IMA 流動資訊站

最專業之網上流動資訊雜誌
現在的時間是 週四 3月 28, 2024 9:52 pm

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 294 篇文章 ]  前往頁數 12345 ... 20  下一頁
發表人 內容
文章發表於 : 週三 5月 02, 2012 6:32 pm 
離線
全職睇場
頭像

由 Pantech 代工! 基本上就是一部 SKY 版 Galaxy Note! 成個 form factor 跟 Galaxy Note 一樣!

價錢是水貨 Galaxy Note 的一半! $1400 人仔! 長城地下有售!

行 Dual-core 1.5 GHz CPU, 再加 1GB DDR2 RAM! 內置 16GB 另可以插 memory card!

相機有 8MP, 另加 N 咁多款 special effects!

功能基本上同上次介紹果部 Sky A710K 一樣, 有興趣知道功能可以參考: viewtopic.php?f=7&t=38178

中文 SMS 已經可以解決! 收 SMS 同發中文 SMS 都 OK

1. 外形:
圖檔
圖檔

2. 同 Galaxy Note 比較:
圖檔
圖檔

3. 同 SKY A710K 比較! 4 寸同 5寸原來睇落分別好大架:
圖檔
圖檔

最後, 我想講講近期 Smartone 推出一個 on9 組合, 叫人用部 Emporia 老人機再加 Galaxy Note 的完美組合:

圖檔

黎先生, 等我示範一下 IMA 既 "完美組合" 俾你見識下啦:

圖檔

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 5月 02, 2012 6:52 pm 
離線
資深玩家
頭像

Kenny,你吾掂呀,系咁放毒.... :lol: :lol: :lol:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 5月 02, 2012 7:02 pm 
離線
全職睇場
頭像

Les Chan 寫:
Kenny,你吾掂呀,系咁放毒.... :lol: :lol: :lol:

無計啦 .............. 上面韓國機成行成市! 又平又好玩!

好老實講, 你會唔會用 $5000 買一部 HTC One X?

同樣 $5000 我可以買 1 部 T100K, 再加 1 部 A820L, 再加 1 部 S170, 再加 1 部 A710K, 再加 1 部 S100 !!

一部 HTC One X 同 6 部比較! 你會點玩? :lol: :lol:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 5月 02, 2012 7:14 pm 
離線
新手入場
頭像

嘩。呢部機既性價比真係十個毒呀!!
有無兄弟攪北上尋寶團呀!!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 5月 02, 2012 7:29 pm 
離線
全職睇場
頭像

黑神 寫:

上 taobao.com 都有! 由 $1300 - $2000 都有!

咁當然親身上去尋寶就好玩好多啦! 不過一定要試真 .......... 因為我試到第四部先收貨!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 5月 02, 2012 9:47 pm 
離線
新手入場

Kenny Li 寫:
黑神 寫:

上 taobao.com 都有! 由 $1300 - $2000 都有!

咁當然親身上去尋寶就好玩好多啦! 不過一定要試真 .......... 因為我試到第四部先收貨!

通常有咩問題多?!

有無測試方法可以分享?!

thanks...

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 5月 02, 2012 10:04 pm 
離線
版主
頭像

好正呀, 可惜點大都唔夠我用緊果部7.7大......

無奶油用5.3 唔用7.7 睇公仔書架......

價錢吸引 !!

HK1500 我入

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 5月 02, 2012 10:16 pm 
離線
新手入場

呀公:呢部五吋我之前玩過、個whatapps出嘅icon同啲字好細

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 5月 02, 2012 10:34 pm 
離線
新手入場
頭像

亞公你好毒呀!睇完搞到我想衝上去買番部!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 5月 03, 2012 12:27 am 
離線
全職睇場
頭像

louis514 寫:
通常有咩問題多?!

有無測試方法可以分享?!

thanks...

乜問題都有可能出現! 最緊要留意:

1. 已經俾大陸人 "漢化"過 就唔好要! 因為佢地改過個 ROM, 日後一行 online upgrade 就會死機!
2. 要試 WiFi 可 Bluetooth. 可以 scan 到就合格!
3. 一定要試充電

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 5月 03, 2012 12:30 am 
離線
全職睇場
頭像

yy99914 寫:
呀公:呢部五吋我之前玩過、個whatapps出嘅icon同啲字好細

Root 完, 入去 system -> build.prop

加多一行: ro.sf.lcd_density=240

咁就改成 4 x 4 大 icon :lol:

您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 5月 03, 2012 12:31 am 
離線
全職睇場
頭像

hp9500 寫:
亞公你好毒呀!睇完搞到我想衝上去買番部!

去啦! 呢部玩得過! 收視率高呀 :lol:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 5月 03, 2012 12:43 am 
離線
資深玩家
頭像

幾個月前玩過, 昌哥都曾經買過一部, 果陣時好似NOTE都未出.....

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 5月 03, 2012 12:49 am 
離線
版主
頭像

買啦 :lol:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 5月 03, 2012 9:27 am 
離線
資深玩家
頭像

政 寫:
買啦 :lol:

今日去看看...淘宝贵还不是全新的...

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 294 篇文章 ]  前往頁數 12345 ... 20  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:Google [Bot] 和 10 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :