IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週四 3月 28, 2024 4:57 pm

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 38 篇文章 ]  前往頁數 123  下一頁
發表人 內容
文章發表於 : 週三 4月 18, 2012 3:29 am 
離線
全職睇場
頭像

今日上飛揚, 因為查貨 (查 iPhone), 所以冷清清! 最少有一半無開檔!

其中有一檔賣開 iPhone 好似有錢分咁人山人海! 唔通出左 iPhone 5 ?????

行去睇睇! 見成班人試緊早排 Spandau 兄介紹果部 SK W-S170 (http://ima-mobile.com/viewtopic.php?f=7 ... 7c1568a67e) !!

而家飛揚好多檔都有賣韓國機, 我早排問過部 SK W-S170, 開 $1500 人仔! 廢事睇啦! 想走人!

點知走之前, 見有人俾錢 ............. 一睇 .......... 唔對路!!!! 點解俾咁少??????

再回頭一問: 老闆 S170 幾錢 ?

小花機 ........... $550 !!!! 我明明見佢收人 $500 架!

SK W-S170 太多人搶! 搶唔過斑大陸人! 放棄!

反而另一部 SK-S100 就無人要! 有 "玫瑰金色" 同 "白色" !

問老闆: 幾錢?

$350 包一粒電! 唔包充電器! 最後俾佢 $350 包 2 粒電!

最後買左部小花 "玫瑰金色"! 買完, 玩左半日, 竟然識行識走!
圖檔
圖檔
圖檔

1. 部機連 IMEI 紙都無架! 按 *#06# 查 IMEI 都無反應! 入去 Settings -> About Phone -> Status 都無 IMEI 號碼!
圖檔

2. 可以 root 到! 換得字體!

3. 個 menu 一格格, 好似 iPhone !
圖檔

4. 有內置電視! 當然香港睇唔到啦!
圖檔

5. 可以打 Video Call
圖檔

6. 用 morelocale 可以改成中文 menu
圖檔
圖檔

7. 個 Camera 先殺死人! 有齊 "全景", "美顏", "Lomo", "四格", "九格", "一笑即影", "斬眼即影" .... 等等!
圖檔
圖檔

8. 有內置 voice mail 功能!
圖檔

9. 有 "通話錄音" 功能

10. 個 internet browser 可以玩 gesture control
圖檔

11. 個 SMS 好差煩! 我已經換左字庫, 出到香港字! 但 send 出去, 人地睇就所有香港字都出 "??" ! 又要次次入個 "sender" 先俾發! 但就內置有 "定時" 發 SMS 功能 (schedule SMS).
圖檔

最後: 個老闆賣機是唔包充電器! 即是條 USB cable 架! 韓妹個 USB 同其他唔同架! 你地想買, 最好先買定條 USB cable! 一條 $5 !! 只得通天地廁所後門轉左果間有賣! 每條 $5
圖檔

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 4月 18, 2012 8:18 am 
離線
版主
頭像

$350 抵爆啦......

我上得去即買呀 :lol:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 4月 18, 2012 9:18 am 
離線
資深玩家
頭像

政 寫:

我今日去看看... :lol: :lol:

阿公,如果机带那信息apps发不到短信,试试用Go SMS,好多韩版机都有这老问题的..

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 4月 18, 2012 2:36 pm 
離線
版主

我想要部,邊位兄弟北上呢? :oops:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 4月 18, 2012 2:53 pm 
離線
全職睇場
頭像

政 寫:

1GHz CPU 呀! 連個 display 都用 "康寧" 玻璃! 個 Camera 重多野玩過我部 d-cam. $350 低爆啦 :lol:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 4月 18, 2012 2:55 pm 
離線
全職睇場
頭像

Les Chan 寫:
政 寫:

我今日去看看... :lol: :lol:

阿公,如果机带那信息apps发不到短信,试试用Go SMS,好多韩版机都有这老问题的..

佢個 SMS 可以發到! 不過要次次入 sender! 再加上, 如果你發 "瞓覺未?", 人地就收到 " ? 覺未?" !!

試過 Go SMS, 一樣出唔到香港字 !!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 4月 18, 2012 3:01 pm 
離線
全職睇場
頭像

lajabo 寫:

陳 sir 同 細陳 sir 去緊掃貨 :lol: :lol:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 4月 18, 2012 6:12 pm 
離線
資深玩家
頭像

Kenny Li 寫:
lajabo 寫:

陳 sir 同 細陳 sir 去緊掃貨 :lol: :lol:

阿公,古语有话,执输行头掺过敗家,去到乜都无啦.系有一两档买韩版机的,不过全部都系贵嘢啊..问了好多档都话无...其他师兄吾使浪费时间去揾啦...可遇不可求...不过都要多谢Kenny,放个贴出来让我们去寻宝..

淘宝就有,全部系二手的,不过边有Kenny个价咁平... :lol: :lol:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 4月 18, 2012 6:23 pm 
離線
全職睇場
頭像

Les Chan 寫:
Kenny Li 寫:
lajabo 寫:

阿公,古语有话,执输行头掺过敗家,去到乜都无啦.系有一两档买韩版机的,不过全部都系贵嘢啊..问了好多档都话无...其他师兄吾使浪费时间去揾啦...可遇不可求...不过都要多谢Kenny,放个贴出来让我们去寻宝..

淘宝就有,全部系二手的,不过边有Kenny个价咁平... :lol: :lol:

淘宝其中有一檔叫 "金鑫" 咪有個檔口係飛揚! 佢網上面賣 $650 人仔呀!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 4月 18, 2012 6:29 pm 
離線
資深玩家
頭像

Kenny Li 寫:
Les Chan 寫:
Kenny Li 寫:
lajabo 寫:

淘宝其中有一檔叫 "金鑫" 咪有個檔口係飛揚! 佢網上面賣 $650 人仔呀!

是的,是8成新的,应该是好多花痕,刚跟店主在吹水...95新的他说前后都有花..

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 4月 18, 2012 6:42 pm 
離線
全職睇場
頭像

Les Chan 寫:
是的,是8成新的,应该是好多花痕,刚跟店主在吹水...95新的他说前后都有花..

淘宝有邊檔唔吹水 ............. !!

我星期五有時間可能再去睇睇! 大人想要一部白色 SK-S100! 另外我想入部 SK W-S170 :lol:

平平地, 賴野唔肉痛 :lol:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 4月 18, 2012 8:52 pm 
離線
資深玩家
頭像

阿公, 你依部我都有, 幾個月前買左部白色99.9%新韓版14天, 借左比gary 玩, 果陣時800蚊,
呢部唔同s170, 呢部low end 好多, mon 細好多, 而且單核1G , 唉, 我果幾部S170係台灣中文版, 專登叫人從台灣拎返來賣, 諗一心諗住入D 香港冇的機, 不過冇人識欣賞law ,我 呢D 咪叫傻仔law .......

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 4月 18, 2012 9:31 pm 
離線
資深玩家
頭像

spandau 寫:
阿公, 你依部我都有, 幾個月前買左部白色99.9%新韓版14天, 借左比gary 玩, 果陣時800蚊,
呢部唔同s170, 呢部low end 好多, mon 細好多, 而且單核1G , 唉, 我果幾部S170係台灣中文版, 專登叫人從台灣拎返來賣, 諗一心諗住入D 香港冇的機, 不過冇人識欣賞law ,我 呢D 咪叫傻仔law .......

Spandau兄, TB吹嗮水话CPU系1G Dual CPU... :evil:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 4月 18, 2012 9:56 pm 
離線
版主
頭像

唔同, FULLSET 全新全套點可以比呢......

亞公, 果部仲鬼到無IMEI ...... :twisted:

不過, $350 真係好X 抵 :lol:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 4月 18, 2012 11:45 pm 
離線
資深玩家
頭像

spandau 寫:

你減價啦!HK$2500我會識欣賞law :wink:

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 38 篇文章 ]  前往頁數 123  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:Bing [Bot] 和 17 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :