IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週四 5月 02, 2024 10:07 am

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 17 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁
發表人 內容
 文章主題 : 好紅的 iNQ Cloud Touch
文章發表於 : 週六 9月 03, 2011 7:10 am 
離線
全職睇場
頭像

我好鍾意紅色手機! 一見到就想買! 今日見山東佬番左幾部好冷門既紅色手機, 當場忍唔住要帶一部番屋企!

1. 山東佬價: $630 人仔全新一套! 抵玩!

2. 320 x 480 pixels, 3.5 inches 顯示屏, 色水麻麻地!

3. Qualcomm MSM7227 600 MHz processor 行 Android 2.2.1, 好入門機!

4. 內置 512 MB RAM

5. 應該是第一部 Facebook 手機! 內置 Facebook App integration. 不過我唔玩 Facebook, 搞到剷走晒之後開唔番機 !!!!

6. 相機 5MP 有 autofocus

7. 跟機有個白色 headphone 配紅色機身好搶眼

總結: 入門機一部! 用 $630 人仔當玩具玩下都 OK.

但買機時要留意一樣好重要事情 ....... 一定要 check 個 Build Number! 如果你見到 "1.0.2.1-cpwdemo" 就唔好買! 因為是 demo 機, 入面個 firmware 成日 loop 住個 demo video 唔會停! 下面第三張相有示範正規 firmware 是 "1.0.2.3-cpw-13030".

好易試, 你按一下個 power, 一般 android 機會熄個 display 入 standby, 但 demo 機就會播個 demo video.

您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 9月 03, 2011 9:20 am 
離線
版主
頭像

DEMO 機即係無那用啦......打到電話架!? :twisted:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 9月 03, 2011 10:05 am 
離線
資深玩家
頭像

Demo 係俾你揚既,唔係俾你用既! :mrgreen:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 9月 03, 2011 1:50 pm 
離線
全職睇場
頭像

政 寫:
DEMO 機即係無那用啦......打到電話架!? :twisted:

打到架! 所有功能都用到架! 只係入唔到 Standby, 成日 loop 住個 Demo Video :lol: :lol:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 9月 03, 2011 4:24 pm 
離線
高級玩家
頭像

Kenny Li 寫:
政 寫:

打到架! 所有功能都用到架! 只係入唔到 Standby, 成日 loop 住個 Demo Video :lol: :lol:

咁刷ROM得唔得呢?

騙徒與受害人是一伙的 (如果沒有受害人嘅自欺欺人,騙徒很少有機會成功。)

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 9月 03, 2011 4:40 pm 
離線
全職睇場
頭像

kadoorie 寫:
Kenny Li 寫:
政 寫:

咁刷ROM得唔得呢?

未見有人放過 ROM 出黎! 只見有條友整到部 demo 機半死, 之後用個 INQ 個 update software 改到:

http://android.modaco.com/topic/341860- ... inq-cloud/

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 9月 03, 2011 7:00 pm 
離線
新手入場

請問kenny兄,部機有幾多mb可以裝軟件?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 9月 03, 2011 10:44 pm 
離線
全職睇場
頭像

victor-1 寫:
請問kenny兄,部機有幾多mb可以裝軟件?

Internal Memory: 190MB, Free 107MB

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 9月 03, 2011 11:04 pm 
離線
版主
頭像

107有咩用

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 9月 03, 2011 11:13 pm 
離線
全職睇場
頭像

政 寫:
107有咩用

我已經好夠用 :lol: :lol:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 9月 03, 2011 11:41 pm 
離線
新手入場

紅色,真系好鍾意, :-P

成日 聽到 山東佬,

飛揚, 通天地,我去過10次,

請問可否講下 山東佬 鋪頭位置啊

通天地 -> 長城一樓 (大陸叫二樓) -> 第四行左手邊

請問第四行 由 邊個門數起?

我去過長城,感覺上,四通八達。。。

請問檔口號碼幾多號,

只系想去見識下。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 9月 03, 2011 11:59 pm 
離線
全職睇場
頭像

hkcwnet 寫:

成日 聽到 山東佬,

請問檔口號碼幾多號,

只系想去見識下。

山東佬已經搬左去飛揚 4 樓, 近走火樓梯 ;)

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 9月 11, 2011 4:03 am 
離線
全職睇場
頭像

玩左幾日!

1. 用左好長時間裝番左個唔會 force close 既 Market!
2. 個芒又無啦啦多左條黑線! 好彩近個頂, 唔係好覺眼!
3. 反而電就出奇地耐用! 差唔多 2 日!

平平地, 玩下都 OK !

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 3月 05, 2012 1:49 pm 
離線
資深玩家
頭像

hkcwnet 寫:

成日 聽到 山東佬,

請問檔口號碼幾多號,

只系想去見識下。

要不要他的联系号码?姓李的...

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 3月 07, 2012 8:48 am 
離線
資深玩家
頭像

Les Chan 寫:
hkcwnet 寫:

成日 聽到 山東佬,

請問檔口號碼幾多號,

只系想去見識下。

要不要他的联系号码?姓李的...[/quote

昨日行过山东佬的档口,还有些全套的货,他一见到我就话无乜新款机,我问这机价格,最后话RMB600 full set..要去买的兄弟快上去啦..

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 17 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 5 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :