IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週五 3月 29, 2024 11:19 pm

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 11 篇文章 ] 
發表人 內容
文章發表於 : 週二 10月 11, 2011 12:47 pm 
離線
資深玩家
頭像

ZTE之前一部SAN FRANCISCO熱賣全歐洲及國內, 令佢的全球出貨量勁升,
SAN FRAN在國內仲出齊三個NETWORK版本 ( 聯通3G, 移動G3, 中電訊天翼CDMA ), 勁賣......
最新ZTE的SKATE, 歐洲ORANGE版就會叫MONTE CARLO,
官方話因為頭尾彎曲, 以滑板為DESIGN, 所有叫做SKATE,
個人覺得似T-MOBILE / HTC的MY TOUCH 4G, 都係下把彎彎, 聽筒位又好有HTC的影子,
用ANDROID 2.3.5 公版系統, 4.3吋巨MON( 480 X 800 TFT 電容MON, 效果幾好 ),
需然只有800MHZ CPU, 配合2.3.5系統, 非常流暢反應快, 512 RAM, 512 ROM,
500萬像CAMERA, 有AUTO FOCUS, LED FLASH,
WIFI 及 WIFI HOTSPOT, 藍牙2.1 ( A2DP ) 等等.
一般公版ANDROID有的功能都有, 原生ANDROID有所有語言.
新機一套以二千樓下算OK抵玩 ( 行貨HK$2680, 傻傻地, 搵阿水買)

您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 10月 12, 2011 12:36 am 
離線
版主

呢部野係台灣賣緊TWD6990, 即係港幣$1800, 香港行貨真係好Q貴!!!

用Qualcomm MSM7227 800MHz呢個cpu唔多得囉!!!

如果同行貨差唔多價位, 我會揀neo V!!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 10月 12, 2011 2:50 am 
離線
版主
頭像

剪刺 寫:
呢部野係台灣賣緊TWD6990, 即係港幣$1800, 香港行貨真係好Q貴!!!

用Qualcomm MSM7227 800MHz呢個cpu唔多得囉!!!

不過, 佢而家2K唔夠就OK ! :lol:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 10月 12, 2011 3:00 am 
離線
版主

政 寫:
剪刺 寫:

不過, 佢而家2K唔夠就OK ! :lol:

點解SPANDAU兄冇白色賣?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 10月 12, 2011 10:57 pm 
離線
新手入場
頭像

Selling at this price, why I don't choose Defy lei ? At least it is "Hong" product wor ! Besides, I am sure the reception quality for Motorola's Crystal talk is better than ZTE's !

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 10月 12, 2011 11:59 pm 
離線
高級玩家
頭像

gakwan1 寫:
Selling at this price, why I don't choose Defy lei ? At least it is "Hong" product wor ! Besides, I am sure the reception quality for Motorola's Crystal talk is better than ZTE's !

咸魚青菜.各有所好. 我會揀DEFY. 因為佢三防, 最啱我...我個囡會拎來"打打打".
但我又會揀這部ZTE, 因為佢又大SCREEN又平.

玩開電話..."行" 定 "水"? 無諗過放蝕幾多的話...水一定好啲.

騙徒與受害人是一伙的 (如果沒有受害人嘅自欺欺人,騙徒很少有機會成功。)

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 10月 22, 2011 3:10 am 
離線
資深玩家

S 兄!哩部野行到“flash”?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 10月 22, 2011 3:35 am 
離線
全職睇場
頭像

大陸有大貨番左! 開 1400 人仔!

玩左一輪, 個感覺好膠! 是好 cheap 果種膠! 好怕用兩用就會爆開果種感覺!

個 mon 就唔好太大要求, 或者想同 AMOLED 比! 但整體運作都叫順!

平平地玩下都 OK 架!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 10月 22, 2011 11:53 pm 
離線
資深玩家

Kenny Li 寫:
大陸有大貨番左! 開 1400 人仔!

玩左一輪, 個感覺好膠! 是好 cheap 果種膠! 好怕用兩用就會爆開果種感覺!

個 mon 就唔好太大要求, 或者想同 AMOLED 比! 但整體運作都叫順!

平平地玩下都 OK 架!

今日係遠洋行佐幾間都搵可到?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 10月 23, 2011 12:03 am 
離線
版主
頭像

咁激動......爆開果種感覺! ANGRY BIRD :lol:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 10月 23, 2011 5:26 am 
離線
全職睇場
頭像

政 寫:
咁激動......爆開果種感覺! ANGRY BIRD :lol:

佢個機背又大, 塊膠又 cheap 到死! 個樣好似到冬天就會爆拆咁樣!

你搵部攞上手就會明 :lol: :lol:

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 11 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 20 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章