打過咁多字既試玩 :lol: :lol: :lol:

知政征莫若你啦.. :-D :-D

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 7月 11, 2011 10:41 pm 
離線
全職睇場
頭像

Les Chan 寫:
Kenny Li 寫:

知政征莫若你啦.. :-D :-D

我識得 政政無 15 年都最少有 10 年, 睇佢 "新機試玩" 大架 :lol: :lol: :lol:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 7月 11, 2011 11:13 pm 
離線
版主
頭像

頂, 真係我出架

玩了兩天, 日日玩到零晨四五點 :cry:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 7月 11, 2011 11:53 pm 
離線
資深玩家
頭像

政 寫:
頂, 真係我出架

玩了兩天, 日日玩到零晨四五點 :cry:

我剩係想知你點樣拎住部機玩吞食天地...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 7月 12, 2011 2:33 am 
離線
版主
頭像

勁, 要唔要雙打 ;)

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 7月 12, 2011 3:02 am 
離線
版主

知唔知幾時出3G版???

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 7月 12, 2011 3:04 am 
離線
版主
頭像

好快 ;)

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 7月 12, 2011 3:07 am 
離線
版主

政 寫:
好快 ;)

咩價?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 7月 12, 2011 2:57 pm 
離線
資深玩家
頭像

剪刺 寫:
政 寫:
好快 ;)

咩價?

純粹個人喜好...

部 Xoom 磚頭咁重,我寧願買 Galaxy Tab 8.9 好過。

8) 8) 8) 8) 8)

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 17 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 7 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :