IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週六 4月 20, 2024 10:26 pm

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 59 篇文章 ]  前往頁數 1234  下一頁
發表人 內容
文章發表於 : 週三 7月 13, 2011 6:31 pm 
離線
全職睇場
頭像

咁多部 WP7 機, 以外形計, 最靚仔呢部!

1) 三星出品
2) 4 寸 Super AMOLED
3) 內置 8GB 可插 memory card, 最多 32GB
4) 5MP 相機, 影相好 OK

長城賣 Motorola Charm 果間, 價錢:

1) 全新 = $1400 人仔, 另加 $6 解鎖
2) 14 日機 = $1350 人仔, 另加 $6 解鎖
3) 全新 + 改成中文 + 解鎖 = $1550

用後感:

1) 機本上, 部部 WP7 都一樣! 其實一部就好夠! 但因為好快可以升做 Mango, 有原生中文關係, 到時未必有平機玩! 而家 $1350, 買多部玩 Mango Beta 2 都抵啦!
2) 攞上手, 部 Focus 好輕! 唔似得 LG E900 Optimus 7 咁重手!
3) 個 Super AMOLED 好重味精! 好似好好睇, 但同 LG E900 Optimus 7 比較, 反而 LG 自然好多!
4) 買番黎之後, 連 Zune 都認唔到部機! 試過 reset 都唔得! 上一手都玩得好盡! 最後要用 *2767*3855# 先搞掂! 記得, 買完要 *2767*3855# !!
5) 升上 Mango Beta 2 完全無難度! 大家最好用 Windows7 而唔好用 Windows XP 去升級! 行一個 patch 再用 Zune 行 online upgrade 就搞掂! 升完第一次開機會 hang 係 Samsung logo 好耐, 最少 15 分鐘! 好多人以為死機, 又要還原, 又要 flash 番 stock ROM ....... 其實只要等 ........ 就 OK!

Mango 用後感:

1) 太好了, 而家熄機終於會問一問你! 唔會一按就 goodbye !!
2) 終於可以自已入 ringtone! 不過要用 Zune 改少少野, 都叫麻煩!
3) SMS 同 email 依然唔可以自己入 ringtone! 個 road map 咁似 iPhone 既?
4) 有繁體手寫! 認字比 iPhone 好九條街! 但手寫出唔到 "香港字", 連 "瞓" 都出唔到, 反而用外掛中文輸入就 OK
5) 個 email 依然唔 support 中文 subject! 一出中文 subject 就出 ??????????
6) Contacts 入面可以加 Group. 但又唔可以設定 Group ringtone! 有 Q 用咩?
7) 上去 Market 成日有 bug! 想 download games, 用 Zune 啦!
8) 長按 "back" 有 multi-tasking
9) 上網用 IE9 好順架! 可以用到 Tab

PS: 我見 政政寫果個 Moto Xoom 寫到咁詳細, 我已經盡量寫到最好, 但能力有限 ......... :cry:

您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 7月 13, 2011 6:49 pm 
離線
資深玩家
頭像

OMG! The wallpaper is classified!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 7月 13, 2011 6:50 pm 
離線
全職睇場
頭像

manleehkg 寫:
OMG! The wallpaper is classified!

打左格仔啦! 試個 display 唔睇肉, 唔通睇花草樹木咩 :lol: :lol: :lol:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 7月 13, 2011 7:17 pm 
離線
資深玩家
頭像

我自己覺得三叔的omnia 7的外型係咁多部WP7最靚仔

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 7月 13, 2011 7:27 pm 
離線
全職睇場
頭像

spandau 寫:

上面都有, 賣 $1500 人仔! 但靚仔果批俾大陸人一手掃晒去改成 "中文" 再係 taobao 賣 $2000 樓上 .......... !

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 7月 13, 2011 7:37 pm 
離線
資深玩家
頭像

Kenny Li 寫:
spandau 寫:

上面都有, 賣 $1500 人仔! 但靚仔果批俾大陸人一手掃晒去改成 "中文" 再係 taobao 賣 $2000 樓上 .......... !

正呀 :wink:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 7月 13, 2011 11:09 pm 
離線
版主

kenny 我想要一部呀

$1550 好抵下

kenny/spandau/gary 幫我手買一部好嗎?

我好想玩WP7 機好耐

:oops: :oops: :oops:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 7月 13, 2011 11:39 pm 
離線
版主
頭像

乜我咁大影響力 :lol:

我都想玩添 :wink:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 7月 13, 2011 11:43 pm 
離線
版主

政 寫:

政政你有嗎?我想買來玩下

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 7月 13, 2011 11:45 pm 
離線
版主
頭像

lajabo 寫:
政 寫:

我無呀......

就算買都要等8月先有錢

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 7月 13, 2011 11:51 pm 
離線
版主

政 寫:
lajabo 寫:
政 寫:

我無呀......

就算買都要等8月先有錢

我想買啊
:roll:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 7月 13, 2011 11:53 pm 
離線
全職睇場
頭像

lajabo 寫:
kenny 我想要一部呀

$1550 好抵下

kenny/spandau/gary 幫我手買一部好嗎?

我好想玩WP7 機好耐

唔好買改咗中文果批!佢地用咗 i8700 個 rom !其實 Mango 都已經有中文啦!

另外, 因為成批機都未解鎖,一離開檔口就唔包!我第一部解完鎖之後發覺無晒聲!賴晒嘢!好彩識得個老闆兩兄弟先換俾我!

自己上去睇過試過先買啦 :lol:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 7月 13, 2011 11:55 pm 
離線
版主
頭像

未解點試...... :lol:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 7月 13, 2011 11:55 pm 
離線
全職睇場
頭像

政 寫:

你重好講 .............. 而家出新機試玩不知幾大壓力! :twisted: :twisted:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 7月 13, 2011 11:58 pm 
離線
版主
頭像

Kenny Li 寫:
政 寫:

你重好講 .............. 而家出新機試玩不知幾大壓力! :twisted: :twisted:

所以GARY 有幾部新機都唔出
:lol:

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 59 篇文章 ]  前往頁數 1234  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 8 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :