IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週四 4月 18, 2024 1:51 pm

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 27 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12
發表人 內容
文章發表於 : 週一 4月 30, 2012 9:31 pm 
離線
新手入場

Kenny Li 寫:
飛揚 4 樓好多! 韓版 Samsung Galaxy S (i9000) 全新機, 賣 $900 人仔! 上次見一個香港人大手掃貨! 睇怕帶番香港釣水魚!

另外, 路邊社消息, 飛揚個場有人好大手入左大量韓國手機, 但因為 SMS 發唔到中文, 所以 keep 左係粉嶺倉, 慢慢一批批拖上去, 唔想一次過壓低個價錢!

睇怕我打後呢年, 都是玩韓妹過日子 :lol: :lol:

記住 ..........

1) 講價時, 話佢發唔到中文 SMS ......... 等等
2) 做定功課, 學識入 recovery 去 wipe 機! 因為好多有 phone lock!

我就係見好多狗千但冇標明咩版, 開口問回價千易台, 即抽手離台.
有檔大波熟女, 佢講咩都聽唔明. 另外比檔熟男笑唔識開價同還價, 因我開佢唔過400, 好似W果d機, 看落都幾Low end(GALAXY Ace), 價錢覺得開得合理, 所以冇理佢就走人.
因為本來想搵部S100或S170. 黑仔到咩都冇買兩手空空反歸.
我去果日反而好多人入HTC機, 數人仔D紙聲, 多到爽爽爽聲.

p.s.今期扮上菜有OMNIAⅡ AMOLED, Ace, Gio開價都千千聲

最後由 kinpure 於 週一 4月 30, 2012 10:02 pm 編輯,總共編輯了 3 次。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 4月 30, 2012 9:35 pm 
離線
新手入場

CHANCKH 寫:
政 寫:
買機時, 即場wipe 佢!? 我玩緊部a820l 用唔到3g 點攪, peoples ok

政兄....呢度有講
http://bbs.wpcnn.com/thread-4657-1-1.html

本來我都想買,,,,,不過都見到要2300左右....而且又好似好多野都唔完善....暫時都係想清楚先....
不過政兄請問你有無刷中文ROM........
而且有咩用後感....

我其實想等LG 4X出先買4X算...
如果而家買左呢部....到時放出去又未必有價...到時就MA煩了

放唔出, 當電子相架用或後備機都唔錯呀

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 4月 30, 2012 10:16 pm 
離線
全職睇場
頭像

kinpure 寫:
我就係見好多狗千但冇標明咩版, 開口問回價千易台, 即抽手離台.
有檔大波熟女, 佢講咩都聽唔明. 另外比檔熟男笑唔識開價同還價, 因我開佢唔過400, 好似W果d機, 看落都幾Low end(GALAXY Ace), 價錢覺得開得合理, 所以冇理佢就走人.
因為本來想搵部S100或S170. 黑仔到咩都冇買兩手空空反歸.
我去果日反而好多人入HTC機, 數人仔D紙聲, 多到爽爽爽聲.

p.s.今期扮上菜有OMNIAⅡ AMOLED, Ace, Gio開價都千千聲

OMNIAⅡ AMOLED, Ace, Gio開價都千千聲? 0岩0岩入多部 5 寸大 mon SKY T100K 都是千幾! 聽日又出試玩 :lol: :lol:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 4月 30, 2012 10:28 pm 
離線
新手入場

Kenny Li 寫:
OMNIAⅡ AMOLED, Ace, Gio開價都千千聲? 0岩0岩入多部 5 寸大 mon SKY T100K 都是千幾! 聽日又出試玩 :lol: :lol:

可能我似水魚啦, 聽到過千都轉頭就走啦.
有檔係少女賣, 開價貴多幾百, 差D想問佢係唔係包全套服務.
搭 車立 上到去左邊有放水指示牌, 右邊行到盡只有賣殼, 係唔係我去錯位置?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 4月 30, 2012 10:46 pm 
離線
資深玩家
頭像

Kenny Li 寫:
kinpure 寫:

Kenny,明天我回深圳,call我一起去看看..

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 4月 30, 2012 11:34 pm 
離線
全職睇場
頭像

Les Chan 寫:
Kenny,明天我回深圳,call我一起去看看..

買完啦! 而家刷緊 ROM, 改緊中文 SMS :lol: :lol:

PS: 長城地下! 好很多!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 5月 30, 2012 1:58 pm 
離線
新手入場

呢部同a730s有咩分別

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 5月 30, 2012 3:46 pm 
離線
全職睇場
頭像

polason 寫:
呢部同a730s有咩分別

1. 外形唔同
2. A730s 個 CPU 行 1.20 GHz, 而 A710K 行 1.00 GHz

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 5月 30, 2012 4:04 pm 
離線
新手入場

a730s咩價位

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 5月 30, 2012 4:12 pm 
離線
全職睇場
頭像

polason 寫:
a730s咩價位

$500 - $800 人仔, 睇你有幾靚仔

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 4月 05, 2013 1:32 am 
離線
新手入場

Kenny Li 寫:
polason 寫:
a730s咩價位

$500 - $800 人仔, 睇你有幾靚仔

你好,Kenny 哥。我又有野要麻煩你。我上星期北上尋宝,見250甘平買咗a730 及a710 各一部過吓引,但發現a710k個充電接口同一般mirco usb嗰種係唔同。請問知吾知呢條線可以係邊度買得到,成日要揾我部730 當座充好吾方便 :lol: 多謝指点。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 4月 05, 2013 2:18 am 
離線
全職睇場
頭像

lens3145 寫:
你好,Kenny 哥。我又有野要麻煩你。我上星期北上尋宝,見250甘平買咗a730 及a710 各一部過吓引,但發現a710k個充電接口同一般mirco usb嗰種係唔同。請問知吾知呢條線可以係邊度買得到,成日要揾我部730 當座充好吾方便 :lol: 多謝指点。

我有 post 個卡片: viewtopic.php?f=7&t=38162

搵唔到就上 taobao 買三星果條

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 27 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 12 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :